Het beste van DIGIFOTO Pro (week 44, 2018)

Christel de Wolff 226 0
Ook deze week stond de wereld van de fotografie niet stil. Zoals altijd publiceerden we inspirerende verhalen en interessante nieuwe gear. Heb je ze gemist? Geen probleem: in dit artikel kijken we terug naar de hoogtepunten van deze week.

DIGIFOTO Pro 5.2018 nu in de winkel!

Natuurlijk staat deze week in het teken van DIGIFOTO Pro magazine. Nummer vijf van dit jaar ligt vanaf nu in alle boekhandels in de Benelux. Mis 'm niet!
Lees meer: Nu in de winkel: DIGIFOTO Pro 5.2018

Uitgelicht nieuws

SIGMA nodigt jonge filmmakers uit om mee te doen aan de SIGMA City Beats, een filmcompetitie. Voldoe je aan de selectiecriteria en word je na kennismaking geselecteerd, mag je één weekend lang een Benelux stad naar keuze vastleggen op de meest originele manier. Uiteraard stelt SIGMA hiervoor hoogwaardig materiaal beschikbaar.
Lees meer: SIGMA City Beats: laat je inspireren

 

De Nikon Photo Contest 2018-2019 is van start gegaan. Nikon roept (amateur)fotografen op om deel te nemen aan deze spannende wedstrijd.
Lees meer: Nikon Photo Contest 2018-2019 van start

Gear in het nieuws

Tijdens de Photokina 2018 introduceerde SIGMA vijf nieuwe objectieven waaronder de SIGMA 56mm F1.4 DC DN Contemporary en de SIGMA 40mm F1.4 DG HSM Art. Vandaag maakte SIGMA de prijzen en de beschikbaarheid van deze twee objectieven bekend.
Lees meer: Prijs en beschikbaarheid nieuwe SIGMA objectieven bekend

Met de nieuwe HD PENTAX-D FA* 50mm f/1.4 SDM AW heeft Ricoh Imaging, het moederbedrijf van Pentax, een nieuw, lichtsterk standaardobjectief ontworpen met als doel maximale prestaties op de Pentax K-serie dslr-camera's. Is Ricoh in deze opzet geslaagd?
Lees meer: De PENTAX-D FA* 50mm f/1.4 SDM AW in de praktijk

Menig reis- en outdoor fotograaf geeft de voorkeur aan lichte en compacte gear. Het Kingjoy G22C statief – inclusief G00 balhoofd – past perfect in dit beeld. Dit super compacte, lichte en van koolstofvezel vervaardigde statief is een ultieme reisgenoot.
Lees meer: Licht en super compact statief: Kingjoy G22C + G00

Ben je veel onderweg als professioneel fotograaf? Dan heb je ongetwijfeld ervaring met de beperkingen van veel cameratassen. Met de Think Tank Airport TakeOff™ v2.0 behoren deze beperkingen tot het verleden. Voor deze rollertas is geen berg te hoog.
Lees meer: Voor Think Tank Airport TakeOff v2.0 is geen berg te hoog

Cashbacks en kortingsaties in het nieuws!

Leg je mooiste momenten vast in een adembenemende kwaliteit – met een geweldige OLYMPUS OM-D camera en een M.ZUIKO DIGITAL lens. Koop tussen 1 oktober 2018 en 15 januari 2019 een van onderstaande producten, registreer je aanschaf online en krijg je voordeel terug op je rekening.
Lees meer: Olympus Winterpromotie!

Nog tot en met 31 december 2018 profiteer je bij Ricoh Imaging van tot wel € 100,- instant cashback op geselecteerde Ricoh en Pentax gear.
Lees meer: Eindejaarsaanbiedingen Ricoh en Pentax gear

Exposities en evenementen in het nieuws

Je kunt geen foto's meer inzenden om kans te maken op de WWF- Frans Lanting Photo Award. Wat wel kan, is stemmen op jouw favoriet! Het WWF heeft namelijk 30 genomineerden verzameld.
Lees meer:Dit zijn de WWF-genomineerden

Op 1 mei startte het Nederlands Fotomuseum met het project Captions for Cas, waarvoor het museum iedereen vraagt mee te helpen het archief van Cas Oorthuys te beschrijven. Het museum hoopt met dit project mensen met specifieke kennis te bereiken en zo een grote slag te slaan met de registratie van dit Nederlands fotografische erfgoed.
Lees meer: Project Captions for Cas levert veel nieuwe ontdekkingen op

Zaterdag 3 november opent Foam haar deuren van 19:00 tot 02:00. In de donkere avond en nacht kun je in het fotomuseum terecht voor diverse tentoonstellingen en activiteiten.
Lees meer: Bezoek de Museumnacht in Foam

Van 3 november tot en met 22 december kun je in de Eduard Planting Gallery te Amsterdam terecht voor een expositie met iconisch werk van de Britse modefotograaf Norman Parkinson. De expositie toont klassieke portretten van stijliconen als Audrey Hepburn, Jerry Hall en Mick Jagger.
Lees meer: Modeportretten van stijliconen door Norman Parkinson

 

DIGIFOTO Pro video's 

Wist jij dat we ons eigen Youtubekanaal hebben? Onlangs presenteerden wij de volgende video's, met dank aan Raf Olaerts

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel