Toonaangevend internationaal evenement voor nieuwe fotografie

Unseen Amsterdam belooft weer een groot fotografiefeest te worden

Remco Stunnenberg 701 0
Fotografieliefhebbers opgelet! Unseen Amsterdam presenteert met trots het uitgebreide programma van haar zevende editie.

Unseen Amsterdam is uitgegroeid tot hét toonaangevende internationale evenement voor nieuwe fotografie en belooft dat ook dit jaar opnieuw waar te maken. Meer dan 300 opkomende en gevestigde kunstenaars presenteren van 21 tot en met 23 september de meest baanbrekende ontwikkelingen in de fotografie. Naast het hart van het programma op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam waar onder andere de Unseen Photo Fair plaats vindt, is er ook een interactief on-site en stadsprogramma in diverse locaties. 

Het programma wordt georganiseerd in samenwerking met de beste fotografie- en kunstinstellingen van Amsterdam en meer dan vijftig fotogalerieën uit de hele wereld. Onder de vele werken bevinden zich meer dan zestig wereldpremières.

© Iris Duvekot

Talloze mogelijkheden

Tijdens het festival zijn er ook talloze mogelijkheden om werk van nieuwe kunstenaars te kopen, er is een sprekersprogramma waar onder andere lezingen en discussies worden gehouden. Daarnaast zijn er nog de Book Market (vertoning en verkoop van fotografieboeken) en zijn er gedurende het weekend van Unseen Amsterdam nog verschillende on-site projects (buiten tenstoonstellingen, pop-up studio, etc.) buiten op het terrein van de Westergasfabriek.

Ook is er dit jaar een nieuw element genaamd CO-OP, dit is een apart atelier (in het transformatorhuis van de Westergasfabriek) waar dertien internationale collectieven hun werk zullen tonen en verkopen onder begeleiding van curator Lars Willumeit. Tot slot is er de Unseen Exhibition (hoofdtentoonstelling) die zal plaatsvinden in de Zuiveringshal van de Westergasfabriek.

Bekijk voor meer informatie en kaartverkoop de website van Unseen Amsterdam.

Lees ook: Vierde editie van Talks About Photography

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco