Compleet overzicht SIGMA

Alle details nieuwe SIGMA objectieven op een rij

Remco Stunnenberg 688 0
Met de recente introductie van vijf nieuwe objectieven kan SIGMA nu spreken van een volledige lijn. Wij zetten deze vijf voor je op een rij.

De SIGMA lijn wordt de komende maanden uitgebreid met een SIGMA 70/200mm f/2.8 DG OS HSM | Sports, de 28mm f/1.4 DG HSM | Art, de 40mm f/1.4 DG HSM | Art, de 60-600mm f / 4.5-6.3 DG OS HSM | Sports, en de 56mm f/1.4 DC DN | Contemporary.

De SIGMA 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports is ‘s-Werelds eerste 600mm telezoomobjectief met 10x optische zoom. Dit objectief is sinds oktober leverbaar voor een prijs van €1899,-

De 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports is een lichtsterk telezoomobjectief voor de professional met 9 FLD glaselementen en een robuust maar licht ontwerp dankzij gebruik van magnesium onderdelen. Dit objectief is van december leverbaar. De prijs is nog niet bekend.

De 28mm f/1.4 DG HSM Art is een groothoek prime objectief. Dit objectief is vanaf januari 2019 leverbaar. De prijs is nog niet bekend.

De 40mm f/1.4 DG HSM Art is een exceptioneel prime objectief gebaseerd op de cine objectieven van SIGMA. Dit objectief is vanaf november 2018 leverbaar. De prijs is nog niet bekend.

De 56mm f/1.4 DC DN Contemporary is een compact mid-tele objectief voor APS-C mirrorless camera’s. Het objectief is vanaf november 2018 leverbaar. De prijs is nog niet bekend.

Een compleet overzicht met daarbij alle details van de nieuwe SIGMA producten, vind je hier.

Lees ook: ‘SIGMA heeft nu een prachtige en zeer complete lijn’ 

Review

Voor het komende nummer van DIGIFOTO Pro, nummer 5 alweer van dit jaar, namen wij de SIGMA 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports al onder de loep. Onze conclusie: 'Een razendsnel objectief dat prachtig beeld levert. Hij is bovendien uiterst handzaam, vriendelijk geprijsd en biedt jou als fotograaf zowel flexibiliteit als mobiliteit.'

© Remco Stunnenberg, gemaakt met de SIGMA 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports

Interview CEO SIGMA

In diezelfde uitgave staat ook een interview met Kazuto Yamaki San, de CEO van SIGMA. In dit interview vertelt hij onder ander over zijn droomobjectief. ‘Kent u het objectief dat gebruikt is in de film Barry Lyndon, de ZEISS? Dat objectief werd speciaal door ZEISS ontwikkeld voor NASA. Het had een lichtsterkte van f/0,7. Daardoor kon Kubrick bij kaarslicht filmen. Barry Lyndon is een heel speciale film. Zonder dat objectief zou Stanley Kubrick die film niet hebben kunnen maken. Ik zou een product willen ontwikkelen, en dat hoeft geen f/0.7 te zijn, waarmee het mogelijk is unieke films of foto’s te maken.'

SIGMA CEO Kazuto Yamaki San

Meer lezen over de SIGMA objectieven en nog veel meer?

Lees de complete review met de SIGMA 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports en het interview met SIGMA CEO Kazuto Yamaki San in DIGIFOTO Pro 5.2018. Deze ligt vanaf begin november in de winkels of op jouw deurmat. Nog geen abonnement? Via deze weg kun je dat snel een eenvoudig regelen. Je kunt deze editie en voorgaande nummers ook los bestellen voor €7,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

 

 

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco