Unseen Icons: 25 Years in Film & Photography van Phil Griffin

Christel de Wolff 593 0
Londen is the place to be, al helemaal als het om popmuziek gaat. De expositie Unseen Icons: 25 Years in Film & Photography van Phil Griffin strijkt 24 oktober neer in de Brownsword Hepworth Gallery te Londen.

Je zult een tripje overseas voor moeten maken, maar dan krijg je wel de kans om intieme portretten te zien van grootheden in de muziek- en film. Daarnaast kun je meteen een combinatie maken met je eigen passie voor fotografie. Onlangs lichtten we Londen nog uit als een van de mooiste fotolocaties ter wereld. Je leest het artikel hier.

Phil Griffin's Unseen Icons: 25 Years in Film & Photography

Phil Griffin werkt als Creative Director in de muziek- en filmindustrie waardoor hij de mogelijkheid kreeg om een vriendschap op te bouwen met vele grote sterren waaronder Diana Ross, Amy Winehouse, Jon Bon Jovi, Adele, Paul McCartney en Britney Spears. Hij portretteerde ze in de momenten tussen optredens en andere publieke verschijningen door en fotografeerde zo een glimp van de mens achter de artiest.

Hoger doel van de expositie

Het blijft niet bij kijken naar mooie foto's alleen. Het zal de bezoeker opvallen dat een hoop grootheden die Phil Griffin fotografeerde, niet meer onder ons zijn. De fotograaf zegt over zijn eigen werk: 'Een goede foto wordt nooit genomen, maar juist gegeven. Mijn taak was het om mezelf open te stellen voor de verstilde momenten in de levens van de mensen die ik portretteerde. Elk portret gemaakt in een moment van zelfexpressie. Mijn doel is om deze werken in te zetten om de discussie op te wekken over de geestelijke gezondheid in de amusementssector.'

Amy Winehouse Foundation

Een groot deel van de opbrengsten van de expositie zullen dan ook gedoneerd worden aan het Amy Winehouse fonds dat zich inzet voor de geestelijke gezondheid van jongeren en preventie van drugs- en alcohol gebruik. Het fonds zet diverse kunstdisciplines in om hun doelen te bereiken.

Expositie Unseen Icons: 25 Years in Film & Photography

De expositie van Phil Griffin is van 25 oktober tot en met 23 november 2018 te zien in de Brownsword Hepworth Gallery in Londen.  Geinspireerd geraakt om zelf aan de slag te gaan in de muziek- en/of filmwereld? Stap in de wereld van de concertfotografie. In DIGIFOTO Pro magazine 3.2018 schrijft Remco Stunnenberg uitgebreid over deze stressvolle maar prachtige tak van sport. Je kunt gemakkelijk edities nabestellen in onze vernieuwde webshop

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel