Het beste nieuws van DIGIFOTO Pro (week 46, 2018)

Christel de Wolff 221 0
Ook deze week stond de wereld van de fotografie niet stil. Zoals altijd publiceerden we inspirerende verhalen en interessante nieuwe gear. Heb je ze gemist? Geen probleem: in dit artikel kijken we terug naar de hoogtepunten van deze week.

Uitgelicht nieuws

Kom jij stage bij ons lopen? We hebben twee stageplekken beschikbaar op de redactie en in ons marketing en communicatie team.
Lees meer: Stage Redactie voor DIGIFOTO (Fotografie & Video) 
Stage: Marketing & Communicatie voor DIGIFOTO

Gear in het nieuws

Sony heeft een firmware-update uitgebracht voor de α9 full-frame camera.
Lees meer: Firmware-update voor de Sony α9

Tijdens de Photokina 2018 introduceerde SIGMA vijf nieuwe objectieven waaronder de SIGMA 70-200mm f/2.8 DG OS HSM | Sports. Nu maakt SIGMA de prijs en de beschikbaarheid van dit objectief bekend.
Lees meer: Prijs en beschikbaarheid nieuwe SIGMA 70-200mm f/2.8 DG OS HSM | Sports bekend

Sirui heeft in samenspraak met professioneel natuurfotograaf Mike Muizebelt een Pro filter kit samengesteld. Met deze kit kan je meteen aan de slag om je landschapsbeelden te verbeteren.
Lees meer: Sirui stelt Mike Muizebelt pro filter kit samen

 

Exposities en evenementen in het nieuws

Nico Koster (Amsterdam 1940) begon in 1963 als reportagefotograaf voor ‘De Telegraaf’ en groeide uit tot een weergaloze verslaglegger van de stad Amsterdam in zowel haar schoonheid als in haar ‘struggle’. Zijn bijzondere foto's verschijnen nu gebundeld in een bijzonder fotoboek.
Lees meer: Amsterdam door de ogen van Nico Koster

De winnaars van de Urban Photo Race Londen zijn bekend! Bekijk de mooie beelden hieronder.
Lees meer: Winnaars Urban Photo Race Londen

De kleurrijke en extravagante Sven Marquardt geniet niet alleen bekendheid als uitsmijter van Club Berghain, een van de meest populaire electroclubs van Berlijn. Ook zijn fotografiewerk blijft niet onopgemerkt in zowel de muziek- als de fotografieindustrie. Momenteel is zijn nieuwste werk te zien in de Georgische technoclub Khidi.
Lees meer: Extravagante uitsmijter toont zijn geheel eigen stijl als fotograaf

In het laatste weekeinde van mei 2019 staat FOTOFAIR 2019 op de agenda, het grootste foto- en video-evenement in de Benelux. Een event dat helemaal in het teken staat van fotografie, zoals de Masterclass 50 shades.
Lees meer: Masterclass 50 shades tijdens FOTOFAIR 2019

Sinterklaas komt naar ons land, voorheen een heugelijk moment voor jong en oud. Maar met de zogeheten Pietendiscussie en de intreding van de AVG wet vraag je jezelf misschien af of je nog wel mag fotograferen bij de intocht.
Lees meer: Sinterklaasintocht fotograferen, mag het nog?

  Cashbacks en kortingsacties!

  Toe aan nieuwe objectieven? Dat treft! Transcontinenta introduceert voor de merken Tamron en Samyang twee Winter Cashback acties.
  Lees meer: Tamron en Samyang Winter Cashback!

  Pas op, deze aanbieding is gewijzigd! Nog tot en met 31 december 2018 profiteer je bij Ricoh Imaging van tot wel € 200,- instant cashback op geselecteerde Ricoh en Pentax gear.
  Lees meer: Tot € 200 korting op Ricoh en Pentax gear

  DIGIFOTO Pro 5.2018 ligt in de winkel!

  Heb jij hem al in huis? Boordevol nieuws, interviews en leerzame achtergrondverhalen.
  Lees meer: Nu in de winkel: DIGIFOTO Pro 5.2018

  DIGIFOTO Pro video's 

  Wist jij dat we ons eigen Youtubekanaal hebben? Onlangs presenteerden wij de volgende video's, met dank aan Raf Olaerts.

  afbeelding van Christel de Wolff

  Christel de Wolff | Redacteur

  Bekijk alle artikelen van Christel