Ricoh Imaging presenteert RICOH GRIII

Ricoh Imaging presenteert RICOH GRIII

Jonas Bloemen 722 0
Ricoh Imaging heeft een nieuwe high-end digitale compactcamera gelanceerd. De camera is ideaal voor straatfotografie en andere spontane moment opnames.

LEES OOK: NiSi ambassadeur Harmen Piekema: 'Gevleid door rauwheid'

De compacte camera is een combinatie van hoge resolutie met een intuïtief, responsief snapshot-vermogen: ook geschikt voor professionele fotografen. De GRIII wordt toegevoegd aan de GR-serie en is daarnaast uitgerust met een assortiment nieuw ontworpen componenten. 

RICOH GRIII

Hoewel de RICOH GRIII een compact formaat heeft, is een APS-C CMOS-beeldsensor geïnteregeerd van 24.24 effectieve megapixels, maar liefst 8,04MP meer dan zijn voorganger, om hoge resolutiebeelden te produceren. De opstarttijd bedraagt slechts 0.8 seconden waardoor er snelle, responsieve beelden gemaakt worden. Daarnaast heeft de GRIII een aantal nieuwe functies voor een verbeterde bediening en functionaliteit. Zo heeft de camera een high-speed AF-systeem, een origineel ontworpen Shake Reduction-mechanisme en een touchscreen scherm. De GRIII is tevens uitgerust met een wifi-functie en een USB-poort type C waardoor de camera optimaal kan schakelen met smartphones.