Geen laptop? Geen zorgen

Fotografie in een mobiel tijdperk: de LaCie DJI Copilot

Christel de Wolff 3025
Meer tijd voor creativiteit. Minder tijd aan je bureau. Daar droomt toch elke fotograaf van? De LaCie DJI Copilot maakt het mogelijk. Als BOSS-schijf (Backup On Set Solution) beschikt hij over een SD-kaartsleuf en een USB-poort om foto’s rechtstreeks over te zetten vanaf jouw camera, zonder dat je een laptop nodig hebt. Bovendien kan je jouw foto’s onderweg ordenen en beheren met de Copilot BOSS app, zodat je eenmaal terug aan jouw bureau niets meer hoeft te doen.

Fotografen zijn constant op zoek naar oplossingen om hun steeds grotere stroom aan data veilig te stellen. Met de introductie van de LaCie DJI Copilot heeft dataopslagspecialist LaCie een oplossing bedacht op maat van creatieve professionals voor alle niveaus.

Hoe werkt de LaCie DJI Copilot?

Met de LaCie DJI Copilot kan je data van jouw camera of geheugenkaart overzetten zonder computer of mobiel netwerk. Via het geïntegreerde scherm krijg je bevestiging van de status van een upload en tijdens het overzetten kan je zelfs nieuwe beelden blijven maken. Via de Copilot BOSS-app (Back-up On-Set Solution) van LaCie bekijk je de bestanden in volledige resolutie. Ook kan je deze afspelen, beheren en ordenen. Bovendien kan de ingebouwde powerbank gebruikt worden om mobiele apparaten opnieuw op te laden.

Niet alleen voor dronepiloten

In wat op het eerste gezicht een gewone externe harde schijf is, huist in realiteit heel wat meer technologie op maat van de creatieve professionals. Het product is dan wel een samenwerking van LaCie en het bekendste dronemerk ter wereld, de toepassingen zijn niet uitsluitend voordelig voor dronepiloten. De LaCie DJI Copilot is een Backup On-Set Solution met ingebouwde batterij en stevig scherm; het apparaat opereert zelfstandig, wat inhoudt dat je geen laptop nodig hebt en op eenvoudige wijze beelden kunt offloaden via SD of USB. Tevens is de BOSS-schijf water- en stofbestendig en bij gebruik profiteer je van drie jaar gratis Rescue Service en een capaciteit van maar liefst 2000 GB.

LaCie DJI Copilot

© Ronny Brouwers, DroneHeroes

Optimaliseer je workflow met de LaCie DJI Copilot

‘Onze nieuwe producten spelen in op de steeds veranderende behoeften van onze klanten’, vertelt Ward Bauwens, Region Head Benelux and Dach. ‘Snel en betrouwbaar foto’s, video’s en andere data kunnen creëren, overbrengen, opslaan en raadplegen is voor hen van levensbelang, waar ze ook zijn op dat moment. LaCie is voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om hieraan tegemoet te komen en om onze klanten een concurrentievoordeel te bezorgen.’

Het ontwerp stelt een efficiënte en bovenal prettige workflow centraal. Met succes. De LaCie DJI Copilot neemt niet alleen het gewicht van een schouderlaptoptas af: werklading – tijd besteed aan pauzeren, overzetten en weer op gang komen – wordt verminderd en versimpeld, wat uiteindelijk meer energie overlaat voor nabewerking en het veldwerk zelf.

Beschikbaarheid

De LaCie DJI Copilot is onder andere beschikbaar bij Kamera Express, CameraNU en Coolblue. De capaciteit bedraagt 2000 GB, ofwel 65 uur aan 4K 30fps videobeelden en meer dan 20.000 RAW-foto's. Het toestel heeft een adviesprijs van € 399,99 in Nederland en wordt geleverd met de Rescue Data Recovery Service; een gratis datahersteldienst van driejarige duur. Alle informatie over de LaCie DJI Copilot is overzichtelijk te vinden op de website van LaCie.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel