Uitbreiding professionele lijn 4K-objectieven

Canon breidt lijn professionele 4K-objectieven voor de broadcast-wereld uit

Remco Stunnenberg 236 0
Canon breidt haar portfolio professionele 4K-objectieven voor de broadcast-wereld uit met drie nieuwe lensmodellen, waaronder twee nieuwe veldzoomlenzen met een 4K Premium optische kwaliteit.

Het eerste model is de UHD DIGISUPER 122, waarmee ‘s werelds breedste groothoek, ’s werelds langste brandpuntsafstand en ’s werelds krachtigste zoom kan worden bereikt. Het tweede model is de UHD-DIGISUPER 111 die een grote brandpuntsafstand en een krachtige zoom biedt voor een breed scala aan opnamescenario’s. Daarnaast is de CJ25ex7.6B toegevoegd aan Canon’s UHDxs serie draagbare zoomlenzen voor 4K-broadcastcamera’s. Dit model biedt een zoomverhouding van 25x, een brandpuntbereik van 7.6mm tot 190mm en uitstekende optische prestaties. Canon kondigt bovendien haar volgende generatie zoom- en focus servomodellen aan met geïntegreerd display voor extra flexibiliteit, controle en creativiteit.

Air Sphere Coating

Beide modellen hebben een optimale lensplaatsing, de hoogste precisie en een eersteklas ontwerp voor prestaties hoger dan 4K, zo claimt Canon. Hierdoor worden hoge resolutie en contrastrijke video-opnamen gegarandeerd vanaf het midden van het scherm tot aan de randen. Deze broadcastlenzen zijn ook de eerste modellen die gebruik maken van Canon’s eigen Air Sphere Coating (ASCvi) die overstraling en reflecties vermindert.

De met fluoriet en UD (Ultra-low Dispersion)-glas uitgevoerde CJ25ex7.6B is voorzien van door Canon ontworpen optica en heeft een optimale plaatsing van de lenselementen. Deze combinatie van coating en glastype vermindert chromatische aberratie van het midden tot aan de rand van het beeld en dat over het gehele zoombereik.

Deze broadcastlens vormt een uitbreiding op de Canon UHDxs serie draagbare zoomlenzen voor 4K-broadcastcamera’s met 2/3-inch sensoren. Deze CJ25ex7.6B biedt een 25x zoom, heeft een brandpuntbereik van 7.6 mm aan groothoekzijde tot 190mm aan de telekant om zo een breed scala aan opnamescenario’s te ondersteunen.

Sterk contrast

Volgens Canon levert deze draagbare zoomlens bovendien een hoog oplossend vermogen en een sterk contrast om video-opnamen met hoge resolutie mogelijk te maken, terwijl de technologie achter de lenscoating en het ontwerp reflecties binnen de lenskoker voorkomt, waardoor overstraling en schittering worden vermindert.

Canon heeft ook twee compacte digitale zoomservomodellen aangekondigd – de ZDJ-G01 en ZDJ-S01 – en twee focusservo’s – FDJ-G01 en FDJ-S01 – voor Canon-lenzen. De FDJ-G01 en ZDJ-G01 hebben een ingebouwd display voor gebruikers die geavanceerde functionaliteit nodig hebben voor 4K-opnamen met precieze nauwkeurigheid en controle over zoom en scherptediepte.

Lees ook: Canon breidt XF-assortiment uit met XF705-videocamera

 

 

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco