Het beste van deze week op DIGIFOTO Pro (week 38, 2018)

Christel de Wolff 202 0
We staan aan de start van Photokina 2018 dat volgende week losbarst in Keulen. Verwacht komende week veel nieuws en updates vanuit Keulen. Het is echter natuurlijk niet zo dat er deze week niks is gebeurd in de wereld van de fotografie. We publiceerden zoals altijd weer inspirerende verhalen en nieuwe gear. Heb je ze gemist? Geen probleem: in dit artikel kijken we terug naar de hoogtepunten van deze week.

Top nieuws

Onze Raf Olaerts vloog voor ons naar Sicilië om een persevenement van Sony bij te wonen. Sony presenteerde de Sony FE 24mm f/1.4 G Master. 
Lees hier over Raf's avonturen in Sicilië
En bekijk hier de eerste beelden die hij schoot met het Sony objectief

Actueel

Dit weekend heb je meer dan genoeg keuze om er op uit te trekken. We zetten voor je op een rijtje:

Inspirerende items

Om de lancering van de nieuwe Lexus UX kracht bij te zetten, werkte Lexus Europa samen met Jacqui Kenny. Het bijzondere? De fotografe was niet bij de shoot aanwezig, maar maakte de foto's thuis, op 3000km afstand. 
Lees meer: Verbazingwekkende foto's gemaakt op 3000 km afstand

Gear in het nieuws

4K Ultra HD video-schietmogelijkheid, 65x optische zoomlens en een 20,3 Megapixel sensor: de Canon Powershot SX70 HS camera verpakt iedere denkbare Canon-sterkte in één product.
Lees meer: Aangekondigd: de Canon Powershot SX70 HS

Het houdt niet op met die smartphones en hun camera's. De Samsung Galaxy A7 is de nieuwste aanwinst in de Galaxy A-familie. Met de driedubbele camera's is het moeilijk om nog een moment te missen.
Lees meer: De Samsung Galaxy A7 verruimt je blikveld

Het moet niet gekker worden, volgens de geruchten presenteert Samsung op 11 oktober de Samsung Galaxy A9 Star Pro, een smartphone met vier camera's op de achterkant.
Lees meer: Samsung Galaxy A9 Star Pro, smartphone met vier camera's?

Exposities en evenementen in het nieuws

Van 18 tot en met 28 oktober vindt Fotofestival Schiedam plaats. Deze week werden de eerste namen van exposanten en natuurlijk het thema gelanceerd.
Lees meer: Thema en eerste namen Fotofestival Schiedam

Van 30 september 2018 tot en met 20 januari 2019 is er in Museum Jan Cunen te Oss een overzichtstentoonstelling van de Nederlandse fotografe Marie Cécile Thijs te zien.
Lees meer: Overzichtstentoonstelling Marie Cécile Thijs in Museum Jan Cunen

Londen is the place to be, al helemaal als het om popmuziek gaat. De expositie Unseen Icons: 25 Years in Film & Photography van Phil Griffin strijkt 24 oktober neer in de Brownsword Hepworth Gallery te Londen.
Lees meer: Unseen Icons: 25 Years in Film & Photography van Phil Griffin

 

digifoto Starter

En op digifoto Starter zaten we natuurlijk ook niet stil. De nieuwe digifoto Starter ligt bovendien vanaf deze week in de winkel

Lees meer op digifoto Starter

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel