firmware-upgrade naar versie 4.00 nu beschikbaar

Firmware-update voor de Sony A9

Remco Stunnenberg 293 0
Sony heeft een firmware-update uitgebracht voor de A9 full-frame camera.

Dankzij deze update kunnen bestanden real-time via een FTP-verbinding overgezet worden terwijl de camerafuncties beschikbaar blijven. Dit is een zeer praktische functie voor fotografen die tijdens een sportwedstrijd, concert of andere belangrijke gebeurtenis, de redactie van content willen voorzien.

Direct delen

Deze update is ontworpen in samenwerking met α9-gebruikers. Middels een update van de α9-camera naar versie 4.00 kan de fotograaf de gewenste foto's direct delen. Het selecteren van de content is eenvoudig via het geïntegreerde touch-screen. Tevens is het mogelijk om een volledige batch te versturen of zelfs een sneltoets toe te wijzen op de camera voor snel delen. De beelden worden middels een beveiligde verbinding overgebracht. Bovendien kan de fotograaf kiezen uit de bestandsformaten RAW / JPEG / RAW + JPEG.

FTP-verbindingen verhoogd

Met deze nieuwe firmware-versie wordt tevens het aantal FTP-verbindingen waarmee de camera contact kan leggen verhoogd van drie tot negen. Bovendien kan de gebruiker de mapplay op de FTP-doelserver naar eigen wens configureren en beeldinformatie opslaan in de gewenste map. Het is tevens mogelijk om content van een mediaslot naar een opgegeven bestandslocatie te verzenden of de configuratie van de FTP-server op dezelfde manier te laten werken als de camera.

Gratis

De α9 firmware-upgrade naar versie 4.00 is nu beschikbaar en kan gratis worden gedownload via de ondersteuningswebsite van Sony.

Lees ook: Sony FE 24mm f/1.4 G Master onthuld!

 


 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco