Geef jouw visie meer kracht met filters

Redactie DIGIFO... 509 0
Voordat je op de ontspanknop drukt, heb je al verschillende keuzes gemaakt. Compositie, lenskeuze, tijdstip, onderwerp, ga zo maar door. Met filters kun je jouw interpretatie en visie nog meer kracht bijzetten.

Filtersystemen zijn erg populair en worden veel toegepast bij het fotograferen van landschappen, natuur, architectuur en ook bij het fotograferen van mensen. Een filtersysteem is in de basis opgebouwd uit drie onderdelen. De adapterring, de filterhouder en het filter zelf. De adapterring schroef je op het objectief, waarop je vervolgens de filterhouder plaatst. Voor iedere filtermaat van je objectieven schaf je een adapterring aan. De filterhouder past vervolgens op al deze adapterringen. In de filterhouder kun je één of meerdere filters plaatsen. Zo kun je dus ieder filter op al je objectieven toepassen in tegensteling tot schroeffilters, die je per objectief moet aanschaffen.

Wat gebruik je het meest?

En als je dan eens rondkijkt op de website van de fabrikant, dan ontdek je de grote verscheidenheid aan filters die je inmiddels kunt krijgen. Het zijn er meer dan je waarschijnlijk ooit nodig zult hebben. Er zijn echter drie filters die veel gebruikt worden, namelijk het grijsverloopfilter, het grijsfilter en het polarisatiefilter. Deze filters worden veel gebruikt bij het fotograferen van landschappen, natuur, architectuur en soms zelfs bij het fotograferen van mensen. Fabrikanten leveren vaak al verschillende complete sets met een aantal belangrijke basisfilters, zodat je gelijk kunt beginnen. 

Meer lezen? 

Dit artikel over het gebruik van filters geschreven door Jan Duker lees je in DIGIFOTO 5.2018 die vanaf vandaag in de winkel ligt. Bestel deze en andere edities in onze webshop
Om je op weg te helpen met jouw filterkeuze zetten we er een aantal voor je op een rijtje. 

Kase K100 Wolverine High End Kit

Wil je een vliegende start maken met het gebruik van filters, dan kun je eigenlijk niet om de Kase K100 Wolverine High End Kit heen. Dit is een complete starterskit voor de landschapsfotograaf en bevat een K100-K6 holder kit adapter ringen 67/72/77/82mm, een 86mm Sky Eys X-CPL polarisatie filter, Wolverine series Soft Grad GND 0.9 100x150mm, Wolverine series R-GND 0.9 100x150mm en Wolverine ND 64 100x100mm ND filters. De filters zijn van hoogwaardige kwaliteit optisch glas. Het nieuw ontwikkelde glas is vrijwel onbreekbaar, zodat je met een gerust hart het beste uit je landschapsfotografie kunt halen. De filters en houder berg je na gebruik veilig op in de bijgeleverde en erg stijlvolle opbergtas.

Adviesprijs € 599,99

Kase Night Kit: Neutral Night & Bright Star 100mm

De Kase Night Kit is de perfecte set voor het maken van foto's in het donker. De filters zijn van een hoogwaardige kwaliteit optisch glas met een dikte van vier millimeter. Het glas is krasvast en waterbestendig. Werk je met de Kase Night Kit heb je beschikking over een K100 Wolverine Natural Night filter van 100x100mm en een K100 Bright Star filter van 100x100mm. Zo biedt de kit het beste van twee werelden. Aan de ene kant neem je met de Kase Night Kit de controle over het onnatuurlijke licht en daarnaast focus je op de juiste manier voor de beste nachtopnames. De filters worden geleverd in hoogwaardige Kase filter hoezen. Zo ben je verzekerd van een duurzaam product waarmee je de mooiste momenten in het grootst mogelijke detail kunt vastleggen.

Adviesprijs € 269,-

Meer info www.verschoore.nl / www.kasefilters.nl

Headerbeeld © Jan Duker

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie