Het beste van DIGIFOTO Pro (week 50, 2018)

Christel de Wolff 243 0
Ook deze week stond de wereld van de fotografie niet stil. Zoals altijd publiceerden we inspirerende verhalen en interessante nieuwe gear. Heb je ze gemist? Geen probleem: in dit artikel kijken we terug naar de hoogtepunten van deze week.

Uitgelicht nieuws

DIGIFOTO is the place to be op het gebied van foto- & videografie. Van interviews, inspiratie, reviews tot het laatste nieuws - alles draait bij DIGIFOTO om fotografie & video. Met twee fantastische magazines en een uitgebreide online community, zijn we per direct op zoek naar redacteuren om ons team te komen versterken.
Lees meer: Droombaan in de aanbieding: redacteur voor DIGIFOTO

Gear in het nieuws

Met alleen een camera en een objectief ben je er nog niet als fotograaf. Er zijn veel nuttige accessoires te verkrijgen die je kunnen helpen betere, of op een prettigere manier, foto's te maken. Maar wat als je regelmatig een uitstapje naar videografie maakt? Dan is de ZOOM F1-SP microfoon je beste vriend.
Lees meer: ZOOM F1-SP, musthave accessoire voor videografie

Inspiratie! 

Wie het werk van de 35-jarige NiSi- en ZEISS-ambassadeur Martijn Kort op de voet volgt, moet regelmatig even naar lucht happen. Zijn beelden, van Aviation tot Cityscapes en van Fine art tot Landschappen, zijn niet zelden adembenemend mooi. Maar hoe kunnen we het werk van deze fotograaf die pas sinds een jaar of vier echt fanatiek fotografeert exact duiden?
Lees meer: Martijn Kort moeilijk in hokje te stoppen

Hij volgde de theaterschool in Rotterdam maar ontdekte al tijdens zijn studie dat fotografie hem meer lag dan acteerwerk. Dankzij een unieke kans om dj Hardwell twee jaar lang te volgen, raakte de fotografiecarrière van de nu dertigjarige Joep van Aert vervolgens in een stroomversnelling. Wij spraken met Joep, sinds enkele jaren ook X-Photographer – Fujifilm-ambassadeur – over zijn verleden en natuurlijk over het hier en nu.
Lees meer: In gesprek met Fujifilm-ambassadeur Joep van Aert

Voedselverspilling kost ons per jaar enkele miljarden euro's. En daar komt nog bij dat het zonde is en slecht voor het milieu. De meeste verspilling komt bij de mensen thuis voor. Voedselfotograaf Silvia Bifaro en duurzaam food-liefhebber ClerkenwellBoy bundelden hun krachten om de wereldwijde problemen van voedselverspilling aan te pakken. Dat doen ze door middel van fotografie!
Lees meer: Voedselverspilling door de ogen van foodfotograaf Silvia Bifaro

Exposities en evenementen in het nieuws

De winnaars van de WWF-Frans Lanting Photo Award zijn bekend! In het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam werden de foto's gepresenteerd van jonge en volwassen natuurfotografen.
Lees meer: Winnaars WWF-Frans Lanting Photo Award

Je hebt nog een kleine maand om mee te doen aan de 12e editie van de Sony World Photography Awards! Durf jij het aan?
Lees meer: Laatste kans om mee te doen aan Sony World Photography Awards

Het fotograferen van eten is geen sinecure. Food photography vraagt om kennis van de juiste techniek én om creativiteit. Wil jij je skills op dit vlak verbeteren, schrijf je dan in voor de Workshop Food Photography & Styling tijdens de FotoFair 2019.
Lees meer: Workshop Food Photography & Styling

  Cashbacks en kortingsaties!

  Voor de leukste en mooiste fotoafdrukken ga je naar Pixum. Speciaal voor de feestdagen heeft de afdrukcentrale nog een paar hele leuke kortingscodes staan.
  Lees meer: Feestelijke aanbiedingen bij Pixum

  Sony gaat knallend het jaar uit met extra kassakortingen op geselecteerde krachtige systeemcamera’s, bridgecamera’s en compactcamera’s bij CameraTools! In combinatie met de Sony cashback die nog loopt tot en met 27 januari 2019 kan het voordeel oplopen tot maar liefst 620 euro.
  Lees meer: Tot € 370 korting op Sony bij CameraTools

  Heb jij je zinnen gezet op een Fujifilm X-serie camera of objectieven? Dat treft, tot en met 10 januari 2019 kun je gebruik maken van een interessante cashback actie. Je voordeel kan oplopen tot wel € 300!
  Lees meer: Fujifilm X-series winter cashback

  Toe aan iets nieuws, een objectief bijvoorbeeld? Dat treft! Transcontinenta introduceert voor de merken Tamron en Samyang twee Winter Cashback acties.
  Lees meer: Tamron en Samyang Winter Cashback!

  DIGIFOTO Pro video's 

  Wist jij dat we ons eigen Youtubekanaal hebben? Onlangs presenteerden wij de volgende video's, met dank aan Raf Olaerts.

  afbeelding van Christel de Wolff

  Christel de Wolff | Redacteur

  Bekijk alle artikelen van Christel