Hoe maak je een watermerk? Een snelle en eenvoudige manier om jouw foto's te beschermen

Redactie DIGIFOTO Pro 20365
Of je er nu dol op bent of ze haat: het toepassen van een watermerk op je foto's is één van de beste methoden om te voorkomen dat mensen, zonder jou hiervoor te vergoeden, jouw foto's online delen.

Daarom zijn we hier om jou te laten zien hoe je een watermerk kunt maken en hoe je dit op jouw afbeeldingen kunt toepassen. Hieronder staan enkele van de verschillende methoden, variërend van eenvoudig tot geavanceerd, om ervoor te zorgen dat jouw foto's op zijn minst enigszins worden beschermd tegen het aannemen van een eigen leven, zonder dat mensen weten dat ze van jou zijn.

Hoe kun je online een watermerk maken?

Gelukkig hoef je je kostbare tijd niet te besteden aan ingewikkelde beeldbewerkingsprogramma's, die vol staan met verwarrende panelen en tools. Met Logaster heb je slechts 5 minuten nodig om een transparant logo voor jouw merk, product of dienst te ontwerpen en naar jouw computer te downloaden! Bekijk hier hoe het moet!

Voer de tekst voor het watermerk in:

Kies het beste ontwerp:

Sla jouw logo op en download het:

Een logo ontwerp met Logaster is heel eenvoudig.

De beste software voor het maken van een watermerk

Hier zijn enkele software-opties voor watermerken:

  • Adobe Photoshop. Een tekstwatermerk toevoegen in Photoshop is eenvoudig. Gebruik gewoon de tool Tekst en plaats een tekstreeks over de foto in grijs. Bewerk de tekst zodat deze eruitziet zoals jij dat wilt.
  • Microsoft Paint 3D. Het toevoegen van een tekstwatermerk in dit programma lijkt veel op dat in Photoshop. Selecteer de tool Tekst, kies in Text Settings een kleur, teken het tekstvak, typ het woordwatermerk en klik of tik op het scherm om de tekst op de afbeelding op te slaan. Sleep het naar waar je maar wilt.
  • Digimarc. De Digimarc for Images-software kan jouw foto’s van een onzichtbaar watermerk voorzien en vervolgens op zoek gaan naar plaatsen waar jouw foto's op het internet worden gebruikt en dat allemaal voor ongeveer $ 50 per jaar.
  • WinWatermark. Met de WinWatermark-software heb je veel opties voor het watermerken van je foto's. Er is een gratis versie, een standaardversie en een pro-versie op WinWatermark.com te vinden.

De beste apps voor het maken van een watermerk

Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee je je watermerken met een smartphone kunt beheren. Overweeg deze opties eens.

  • A+ Signature. Je kunt met de A+ Signature-app, die verkrijgbaar is via de iTunes Store, een watermerk, een annotatie of een soort artistieke rand aan je foto's toevoegen.
  • Marksta. Je hebt met de Marksta-app, die ook beschikbaar is via de iTunes Store, een verrassend aantal opties om je watermerk aan te passen.

Als je een watermerk gaat toevoegen, raden wij je aan om het zo helder en onopvallend mogelijk te houden. We raden je ook aan om de verschillende gratis opties uit te proberen, voordat je gaat investeren in beeldverwerkingssoftware zoals Adobe Photoshop (tenzij je deze al gebruikt). Een watermerk is geen garantie dat jouw afbeeldingen niet zonder jouw toestemming worden gebruikt, maar voegt op zijn minst een beveiligingslaagje toe.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie