Het beste van DIGIFOTO Pro (week 43, 2018)

Christel de Wolff 220 0
Ook deze week stond de wereld van de fotografie niet stil. Zoals altijd publiceerden we inspirerende verhalen en interessante nieuwe gear. Heb je ze gemist? Geen probleem: in dit artikel kijken we terug naar de hoogtepunten van deze week.

Uitgelicht nieuws

Transcontinenta BV, distributeur voor NiSi filters in de Benelux, kondigt vijf nieuwe filter sets voor beginners, gevorderde en professionele fotografen aan.
Lees meer: Introductie NiSi Benelux Filter Sets en NiSi ND Filter Kits

In een nieuw fotografieproject legt David Yarrow, Nikon-ambassadeur en kunstfotograaf, de twee verschillende kanten van Kenia vast. Van de kolossale olifanten in Amboseli, ook wel bekend als 'Big Tuskers', tot de bendecultuur van de drukke hoofdstad Nairobi.
Lees meer: David Yarrow fotografeert tweestrijdig Kenia

Opmerkelijk nieuws!

De Amerikaanse fotograaf Matthew Dippel was in Yosemite National Park om de omgeving vast te leggen. Toen hij in zijn beeld een man een aanzoek zag doen aan zijn vriendin legde de fotograaf het bijzondere moment vast. Wie het gelukkige paar is, weet echter niemand. Matthew Dippel is een zoektocht gestart via Twitter.
Lees meer: Fotograaf maakt verlovingsfoto van onbekend stel

Gear in het nieuws

Transcontinenta, importeur van Leica in Nederland, presenteert met de Leica M10-D een nieuw bijzonder model in het Leica meetzoekercamera segment. De Leica M10-D brengt de analoge beleving naar de wereld van de digitale fotografie.
Lees meer: Leica introduceert de nieuwe Leica M10-D

Met de nieuwe HD PENTAX-D FA* 50mm f/1.4 SDM AW heeft Ricoh Imaging, het moederbedrijf van Pentax, een nieuw, lichtsterk standaardobjectief ontworpen met als doel maximale prestaties op de Pentax K-serie dslr-camera's. Is Ricoh in deze opzet geslaagd?
Lees meer: De PENTAX-D FA* 50mm f/1.4 SDM AW in de praktijk

Met de recente introductie van vijf nieuwe objectieven kan SIGMA nu spreken van een volledige lijn. Wij zetten deze vijf voor je op een rij.
Lees meer: Alle details nieuwe SIGMA objectieven op een rij

SIGMA introduceerde tijdens de Photokina, vorige maand in Keulen, liefst vijf nieuwe objectieven waaronder de SIGMA 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports, ‘s-werelds eerste 600mm telezoomobjectief met 10x optische zoom. DIGIFOTO Pro ontving als één van de eerste een testexemplaar.
Lees meer: Nieuw! SIGMA's absolute all-rounder

Werk jij regelmatig in de studio maar loop je tegen het maximaal haalbare van je materiaal aan? Misschien biedt de aanschaf van LED lampen uitkomst. Bresser is een grote speler in de ontwikkeling van hoogwaardige LED lampen voor foto- en videostudio's en gaat steeds met de laatste ontwikkelingen mee. Kies je voor Bresser, heb je altijd hoogwaardig up-to-date apparatuur in huis.
Lees meer: Upgrade je studio met LED lampen

Een vier-dimensionale kop in een 3D wereld. Klinkt gek, maar het is superhandig. Met Sirui’s nieuwe 4-assige FD01 fotografeer en film je altijd onder de juiste hoek. En razendsnel.
Lees meer: Werken in een vierde dimensie met nieuwe Sirui kop

Software in het nieuws

Of je er nu dol op bent of ze haat: het toepassen van een watermerk op je foto's is één van de beste methoden om te voorkomen dat mensen, zonder jou hiervoor te vergoeden, jouw foto's online delen.
Lees meer: Hoe maak je een watermerk? Een snelle en eenvoudige manier om jouw foto's te beschermen

Exposities en evenementen in het nieuws

Je kunt geen foto's meer inzenden om kans te maken op de WWF- Frans Lanting Photo Award. Wat wel kan, is stemmen op jouw favoriet! Het WWF heeft namelijk 30 genomineerden verzameld.
Lees meer:Dit zijn de WWF-genomineerden

Het Rotterdams Beeldfonds presenteert met trots vijf namen voor het fotografieproject Move Over, I'm Next.
Lees meer: Rotterdams Beeldfonds presenteert...

Afgelopen donderdag ging Fotofestival Schiedam van start. Dit festival, de zesde editie alweer, duurt nog tot en met zondag 28 oktober. Wij spraken met Chee Yee Tang, verantwoordelijk voor concept en strategy, over deze editie van het Fotofestival Schiedam.
Lees meer: 'Je kan Fotofestival Schiedam als een slow movement beschouwen'

DIGIFOTO Pro video's 

Wist jij dat we ons eigen Youtubekanaal hebben? Deze week presenteerden we maar liefst twee nieuwe videoreeksen van Raf Olaerts.

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel