Pentax K1 mark II

Goed gevuld en zeer gebruiksvriendelijk

Remco Stunnenberg 1258 0
De Pentax K1, de eerste fullframe camera van Pentax, werd in 2016 met erg veel lof ontvangen. 'Een fullframe voor pure fotografen', zo werd hij liefkozend getypeerd. Eind maart van dit jaar verscheen de Pentax K1 mark II. Deze lijkt erg sterk op zijn voorganger en dat is niet zo gek.

Ricoh heeft de Pentax vooral verbeterd, niet veranderd. Alles uit de ‘oude’ K1 is nog steeds aanwezig in zijn opvolger. Wat is er dan nieuw aan de mark II? Wij gingen op pad met deze camera. Ondere andere om een antwoord te vinden op bovenstaande vraag. In DIGIFOTO Pro 3, die in juli verschijnt, lees je een uitgebreid verslag van onze bevindingen met deze camera.

Gebruiksvriendelijk

Een ding kunnen we al wel verklappen, de Pentax KI mark II is een goed gevulde en zeer gebruiksvriendelijke camera. En nee, de Pentax K1 mark II is niet het snelste jongetje van de klas maar daar staan veel andere dingen tegenover.

© Remco Stunnenberg, (Pentax KI mark II)

Nog geen abonnee?

Lees onze review met deze camera in DIGIFOTO Pro 3. Nog geen abonnee? Neem dan snel een abonnement en ontvang zes edities van DIGIFOTO Pro voor slechts €29,75.  

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco