Aan de slag met filters

Videotutorial van NiSi ambassadeur Harmen Piekema

Remco Stunnenberg 371 0
Iedere foto toont feitelijk een interpretatie van de werkelijkheid? Er zijn verschillende gereedschappen beschikbaar om jouw interpretatie en visie op die werkelijkheid kracht bij te zetten. Denk aan het gebruik van filters.

In bijgevoegde videotutorial laat NiSi ambassadeur Harmen Piekema zien hoe je een sunstar krijgt en hoe je met lange sluitertijden het water mooi kunt laten vervagen. Hij gebruikte voor de opnamen de Tamron SP 15-30mm f/2.8 in combinatie met de NiSi S5 filterhouder en de NiSi Landscape CPL, NiSi Medium Edge GND8 + 16 gestackt.

Meer over filtergebruik

Meer informatie over het gebruik van filters van onder andere NiSi, lees je ook in de nieuwste DIGIFOTO Pro 4.2018 én in DIGIFOTO Pro 3.2018. Zo lees je in de meest recente uitgave een heel verhaal over de wijze waarop je filters gebruikt. Voor nummer drie gingen wij aan de slag met de NiSi V5 Pro 2-filterkit, een droomkit voor de veeleisende landschap- en architectuurfotograaf.

Abonnement

Wil je deze uitgave op je deurmat ontvangen? Neem dan snel een abonnement en ontvang zes edities van DIGIFOTO Pro voor slechts €29,75. Je kunt deze editie en voorgaande nummers ook los bestellen voor €7,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

Nieuwe NiSi kits

Tijdens de Photokina, vorige week, bracht NiSi ook een aantal nieuwe filters en filterhouders op de markt. Zo kwam NiSi met de Ti Enhanced CPL. Dit filter werkt hetzelfde als het unieke en krachtige NiSi Landscape CPL filter, maar is te gebruiken zonder filterhouder. Dit filter is verkrijgbaar in 67,72,77,82 en 95mm. Daarnaast bracht NiSi de M75 en V6 filterhouders en drie nieuwe 100mm ND kits.

Meer info over NiSi lees je hier.

Lees ook: Geef jouw visie meer kracht met filters

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco