Gino Symus wint WWF-Award

Winnaars WWF-Frans Lanting Photo Award!

Christel de Wolff 527 0
De winnaars van de WWF-Frans Lanting Photo Award zijn bekend! In het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam werden de foto's gepresenteerd van jonge en volwassen natuurfotografen.
De winnende beelden van de WWF-Frans Lanting Photo Award, de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland, zijn gekozen uit ruim 7.000 inzendingen. De jury stond onder leiding van de beroemde natuurfotograaf en WWF-ambassadeur Frans Lanting. Bij de volwassenen heeft Gino Symus uit België gewonnen met een bijzondere belichte foto van een zwangere steurgarnaal waarbij de zon boven het water zorgt voor tegenlicht en je zelfs de eitjes in het lijf van de garnaal kunt zien.

Young Talents, Kids en Publieksprijs

Het bleef niet bij één winnende foto. Bij de Young Talents won de 12-jarige Dirk Hoogenstein uit Utrecht de prijs met een aangrijpende foto van een dode jan-van-gent omringd door plastic afval. De Kids Award is in de wacht gesleept door de 8-jarige Duco Slooff uit Zeist. Hij legde op artistieke manier een spinnenweb met dauwdruppels vast. De Publieksprijs is gewonnen door de 15-jarige Mark de Wit uit Den Hoorn die tijdens een boswandeling opeens een hert spotte die prachtig belicht werd door de zonnestralen die door de bomen schenen.

Fotoreis naar WWF-project

De winnaar van dé WWF-Frans Lanting Photo Award heeft een fotoreis gewonnen naar een WWF-project in Zambia. Hij gaat daar onder professionele begeleiding van Jasper Doest de natuur fotograferen. De andere prijswinnaars winnen behalve de award een meet & greet met Jasper Doest en een verblijf in Center Parcs.

De circa tweehonderd beste foto’s van deze editie van de WWF-Frans Lanting Photo Award zijn gebundeld in het boek Ooggetuigen. De natuurfoto’s zijn voorzien van commentaar van de jury en de makers. Het boek kun je via deze link bestellen. Daarnaast zijn de foto’s tot 14 december tentoongesteld in de ontvangsthal van het Nederlandse Fotomuseum in Rotterdam.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel