Herfstvakantie? Bezoek de Kunsthal!

Redactie 180 0
Herfstvakantie: de kinderen zijn vrij! Natuurlijk wil je naar buiten om prachtige kleuren te fotograferen, maar ook als het weer dat niet toelaat moet je je kunnen vermaken. Gelukkig zijn er ook genoeg inspirerende binnen-activiteiten tijdens de herfstvakantie, zoals de nieuwe tentoonstellingen in de Kunsthal in Rotterdam.

De kunst van de nutteloosheid

Vanaf 13 oktober kun je in de Kunsthal in Rotterdam de tentoonstelling ‘Objectivity. The Art of Useful Things’  bezoeken. De tentoonstelling bestaat uit een collectie van zo’n 140 bizarre objecten die door de loop der jaren hun functionaliteit hebben verloren. De Britse designdocent en architect David Usborne speurt al vanaf zijn jeugd rommelmarketen af, op zoek naar rariteiten uit het verleden. Nu is zijn verzameling te zien op een twintig meter lange wand in de Rotterdamse Kunsthal, aan jou om te achterhalen wat de functie van deze objecten ooit was.

Oer-surfcultuur vastgelegd op de gevoelige plaat

Voor zijn foto-expositie ‘Surf Tribe’ reisde de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren de hele wereld over. Hij ging op zoek naar de echte surfcultuur. Hij beperkte zich daarin niet tot de surf dudes uit Californië en Hawaii, maar ging ook op zoek naar inheemse stammen die van, met en voor de zee leven. Ook het stereotype surfbeeld van stoere mannen op hoge, blauwe golven liet hij achterwege. In plaats daarvan legde hij de surfers vast in serene, gevoelige zwart-wit portretten waarin ze niet alleen stoer, maar ook kwetsbaar zijn.

Actie <-> Reactie: een interactieve tentoonstelling voor jong en oud.

De leukste tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam is misschien wel de ‘Actie <-> Reactie’-tentoonstelling. Speciaal voor deze expositie zijn er verschillende kamers ingericht waarin je wordt uitgedaagd om met de kunst te interacteren. De werken reageren op jouw acties, waardoor je zelf een onderdeel van het kunstwerk wordt. 

Tijdens de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie’ is er genoeg te doen voor jong en oud. Zo kun je in het Actie <-> Reactie LAB je eigen mobiel maken, geïnspireerd op het werk van de Amerikaanse beeldhouwer Alexander Calder. Daarnaast worden er voor kinderen, jongeren en families speciale tours georganiseerd waarmee ze door de kunstwerken heen geleid worden en geprikkeld worden anders naar de werken te kijken. 

Bezoek de Kunsthal in Rotterdam tijdens de Herfstvakantie

Er is in de Kunsthal in Rotterdam dus genoeg te doen tijdens de herfstvakantie, ook als het regent. Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de website van de Kunsthal Rotterdam.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie