Vijf fotografen geselecteert voor Move Over, I'm Next

Rotterdams Beeldfonds presenteert...

Christel de Wolff 372 0
Het Rotterdams Beeldfonds presenteert met trots vijf namen voor het fotografieproject Move Over, I'm Next.

Move Over, I'm Next is een initiatief van het Rotterdams Beeldfonds en wordt powered by Rotterdam. Make. It. Happen. Curatoren Dirk-Jan Visser, Abigail Norville, Harriët Duurvoort en Nicole Robbers hebben vijf fotografen geselecteerd uit 34 projectvoorstellen. 

'Ik was bijzonder verrast door de hoeveelheid projectvoorstellen en het niveau van alle voorstellen. Dat maakte het wel moeilijk, we mochten maar vijf voorstellen honoreren. Ik denk dat we door deze keuze een zeer gevarieerd beeld van de stad kunnen laten zien, de geselecteerde fotografen hebben zeer uiteen lopende signaturen en voorstellen gedaan', aldus initiatiefnemer Anne Bloemendaal.

Curator Abigail Norville zegt:'Het wordt fotografie van een Rotterdam waar je nog niet eerder aan dacht, wat je nog niet eerder hebt gezien. Erg spannend!'

Selectie van vijf fotografen

De vijf gelukkigen zijn: Joost van der Vleuten, Annabel Oosteweeghel, Shehera Grot, Frank Hanswijk en Luis rios Zertuche. De fotografen hebben vanuit hun eigen autonome blik op de stad hun voorstellen geschreven. Nicole Robbers zegt erover: 'De fotografie wordt niet in een serie getoond, elk beeld moet sterk genoeg zijn om zonder tekstuele toelichting een verhaal te kunnen vertellen. Met deze selectie aan fotografen hebben we hier alle vertrouwen in. Ik zie er dan ook bijzonder naar uit om in maart 2019 alle 50 beelden aan de stad te kunnen presenteren.' 

Nog even wachten op beelden

Het presenteren van de beelden in de serie Move Over, I'm Next duurt nog tot maart 2019. Wel kun je op de websites van de fotografen alvast een indruk opdoen van het soort beeld dat zij maken. 

Bekijk hier de websites van de fotografen: 

Over het Rotterdams Beeldfonds

Het Rotterdams Beeldfonds is een initiatief van Stichting De Kracht van Rotterdam en streeft er naar om de hele stad in beeld te brengen en te houden. Dit gebeurt op twee manieren. Eenerzijds worden al gemaakte foto's verzameld. Anderzijds geeft het Rotterdams Beeldfonds opdrachten aan professionele fotografen. De fotografie wordt vervolgens getoond in de openbare ruimte op grote digitale schermen, op stations, in wachtkamers en op al die andere plekken in Rotterdam waar mogelijkheid is om hét beeld van Rotterdam te kunnen laten zien. 

Meer informatie over het Rotterdams Beeldfonds en het beeldmateriaal vind je op de website

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel