Verbazingwekkende foto's gemaakt op 3000 km afstand

Christel de Wolff 932 0
Om de lancering van de nieuwe Lexus UX Compact Crossover kracht bij te zetten, werkte Lexus Europa samen met fotografe en influencer Jacqui Kenny. Het bijzondere? De fotografe was niet bij de shoot aanwezig, maar maakte de foto's thuis, op 3000 kilometer afstand.

Op het internet is Jacqui Kenny vooral bekend als The Agoraphobic Traveller. De fotografe heeft agorafobie, oftewel pleinvrees. In plaats naar buiten te treden, maakt zij haar reizen via het internet. Vanuit haar huis in Londen maakt ze buitengewone foto's van over de hele wereld. Autobedrijf Lexus wist haar te bereiken en ze stemde in om de fotoshoot van het nieuw gelanceerde model te regisseren.

Fotoshoot op Lanzarote

Jacqui Kenny reisde door middel van een Lexus UX die werd uitgerust met een 360 graden videocamera naar Lanzarote om verschillende locaties rond het eiland te bezoeken. Vanuit haar huis op ruim 3000 kilometer afstand maakte ze unieke lifestyle beelden van de Lexus UX.

Jacqui Kenny zegt zelf over de samenwerking met Lexus:  'Ik ben heel blij om met Lexus samen te werken en om met deze op afstand geregisseerde fotoshoot de nieuwe Lexus UX te introduceren”, aldus Kenny. “Vanwege mijn leven met agorafobie is reizen vaak lastig voor mij, dus het is geweldig om de wereld op deze manier te verkennen en zo buitengewone en verrassende dingen te ontdekken.'

Jacqui Kenny: The Agoraphobic Traveller

Bekijk hieronder de video die Google maakte over Jacqui Kenny die haar reizen voornamelijk maakt via Google Street View.

Meer werk van Jacqui Kenny vind je op haar website en/of instagrampagina.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel