Museum Jan Cunen

Overzichtstentoonstelling Marie Cécile Thijs in Museum Jan Cunen

Redactie 517 0
Van 30 september 2018 tot en met 20 januari 2019 is er in Museum Jan Cunen te Oss een overzichtstentoonstelling van de Nederlandse fotografe Marie Cécile Thijs te zien. Tussen Hemel en Aarde toont vijftig portretten en stillevens van de Nederlandse fotografe.

Marie Cécile Thijs neemt ons mee in haar wereld waar tijd en ruimte in zekere zin geen rol meer spelen. Een sprookjesachtig universum met zwevende vazen, levensechte eenhoorns, engelachtige personages en magische taferelen. Koninklijke katten met kroontjes kijken onverstoorbaar voor zich uit. Kinderen steken ongegeneerd hun tong uit of zijn bevroren in een heimelijke schreeuw. 

Expositie Marie Cécile Thijs - Tussen Hemel en Aarde

De fotografe Marie Cécile Thijs studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden en begon een carrière als advocaat, maar verruilde twintig jaar geleden haar toga voor de fotocamera. Met  precisie regisseert Marie Cécile Thijs haar surrealistische beelden, wat betreft licht en kleur velen doen denken aan het werk van de grote Hollandse meesters uit de 17e eeuw, maar hedendaags zijn in enscenering en uitstraling. Haar foto’s zijn herkenbaar door tegenstellingen. Ze zijn zowel verstild als krachtig en dynamisch, paradoxaal en tegelijkertijd vanzelfsprekend, absurdistisch in alle ernst. 

Tijd is voor de fotografe een onbekend begrip. In een daverende en serene stilte komt alles tot leven. Objecten krijgen een persoonlijkheid. Portretten worden stillevens en stillevens worden portretten. We kijken ernaar, maar zien een andere werkelijkheid. Zou er meer zijn tussen hemel en aarde?

Meer informatie

De overzichttentoonstelling van Marie Cécile Thijs is van 30 september 2018 tot en met 20 januari 2019 te bezichtigen. Meer informatie vind je op de site van Museum Jan Cunen.


 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie