Het beste van deze week op DIGIFOTO Pro (week 41, 2018)

Christel de Wolff 190 0
Ook deze week stond de wereld van de fotografie niet stil. Zoals altijd publiceerden we inspirerende verhalen en interessante nieuwe gear. Heb je ze gemist? Geen probleem: in dit artikel kijken we terug naar de hoogtepunten van deze week.

Uitgelicht nieuws

Monitorfabrikant EIZO vindt dat het niet alleen kwalitatieve producten de wereld in moet brengen, maar de gebruiker ook moet informeren over hoe deze producten te gebruiken. Een goede monitor met de verkeerde instellingen, is namelijk zonde. Door middel van workshops en masterclasses en online richt de EIZO Academy zich op het informeren van beeldmakers over belangrijke zaken.
Lees meer: Colourclass Lofoten van EIZO

 

Gear in het nieuws

Canon breidt haar portfolio professionele 4K-objectieven voor de broadcast-wereld uit met drie nieuwe lensmodellen, waaronder twee nieuwe veldzoomlenzen met een 4K Premium optische kwaliteit.
Lees meer: Canon breidt lijn professionele 4K-objectieven voor de broadcast-wereld uit

Meer tijd voor creativiteit. Minder tijd aan je bureau. Daar droomt toch elke fotograaf van? De LaCie DJI Copilot maakt het mogelijk. Als BOSS-schijf (Backup On Set Solution) beschikt hij over een SD-kaartsleuf en een USB-poort om foto’s rechtstreeks over te zetten vanaf jouw camera, zonder dat je een laptop nodig hebt. Bovendien kan je jouw foto’s onderweg ordenen en beheren met de Copilot BOSS app, zodat je eenmaal terug aan jouw bureau niets meer hoeft te doen.
Lees meer: Fotografie in een mobiel tijdperk: de LaCie DJI Copilot

Tamron, bekend van objectieven voor Canon, Nikon en Sony bracht recent de Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD op de markt. Dit objectief is speciaal ontwikkeld en geoptimaliseerd voor fullframe Sony E-mount systeemcamera's. Delio Nijmeijer nam een sprong in het diepe met dit objectief.
Lees meer: Tamron's allroundobjectief met snelle autofocus

De Samsung Galaxy A9 werd gelanceerd. Eerder werd er op het internet al gespeculeerd over het hebben van vier (vijf als je de front meetelt) camera's en de geruchten bleken waar.
Lees meer: Samsung Galaxy A9 met vier camera's

Investeren in het maken van een mooie foto stopt niet bij de aanschaf van een goede camera en objectief. Net zo belangrijk is het hebben van een goed beeldscherm. Immers, als je het kleine LCD-schermpje van je digitale camera niet meetelt, is je beeldscherm de eerste plek waar je je foto’s goed kunt bekijken nadat je ze gemaakt hebt. Dan moet de weergave van je foto’s, dus de kleuren, contrasten en de scherpte natuurlijk wel kloppen!
Lees meer: Review EIZO CG319X

Op reis of tijdens een grote fotoklus op locatie wil je als fotograaf graag je foto’s gemakkelijk bewerken, opslaan en delen. Thuis of op kantoor heb je je workflow waarschijnlijk goed geregeld met een snelle computer, diverse harde schijven en een snelle internet verbinding.Onderweg of op locatie kunnen deze basisbehoeften van een fotograaf nog wel eens tegenvallen.
Lees meer: De fotograaf onderweg

Fanatieke fotografen beschikken tegenwoordig over immense digitale collecties, die ook steeds groter worden. Hoe zorg je ervoor dat deze foto’s veilig worden opgeslagen en hoe kun je snel die ene foto terugvinden op een harde schijf? Voor veel fotografen is dat een lastig vraagstuk. Gelukkig heb je de Synology DiskStation DS918+: een robuuste en snelle netwerkschijf die plaats biedt voor honderdduizenden foto’s.
Lees meer: Synology DS918+, toekomstvaste investering voor elke fotograaf

Fotografen en filmmakers maken steeds vaker gebruik van drones. Inmiddels vliegen er tienduizenden drones in ons land. Dronewatcher Wiebe de Jager verdient er zijn brood mee. Voor DIGIFOTO Pro 4 spraken wij met Wiebe over onder andere de kromme wet- en regelgeving rondom het gebruik van drones.
Lees meer: Over de kromme regelgeving rondom drones en andere zaken

Ben jij geïnteresseerd in 360 graden fotografie en/of -video maar weet je nog niet precies hoe je dat aan moet pakken? Auteur Wiebe de Jager neemt je mee in de wereld van 360 graden opnames.
Lees meer: Focus op Fotografie: 360º-fotografie en -video

Exposities en evenementen in het nieuws

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 3 november tot en met 22 december een expositie met iconisch werk van de Britse modefotograaf Norman Parkinson. Met 'Style Icons' toont de galerie een selectie klassieke portretten van stijliconen als Audrey Hepburn, Iman, Jerry Hall, Marie-Hélène Arnaud en Mick Jagger. Ook zijn enkele foto’s te zien op de kunstbeurs PAN Amsterdam.
Lees meer: Expositie met iconisch werk van Britse modefotograaf Norman Parkinson

Herfstvakantie: de kinderen zijn vrij! Natuurlijk wil je naar buiten om prachtige kleuren te fotograferen, maar ook als het weer dat niet toelaat moet je je kunnen vermaken. Gelukkig zijn er ook genoeg inspirerende binnen-activiteiten tijdens de herfstvakantie, zoals de nieuwe tentoonstellingen in de Kunsthal in Rotterdam.
Lees meer: Herfstvakantie? Bezoek de Kunsthal!

Terugblik op Photokina

De afgelopen twee weken stonden nog bijna volledig in het teken van het nieuws van de Photokina beurs. Bekijk hier onze gratis Photokina 2018 online special! 
Lees meer: Terugblik op Photokina

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel