Het beste van deze week op DIGIFOTO Pro (week 40, 2018)

Christel de Wolff 248 0
Ook deze week stond de wereld van de fotografie niet stil. We ervoeren de nasleep van Photokina en publiceerden zoals altijd weer inspirerende verhalen en nieuwe gear. Heb je ze gemist? Geen probleem: in dit artikel kijken we terug naar de hoogtepunten van deze week.

Uitgelicht nieuws

Wij waren op Photokina. Dat is op zich geen nieuws! We blikken terug op de grote fotografiebeurs met de video die Raf Olaerts voor ons maakte.
Lees meer: Terugblik op Photokina 2018

 

 

Gear in het nieuws

De populaire GR lineup van RICOH (Pentax) krijgt met de RICOH GR III een nieuw vervolg. De GR III die begin 2019 op de markt verschijnt bevat een bijgewerkte sensor en een nieuw ontworpen objectief.
Lees meer: Populaire GR lineup krijgt met RICOH GR III een nieuw vervolg

Het Japanse familiebedrijf SIGMA gooide in 2012 het roer om. Was een SIGMA-objectief tot die tijd vooral een 'leuke aanvulling' in je fototas, vandaag de dag kun je je fototas volledig vullen met een complete, kwalitatief zeer hoogwaardige en professionele lijn van SIGMA-objectieven.
Lees meer: SIGMA: 'Van alternatieve keuze tot logische eerste keuze'

Canon heeft haar XF-assortiment uitgebreid met de XF705-videocamera. Dit nieuwe model is geschikt voor het XF-HEVC-format van de volgende generatie en biedt 4K UHD 50P 4:2:2 10-bits beeldregistratie op SD-kaarten en garandeert daarmee een indrukwekkende beeldkwaliteit en superieure detailweergave.
Lees meer: Canon breidt XF-assortiment uit met XF705-videocamera

Met de AF 85mm f/1.4 EF introduceerde Samyang recent het tweede full frame autofocus objectief voor de Canon mount. Hoe presteert dit objectief?
Lees meer: De Samyang AF 85mm f/1.4 EF; een vedergewicht

Inspirerende nieuwsitems

NiSi ambassadeur Harmen Piekema laat in een videotutorial zien hoe je een sunstar krijgt en hoe je met lange sluitertijden het water mooi kunt laten vervagen. 
Lees meer: Videotutorial van NiSi ambassadeur Harmen Piekema

Het werk van Fujifilm-ambassadeur Martin Hogeboom kenmerkt zich door een cocktail van mooi licht, onscherpte, knallende kleuren en bijzondere standpunten. Zijn beelden roepen niet zelden een wauw-effect op.
Lees meer: Fujifilm-ambassadeur Martin Hogeboom aan het woord

Oktober is de langste maand van het jaar? Deze maand duurt een uur langer omdat de wintertijd zal worden ingesteld en de klok dus een uur achteruit zal gaan op 31 oktober.
Lees meer: De langste maand met de leukste korting bij Pixum

Denk jij dat je de Noordkaap Challenge zo volledig en creatief mogelijk in beeld kunt vastleggen, kun je presteren onder druk en ben je klaar om de meest extreme weersomstandigheden te trotseren? Meld je snel aan voor de Canon Camera Crew.
Lees meer: Word Canon Camera Crew tijdens Noordkaap Challenge 2018

Exposities en evenementen in het nieuws

Fotofestival Schiedam meldt dat het programma compleet is en dat het festival feestelijk geopend zal worden op donderdag 18 oktober.
Lees meer: Fotofestival Schiedam: feestelijke opening

Nikon Small World biedt een venster naar een universum dat alleen door de lens van een microscoop gezien kan worden. Het geeft inzicht in een wereld waarbij de meesten van ons niet dagelijks mee bezig zijn, laat staan dat we die vaak te zien krijgen.
Lees meer: Nikon Small World op Fotofestival Schiedam

Power of Art House heeft op 1 oktober 2018 aan het Entrepotdok 26 haar deuren geopend met de kleurrijke expositie 'It’s all about Power' waarbij markante wereldleiders de hoofdrol spelen.
Lees meer: Powerless van CSAR te zien in Amsterdam

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel