Nikon Photo Contest: Deel jouw kijk op beeld met de wereld

Nikon Photo Contest 2018-2019 van start

Remco Stunnenberg 1035 0
De Nikon Photo Contest 2018-2019 is van start gegaan. Nikon roept (amateur)fotografen op om deel te nemen aan deze spannende wedstrijd. Dit kan nog tot eind januari! Ga jij de uitdaging aan?

De Nikon Photo Contest is een internationale wedstrijd die als doel heeft professionele en amateurfotografen de gelegenheid te bieden hun kijk op beeld te delen met de wereld. Sinds de eerste Contest die in 1969 werd gehouden, hebben meer dan 410.000 fotografen meer dan 1.620.000 inzendingen ingediend.

Vorig jaar brak de 36ste Contest nieuwe records, waarbij meer fotografen (21.511) uit meer landen (170) meer inzendingen (76.356) hebben ingediend dan ooit tevoren. Inzendingen voor de Nikon Photo Contest 2018-2019 worden geaccepteerd tot 5.00 uur ’s ochtends op 31 januari 2019.

Neville Brody opnieuw geselecteerd als hoofdjurylid

Voor de tweede keer verwelkomt Nikon artdirector Neville Brody als hoofdjurylid voor de Nikon Photo Contest 2018-2019. Brody's werk omvat meer dan drie decennia en varieert van albumhoezen tot corporate branding voor internationale bedrijven. Verder is zijn werk een inspiratiebron voor verschillende artiesten en fotografen. Hij werd opnieuw gekozen als hoofdjurylid op basis van zijn vermogen om te werken met een divers en internationaal juryteam en vanwege zijn populariteit bij de deelnemers van vorig jaar. De andere juryleden worden bekend gemaakt zodra ze worden benoemd.

Categorie-overzicht Nikon Photo Contest 2018-2019

De 37ste Nikon Photo Contest bestaat uit drie categorieën: Open, Next Generation en Short Film.

Het thema voor de categorie Open is 'Verandering'. Van werk tot levensstijl en het klimaat: we leven in een tijd van aanzienlijke verandering. Daarom roept Nikon op om inzendingen in te sturen die de veranderingen uitdrukken die fotografen met de wereld willen delen.

Het thema van de categorie Next Generation, bestemd voor fotografen van 25 jaar of jonger, is 'Identiteit'. Nikon is op zoek naar unieke inzendingen van jongere generaties die ontdekken wie ze zijn.

Het thema van de categorie Short film is 'Hoop', waarbij Nikon uitkijkt naar inzendingen die een hoopvol licht op de toekomst werpen.

Wedstrijdvoorwaarden

De Contest staat open voor alle professionele en amateurfotografen, ongeacht leeftijd, geslacht of nationaliteit.

Kijk hier voor meer informatie over de categorieën, indieningsregels, jurering, evenals awards en prijzen.

De winnaars van de Nikon Photo Contest 2018-2019 worden in augustus 2019 bekendgemaakt.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco