De RICOH GR III

Populaire GR lineup krijgt met RICOH GR III een nieuw vervolg

Remco Stunnenberg 524 0
De populaire GR lineup van RICOH (Pentax) krijgt met de RICOH GR III een nieuw vervolg. De GR III die begin 2019 op de markt verschijnt bevat een bijgewerkte sensor en een nieuw ontworpen objectief.

De grootste verandering van de RICOH GR III ten opzichte van zijn populaire voorgangers is echter onzichtbaar. De nieuwe camera is uitgerust met een 24MP APS-C-sensor, die volgens RICOH aanzienlijk beter is dan de vrij oude 16MP-sensor waarmee de GR II is uitgerust. De nieuwe sensor biedt onder andere fasedetectie autofocus en stabilisatie in de camera.

Nieuwe technieken

De RICOH GR III is momenteel in ontwikkeling en erft het basisconcept uit de inmiddels twintig jaar oude GR-serie. Hij bevat echter totaal nieuwe technieken en componenten waaronder een nieuw ontworpen objectief, een nieuwe beeldsensor en een nieuwe beeldverwerkingsengine. Deze zijn ontworpen om de beeldkwaliteit verder te verbeteren, veel van de functies te versterken en de gebruikersinterface te optimaliseren.

Introductie

De exacte introductiedatum van de RICOH GR III is nog niet bekend maar hij verschijnt naar verwachting begin 2019 op de markt.

Lees ook: Pentax K1 mark II goed gevuld en zeer gebruiksvriendelijk

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco