Oplossing voor vervormde gezichten op foto's

Fenna Kiebert 227 0
Een groepsfoto maken, het resultaat bekijken en zien dat de buitenste personen een uitgerekt gezicht hebben gekregen. Er is nu een automatische oplossing voor foto's met vervormde gezichten bedacht.

Je herkent het vast wel, je maakt een groepsfoto en je merkt dat de gezichten aan de zijkanten een beetje uitgerekt zijn, scheef staan of er gewoon heel anders uitzien. Onderzoekers hebben nu een software ontwikkeld die dit automatisch vervormde gezichten kan corrigeren zonder andere delen van de foto te beïnvloeden.

Oplossing voor vervormde gezichten

Een groep onderzoekers van Google en MIT, onder leiding van YiChang Shih, introduceert een nieuw algoritme dat ze hebben gemaakt om ervoor te zorgen dat vervormde gezichten op foto's weer hersteld worden. Het corrigeren van deze vervormingen vereist professionele bewerkingsvaardigheden, omdat het juist voor andere soorten vervormingen kan gaan zorgen. De oplossing voor dit probleem is een algoritme dat, wanneer een foto wordt gemaakt, een inhoud bewust netwerk creëert dat werkt op de delen van het frame waar gezichten worden gedetecteerd. Vervolgens worden de gezichten gecorrigeerd zonder de niet-gezichtszones van de foto nadelig te beïnvloeden. Het algoritme is volledig automatisch en werkt op een interactieve snelheid op het mobiele platform. Het levert veelbelovende resultaten op, op een breed scala van gezichtsvelden van 70° tot 120°.

Benieuwd naar het herstellen van vervormde gezichten op foto's? Bekijk vooral even de video hieronder!

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna