DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Londen, Engeland

Christel de Wolff 532 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Londen, Engeland

Londen is de hoofdstad én het culturele en zakelijke hart van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. De Britten hebben een groot koloniaal verleden en dat zie je terug in de diversiteit op straat. Je kunt je in Londen helemaal onderdompelen in straatfotografie, maar ook de architectuur leent zich perfect voor een fototrip. Probeer te werken met scherptediepte en bewegingsonscherpte om sprookjesachtige plaatjes te schieten in deze wereldstad. 

 

Hoe maak je de beste foto's in Londen?

In Londen ben je natuurlijk nooit alleen. Het heeft dan ook niet echt zin om naar rustige plekjes te zoeken, want die zijn er simpelweg niet. Ook heb je weinig controle over het verkeer wat maar af en aanraast en door je foto heen rijdt. Wat helpt om ongewenste elementen uit je kader te halen is het fotograferen met een telelens of gebruik maken van een groot diafragma (of allebei) op deze manier kun je mensen en voorwerpen lekker wazig in de voor- of achtergrond laten verdwijnen. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Franse Pyreneeën
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Tibet
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Dubai
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Havana, Cuba
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Mumbai, India

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel