Fotofair 2019

Workshop Food Photography & Styling

Redactie 1830 0
Het fotograferen van eten is geen sinecure. Food photography vraagt om kennis van de juiste techniek én om creativiteit. Wil jij je skills op dit vlak verbeteren, schrijf je dan in voor de Workshop Food Photography & Styling tijdens de FotoFair 2019. ` Nu, met 15% korting! Vul de actiecode: digi2019pro (alles in kleine letters) in bij jouw bestelling en ontvang 15% korting.

Food photography is de afgelopen 10 jaar steeds populairder geworden onder het publiek. Vooral op facebook, instagram en pinterest staat het vol met food foto’s. Maar hoe krijg je je bord nu echt mooi op de foto? Waarom valt je foto nog weleens tegen als je terugkijkt? Waarom lukt het niet altijd om een goede foto te maken?

Een kok besteedt veel aandacht en zorg aan zijn gerechten. Alle ingrediënten vloeien samen tot de perfecte smaaksensatie. De presentatie van zo’n smaakpupillen-feestje is ook belangrijk. Foodstyling helpt daarbij. Bijvoorbeeld verfijnde katoenen en linnens om tafels mee af te stylen. Stoer of juist chique, altijd perfect in harmonie. Unieke handgemaakte borden van keramiek of een zeldzaam pronkstuk van één of ander brocante marktje. De beleving van een sfeer die je uitnodigt om aan te schuiven.

Lees ook: FOTOFAIR 2019: Workshop Character Portretten met Speedlights 

Tijdens Fotofair 2019 deelt Food fotografe Susanne Hyams haar kennis op dit vlak graag met jou. Denk aan het gebruik van foto attributen. Maar ook hoe je met weinig middelen, een krachtige styling kan neerzetten om een perfect plaatje te maken. Al die knoppen op je camera, wil jij weten waarvoor je ze kunt gebruiken? Of ben je op zoek naar tips over hoe je een niet al te beste foodfoto toch kunt opleuken?

De masterclass Food photography begint met een korte uitleg over licht en techniek die komen kijken bij foodphotography. Welke apparatuur je gebruikt, maar zeker ook de styling elementen die je in je foto kunt verwerken. Deze zaken komen kort aan bod waarna er vervolgens alle tijd en ruimte is om dit alles zelf in de praktijk te brengen.

Masterclass Food Photography tijden

Deze masterclass duurt 2 uur en wordt zowel op zaterdag (25 mei 2019) als op zondag (26 mei 2019) drie keer gegeven. De eerste groep start om 10.15 uur, de tweede groep om 12.45 en de laatste groep begint om 15.00 uur.

Tijdens de masterclass Food photography wordt de groep in twee groepjes van 6 cursisten opgesplitst. Eerst mogen de eerste 6 cursisten zittend fotograferen en mogen de andere 6 cursisten vanuit stand fotograferen en daarna wisselen we dit om. Op deze manier zijn alle cursisten verzekerd van mooie foto’s die afwijken van de doorsneefoto’s.

Om deel te nemen aan de masterclass Food photography hoef je geen bijzondere apparatuur aan te schaffen, het enige dat je mee moet brengen, is je camera (die handmatig in te stellen is), een leeg geheugenkaartje en een volle accu. Heb je een statief, neem deze dan zeker mee, heb je geen statief, dan hebben wij er altijd 1 voor je staan.

Kijk hier voor het complete schema en de prijzen. Je ontvangt nu 15% korting! Vul de actiecode: digi2019pro (alles in kleine letters) in bij jouw bestelling en ontvang de korting. 

Over de fotograaf:

Susanne Hyams is een food-fotografe die graag over eten kletst. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Ze droomt zelfs over heerlijk eten en perfect gedekte tafels. Vandaar de cijfers 24 achter het woord FoodTalk. Want wie houdt er nou niet van eten? 24 uur per dag en zeven dagen in de week.

Lees ook: FOTOFAIR 2019 komt langzaam maar zeker weer dichterbij

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie