Aan de slag met filters

Videotutorial van NiSi ambassadeur Harmen Piekema

Redactie DIGIFOTO Pro 2363

Iedere foto toont feitelijk een interpretatie van de werkelijkheid? Er zijn verschillende gereedschappen beschikbaar om jouw interpretatie en visie op die werkelijkheid kracht bij te zetten. Denk aan het gebruik van filters.

In bijgevoegde videotutorial laat NiSi ambassadeur Harmen Piekema zien hoe je een sunstar krijgt en hoe je met lange sluitertijden het water mooi kunt laten vervagen. Hij gebruikte voor de opnamen de Tamron SP 15-30mm f/2.8 in combinatie met de NiSi S5 filterhouder en de NiSi Landscape CPL, NiSi Medium Edge GND8 + 16 gestackt.

Meer over filtergebruik

Meer informatie over het gebruik van filters van onder andere NiSi, lees je ook in DIGIFOTO Pro 4.2018 én in DIGIFOTO Pro 3.2018. Zo lees je in nummer 4 van vorig jaar een heel verhaal over de wijze waarop je filters gebruikt. Voor nummer 4 gingen wij aan de slag met de NiSi V5 Pro 2-filterkit, een droomkit voor de veeleisende landschap- en architectuurfotograaf.

NiSi

Los bestellen

Je kunt deze edities altijd nog los bestellen voor €7,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

Nieuwe NiSi kits

Recent bracht NiSi ook een aantal nieuwe filters en filterhouders op de markt. Zo kwam NiSi met de Ti Enhanced CPL. Dit filter werkt hetzelfde als het unieke en krachtige NiSi Landscape CPL filter, maar is te gebruiken zonder filterhouder. Dit filter is verkrijgbaar in 67,72,77,82 en 95mm. 

NiSi

Lees ook: Nieuw: NiSi M75 filterhouder systeem voor mirrorless camera’s

Lees ook: NiSi Circulair Professional Filter Kit

Meer info over NiSi lees je hier.

Lees ook: Geef jouw visie meer kracht met filters

 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie