Voor extreme beeldhoeken

Ricoh Imaging lanceert de HD PENTAX-DA FISH-EYE 10-17mm F3.5 - 4.5 ED

Siem van Woerkom 352 0
Een fisheye-zoomlens in een nieuw ontworpen behuizing inclusief HD-coating voor optimale beeldkwaliteit.

Ricoh's nieuwe lens

Ricoh Imaging onthuld officieel de HD PENTAX-DA FISH-EYE 10-17 mm F3.5-4.5ED, een hele mond vol, maar een prachtig objectief.

Ontworpen voor gebruik met PENTAX K-mount digitale SLR-camera's, biedt deze fisheye een zoombereik van rond en bol tot ultrabrede hoeken. Een hoogwaardige multi-layer HD Coating is toegepast op de optische elementen voor afbeeldingen met scherpte van rand tot rand en vrij van te veel 'flaring' en 'ghosting'.

De buitenkant is volledig opnieuw ontworpen om te passen bij het ontwerp van de nieuwste PENTAX K-mount digitale SLR-modellen, plus om de lenskap afneembaar te maken. Indien gemonteerd op een PENTAX K-1 of PENTAX K-1 Mark II camera body, kan de fotograaf de lenskap verwijderen foto's te nemen die zo goed als volledig rond zijn, wat voor creatieve effecten zorgt.

Specificaties en details

Het nieuwe fisheye zoomlens objectief heeft een geheel nieuw ontwerp, vergelijkbaar met dat van de nieuwste DA- en D FA-serie lenzen. Dit nieuwe uiterlijk maakt het ook een perfecte partner voor de nieuwste digitale reflexcamera uit de K-serie modellen. Hoewel het een ultragroothoekzoomlens is, is deze extreem ontworpen compact en licht van gewicht. De afneembare zonnekap maakt bijna cirkelvormige fisheye beelden mogelijk.

De lens beschikt over het Quick-Shift-focussysteem, waarmee de gebruiker direct naar handmatige scherpstelling kan schakelen tijdens AF-bediening door de ontspanknop half in te drukken. Deze functie is bruikbaar op elk moment tijdens AF-bediening. Het objectief heeft een minimale scherpstelafstand van 14 centimeter, waardoor de fotograaf zo'n 2,5 centimeter tot het onderwerp kan komen, voor ultraclose-up fotografie.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem