XF705-videocamera

Canon breidt XF-assortiment uit met XF705-videocamera

Remco Stunnenberg 217 0
Canon heeft haar XF-assortiment uitgebreid met de XF705-videocamera. Dit nieuwe model is geschikt voor het XF-HEVC-format van de volgende generatie en biedt 4K UHD 50P 4:2:2 10-bits beeldregistratie op SD-kaarten en garandeert daarmee een indrukwekkende beeldkwaliteit en superieure detailweergave.

Dankzij de combinatie van een 1.0 type CMOS-sensor met DIGIC DV6-beeldverwerking levert de Canon XF705 sterk verbeterde ruisprestaties, hoge beeldgevoeligheid en een cinematische scherptediepte, aldus Canon. De XF705 beschikt over een groot aantal verbeterde HDR-mogelijkheden, waaronder een geavanceerde 12G-SDI-interface en IP-streaming, en is klaar om UHD HDR-productieworkflows te verbeteren.

Ondersteund door High Efficiency Video Codec (HEVC) videocompressie en gebruikmakend van de industriestandaard Material eXchange Format (MXF) als ‘container’, heeft Canon het XF-HEVC-bestandstype ontwikkeld. HEVC biedt een nieuwere coderingstechnologie die ongeveer twee keer zo efficiënt is als het populaire H.264/AVC, zo claimt Canon. Door gebruik te maken van XF-HEVC kan de XF705 de verwerking van 4K UHD-gegevens stroomlijnen en biedt de camera de mogelijkheid om hoogwaardige 4K UHD 50P 4:2:2 10-bits bestanden rechtstreeks op te slaan op een breed scala aan beschikbare SD-kaarten.

De XF705 is in staat om HDR-bestanden intern vast te leggen met zowel Hybrid Log Gamma (HLG) als Perceptual Quantisation (PQ) HDR-formats. De videocamera beschikt ook over uitgebreide HDR-hulpfuncties om de gebruiker te ondersteunen bij het regelen van de belichting. De XF705 kan ook een SDR-signaal uitvoeren tegelijk met het intern opslaan van een HDR-bestand op een SD-kaart, waardoor een gelijktijdige HDR/SDR-productie mogelijk wordt.

Aangezien de XF705 is uitgerust met een geavanceerde 12G-SDI-interface die 'een hoogwaardig en ongecomprimeerd' UHD 50P-signaal over één enkele SDI-kabel stuurt, heeft deze videocamera ook de mogelijkheid om via het netwerk 4K UHD HDR te streamen in het HEVC-format. De XF705 is volgens Canon ideaal voor broadcast- en videoproductietoepassingen.

Scherpstellen

Om het scherpstellen met de grotere 1.0-type CMOS-sensor te vergemakkelijken, is de XF705 ook uitgerust met Canon’s Dual Pixel CMOS AF. Dit zorgt voor een nauwkeurige en snelle autofocus met touch focus contol, Face Detection AF en het volgen van onderwerpen. De Dual Pixel Focus Guide biedt ook een grafische handleiding om nauwkeurig scherpstellen te ondersteunen tijdens het handmatig aanpassen van de scherpstelling.

De videocamera beschikt verder over een 4K L-serie objectief met een 15x optische zoom, een maximaal diafragma van f/2.8, een groothoek van 25.5mm en een effectieve Image Stabilizer om stabiele 4K UHD-beelden te garanderen. Dit alles wordt gecompleteerd met drie onafhankelijke bedieningsringen met eind stops die er volgens Canon voor zorgen 'dat de videocamera het niveau van handmatige bediening heeft dat professionals verwachten'.

De XF705 heeft een verkoopadviesprijs van €7.119,99.

Belangrijkste kenmerken op een rij:

• UHD/50P 4:2:2 10-bits ondersteuning met XF-HEVC

• Eenvoudige HDR-workflow

• Geavanceerde 12G-SDI en IP-streaming

• Nauwkeurige en betrouwbare Dual Pixel CMOS AF

• 15x L-serie objectief met groothoek

Lees ook: Hands on met de Canon EOS R

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco