53 galeriehouders en nog veel meer

Unseen Amsterdam, 21 t/m 23 september

Christel de Wolff 1421 0
De zevende editie van Unseen Amsterdam zal van 21 tot en met 23 september plaatsvinden in de Westergasfabriek. Unseen Amsterdam is bij uitstek het fotografiefestival dat podium biedt aan de innovatieve voorhoede van de hedendaagse fotografie.

Als platform voor opkomend talent en artistieke ontwikkeling, werkt Unseen Amsterdam ieder jaar samen met een kunstenaar om het campagnebeeld tot stand te laten komen. Dit jaar koos de organisatie voor de Japanse kunstenaar Kenta Cobayashi. N-TOKYO illustreert Tokyo als een futuristische stad in beweging waarin fictieve denkbeelden over de stad onze perceptie beheersen.

N-TOKYO van Kenta Cobayashi, via Unseen Amsterdam

Dit jaar staan er maar liefst 53 galeriehouders op Unseen. Deze komen vanuit alle hoeken van de wereld waaronder uit Iran, Tsjechië, Mexico, Japan en de Verenigde Staten. Dit zijn terugkerende galeries, maar de organisatie verwelkomt dit jaar ook 18 nieuwe namen. Bekijk hier de volledige lijst van de deelnemende galeries.

CO-OP

CO-OP is toegewijd aan door kunstenaars gerunde collectieven. Unseen stelt hen in staat hun laatste werken te tonen in dynamische presentatievormen en commerciële formats. Om het belang te erkennen van kunstenaars die hun krachten bundelen om gezamenlijk werk te maken en exposeren, onderzoekt deze editie thema’s als auteurschap, massatoerisme, onderwijs en de stereotypering van migranten. Deelnemers aan dit programma zijn geselecteerd door Unseen en CO-OP’s curator Lars Willumeit.

Programma Unseen Amsterdam

Unseen Amsterdam stelt haar deuren open voor kunstenaars in alle stadia van hun carrière. Professionals en liefhebbers worden uitgenodigd om samen de laatste ontwikkelingen in fotografie te onderzoeken. Hoogtepunten in het programma zijn twee uitgebreide tentoonstellingen. Daarnaast is er een boekenmarkt, een uitgebreid sprekersprogramma, diverse ‘Onsite Projects’ evenals het ‘City Programme’ en een talent ontwikkelingsprogramma dat zich richt op nieuwe namen in de hedendaagse fotografie.

Vast een voorproefje? Dit is de aftermovie van Unseen Amsterdam 2017

Voor meer informatie over Unseen Amsterdam en tickets bezoek je de website

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel