DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Tibet

Christel de Wolff 557 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Tibet.

Ga op avontuur over oude pelgrimroutes in Tibet, ook wel ‘het dak van de wereld’ genoemd. Een reis naar Tibet is een bijzondere ervaring. Bezoek het Barkhorplein, de Jokhangtempel en de markten en snuif de lokale cultuur in je op. Of ga naar zoutwatermeer Nam Tso waar de bergtoppen betoverend aftekenen tegen het blauwe water.

Hoe maak je de beste foto's in Tibet?

 

 

Als fotograaf kun je je richten op de landschappen, maar je kunt ook kiezen om de karakteristieke mensen op de foto te zetten. Kies je het laatste, zorg er dan voor dat je de mensen met respect behandeld. Vraag om toestemming voor een foto en maak een praatje. Bovendien is het goed om te weten dat je in de meeste kloosters wel mag fotograferen, maar dat hier meestal een financiële bijdrage tegenover staat. Overigens is het wel verboden om bepaalde rituelen te fotograferen.

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Praag

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Aruba

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Rovinj, Kroatië

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Lapland

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Franse Pyreneeën

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken in Tibet? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel