DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Franse Pyreneeën

Christel de Wolff 986 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in de Franse Pyreneeën.

De Pyreneeën zijn een gebergte in het zuiden van Frankrijk en het noorden van Spanje. De route van de Tour de France liep er deze week doorheen en daardoor raakten we geinspireerd meer te vertellen over dit prachtige gebied. Je kunt er namelijk niet alleen goed fietsen (mits je een getrainde sporter bent natuurlijk, want de routes zijn stijl en lang), ook voor wandelingen in de natuur en cultuur kun je er goed terecht. 

De Pyreneeën kenmerken zich natuurlijk door de bergen, die vanuit de buitenkant al interessant zijn, maar ook aan de binnenkant schuilt veel moois zoals de Grotten van Niaux en Betherram. In de meeste grotten mag je echter geen foto's maken, dus deze toeristische trekpleister kun je overslaan als je alleen maar komt om plaatjes te schieten. Bezoek in plaats daarvan eens Saint-Jean-Pied-de Port, een idyllisch vestingstadje aan weerszijden van de rivier de Nive. Wielerfans bezoeken beslist de Col d'Aubisque en Col du Tourmalet, veel belangrijke ritten zijn hier beslist. En als je niet van fietsen houdt, kun je er altijd nog met de auto of motorfiets overheen en genieten van de prachtige uitzichtspunten. 

Hoe maak je de beste foto's in de Franse Pyreneeën?

 

 

Natuur en cultuur hand in hand. Als je de Franse Pyreneeën bezoekt kun je haast niet zonder goede foto's thuis komen. Maak gebruik van de vergezichten door op een berg te gaan staan en in te zoomen op de overkant. je kunt zo bijzondere perspectieven creëren die je op het platte land niet zou kunnen zien. Durf ook eens extreme contrasten en verzadiging in je foto's te bewerken. De schilderachtige dorpjes komen het meest tot hun recht in spattende kleuren. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Salar de Uyuni

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Praag

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Aruba

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Rovinj, Kroatië

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Lapland

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel