Introductie NiSi Filter Sets

Remco Stunnenberg 1733 0
Transcontinenta BV, distributeur voor NiSi filters in de Benelux, kondigt vijf nieuwe filter sets voor beginners, gevorderde en professionele fotografen aan.

De NiSi Benelux Introduction Set en de NiSi Benelux Landscape Set voor 100mm systemen, zijn met zorg samengesteld in nauwe samenwerking met NiSi Benelux ambassadeurs en vormen de perfecte sets voor iedereen die kennis wil maken met het fotograferen met vierkante filters. 

NiSi Benelux Landscape Set


Deze speciale NiSi set voor het 100mm systeem is samengesteld met behulp van NiSi ambassadeurs, en is bedoeld voor iedereen die zijn landschapsfoto's naar een hoger niveau wil tillen. Een mooie set voor het perfect in balans brengen van de belichting voor schitterende zonsondergangen en wolkenluchten met het NiSi Medium GND verloopfilter. Het NiSi ND1000 filter maakt het mogelijk om overdag met zeer lange sluitertijden te werken voor het vervagen van water en wolken. En met het NiSi Pro CPL polarisatiefilter is het mogelijk om reflecties te verminderen en het contrast en de kleurverzadiging te verhogen. Net als alle andere NiSi filters, zijn ook deze filters gemaakt van optisch glas (Schott Glas) waardoor het uitstekend geschikt is voor gebruik met hoge resolutie camera’s en objectieven. De filters hebben een zeer lage reflectie, zelfs bij het fotograferen met de zon in beeld. Ook zijn ze voorzien van een Nano coating waardoor vuil en vocht niet hecht. Hierdoor zijn ze zeer gemakkelijk schoon te maken en rollen druppels er direct vanaf.

De set wordt geleverd inclusief de V5 PRO filterhouder en drie extra bevestigingsringen voor diverse filtermaten. Deze zwart geanodiseerde aluminium NiSi filterhouder voor 100mm filters is de basis voor ongeveer 90% van alle objectieven die er op de markt te koop zijn. In de binnenring van de houder past het meegeleverde NiSi Pro CPL filter, dat met twee wieltjes makkelijk te verdraaien is. De filters worden via een “links-dan-rechts” kliksysteem in de houder bevestigd, wat zeer snel, eenvoudig en veilig is. De NiSi Benelux Landscape Set bevat tot slot een zeer fraaie opbergetui waarin de houder past plus filters en de adapterringen.

Inhoud NiSi Benelux Landscape Set voor 100mm:

- NiSi Glass 100x100mm Nano Multicoated IR ND1000 (10 stop)

- NiSi Glass 100x150mm Nano Multicoated Medium GND8 (3 stop)

- NiSi V5 Pro metalen filterhouder met 82mm hoofdadapterring

- NiSi Filter adapterringen van 77, 72 en 67mm

- NiSi PRO CPL filter (polarisatie)

- NiSi ALL-In-One opberg etui voor zowel de V5 Pro houder, CPL filter, set adapterringen en maximaal 8 filters.

- NiSi filterreinigingsdoek

- NiSi Filterhandboekje met tips

De adviesverkoopprijs van de losse items is normaal € 586,99. De NiSi Benelux Landscape Set kent nu echter een adviesverkoopprijs van € 449,99. Een voordeel van € 137,00!

NiSi Benelux Introduction Set


Deze speciale NiSi set voor het 100mm systeem is eveneens samengesteld met behulp van NiSi ambassadeurs, en vormt een mooie beginners set voor iedereen die schitterende zonsondergangen en wolkenluchten wil vastleggen. Het bevat het meest universeel inzetbare NiSi Medium GND verloopfilter voor het perfect in balans brengen van een heldere lucht en een donkere voorgrond. Net als alle andere NiSi filters, is ook dit Medium GND filter gemaakt van 100% optisch glas (Schott Glas) waardoor het uitstekend geschikt is voor gebruik met hoge resolutie camera’s en objectieven. Het filter heeft een zeer lage reflectie, zelfs bij het fotograferen met de zon in beeld. Ook is het filter voorzien van een Nano coating waardoor vuil en vocht niet hecht, hierdoor zijn ze zeer gemakkelijk schoon te maken en rollen druppels er direct vanaf.

De set wordt geleverd inclusief de V5 Alpha filterhouder en drie extra bevestigingsringen voor diverse filtermaten. Deze zwart geanodiseerde aluminium filterhouder voor 100mm filters is qua bouw en degelijkheid gelijk aan de NiSi V5 Pro houder. In de binnenring van de houder past dan ook het optionele NiSi Landscape of Pro CPL filter, dat met twee wieltjes makkelijk te verdraaien is. het CPL filter wordt via een “links-dan-rechts” kliksysteem in de houder bevestigd, wat zeer snel, eenvoudig en veilig is. De NiSi Benelux Introduction Set bevat een zeer praktische etui waarin de houder past plus filters en de adapterringen.

Inhoud NiSi Benelux Introduction Set voor 100mm:

- V5 Alpha filterhouder inclusief 82mm adapter

- Adapterringen 67mm, 72mm en 77mm

- NiSi100x150mm Nano Multicoated Medium GND8 (3 stops) filter

- NiSi filer etui (vierkant) met statiefbevestiging

- NiSi reinigingsdoek met lange sluitertijden rekentabel

- NiSi Filter Guide book met handige tips voor het gebruik.

De adviesverkoopprijs van de losse items is normaal € 319,99. De NiSi Benelux Introduction Set kent nu echter een adviesverkoopprijs van € 249,99. Een voordeel van € 70,00!

NiSi ND Base Kit


De NiSi ND Base Kit bevat de volgende twee 100x100mm IR ND filters: ND8 3 Stop en ND64 6 Stop. Neutral Density (ND) filters verminderen gelijkmatig de hoeveelheid licht die het objectief binnendringt. Het ND-filter maakt een kleinere scherptediepte of meer bewegingsonscherpte mogelijk, doordat een groter diafragma of juist een langzamere sluitertijd gebruikt kan worden. ND-filters zijn ook handig wanneer het contrast tussen de hoge lichten en schaduwen te hoog is om een correcte belichting te krijgen. De ND8 3 Stop wordt vaak gebruikt voor watervallen en het vastleggen van waterstromen bij sluitertijden van 0,5 tot 2 seconden. De ND64 6 Stopfilter wordt over het algemeen gebruikt tijdens het gouden uur om belichtingen van 1-2 minuten te creëren voor het krijgen van glad water of wolken. Een 6 Stop is ook zeer geschikt voor het vastleggen van dynamisch water met behoud van textuur net voor het gouden uur.De NiSi ND Base Kit 100mm bevat tevens een praktische NiSi filter opbergtas waarin je maximaal vier 100x100mm filters (of vier ronde filters tot 95mm), een reinigingsdoekje en vier vervangende filter foamranden kan opbergen. De adviesverkoopprijs inclusief B.T.W. bedraagt € 329,99

NiSi ND Long Exposure Kit


De NiSi ND Long Exposure Kit 100mm bevat de volgende drie 100x100mm IR ND filters: ND8 3 Stop, ND64 6 Stop en ND1000 10 Stop. Neutral Density (ND) filters verminderen gelijkmatig de hoeveelheid licht dat de lens van het objectief binnendringt. Het ND-filter maakt een kleinere scherptediepte of meer bewegingsonscherpte mogelijk, doordat een groter diafragma of juist een langzamere sluitertijd gebruikt kan worden. ND-filters zijn ook handig wanneer het contrast tussen de hoge lichten en schaduwen te hoog is om een correcte belichting te krijgen. De ND8 3 Stop wordt vaak gebruikt voor watervallen en het vastleggen van waterstromen bij sluitertijden van 0,5 tot 2 seconden. De ND64 6 Stop ND filter wordt over het algemeen gebruikt tijdens het gouden uur om belichtingen van 1-2 minuten te creëren voor het krijgen van glad water of wolken. Een 6 Stop is ook zeer geschikt voor het vastleggen van dynamisch water met behoud van textuur net voor het gouden uur. De ND1000 10 Stop wordt overdag, buiten het gouden uur gebruikt, omdat het heldere omgevingslicht veel meer 'lichtblokkering' vereist. Tijdens het gouden uur kan de belichting tot wel 5 minuten verlengd worden met de juiste instellingen.

De NiSi ND Long Exposure Kit 100mm bevat tevens een praktische NiSi filter opbergtas waarin je maximaal vier 100x100mm filters (of vier ronde filters tot 95mm), een reinigingsdoekje en vier vervangende filter foamranden kan opbergen. De adviesverkoopprijs inclusief B.T.W. bedraagt: € 449,99

NiSi ND Extreme Kit


De NiSi ND Extreme Kit 100mm bevat de volgende vier 100x100mm IR ND filters: ND8 3 Stop, ND64 6 Stop, ND1000 10 Stop en een ND32000 15 Stop. Neutral Density (ND) filters verminderen gelijkmatig de hoeveelheid licht dat de lens van het objectief binnendringt. Het ND-filter maakt een kleinere scherptediepte of meer bewegingsonscherpte mogelijk, doordat een groter diafragma of juist een langzamere sluitertijd gebruikt kan worden. ND-filters zijn ook handig wanneer het contrast tussen de hoge lichten en schaduwen te hoog is om een correcte belichting te krijgen. De ND8 3 Stop wordt vaak gebruikt voor watervallen en het vastleggen van waterstromen bij sluitertijden van 0,5 tot 2 seconden. De ND64 6 Stop ND filter wordt over het algemeen gebruikt tijdens het gouden uur om belichtingen van 1-2 minuten te creëren voor het krijgen van glad water of wolken. Een 6 Stop is ook zeer geschikt voor het vastleggen van dynamisch water met behoud van textuur juist voor het gouden uur. De ND1000 10 Stop wordt overdag, buiten het gouden uur, gebruikt omdat het heldere omgevingslicht veel meer 'lichtblokkering' vereist. Tijdens het gouden uur kan de belichting tot wel 5 minuten verlengd worden met de juiste instellingen. Een 15 Stop filter kan worden gebruikt voor zeer lange sluitertijden op het midden van de dag. Zo kan met dit filter, zelfs bij fel zonlicht, een belichtingstijd van meer dan 5 minuten worden bereikt.De NiSi ND Extreme Kit 100mm bevat tevens een praktische NiSi filter opbergtas waarin je maximaal vier 100x100mm filters (of vier ronde filters tot 95mm), een reinigingsdoekje en vier vervangende filter foamranden kan opbergen. De adviesverkoopprijs inclusief B.T.W. bedraagt: € 549,99

NiSi adviesverkoopprijzen en beschikbaarheid

Alle vermelde nieuwe NiSi Benelux Sets en NiSi ND Kits zijn vanaf nu uit voorraad leverbaar. Kijk hier voor de erkende NiSi dealers in de Benelux.

Lees ook: Videotutorial van NiSi ambassadeur Harmen Piekema 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco