Fujifilm-ambassadeur Martin Hogeboom aan het woord

Redactie DIGIFOTO Pro 1436

Het werk van Fujifilm-ambassadeur Martin Hogeboom kenmerkt zich door een cocktail van mooi licht, onscherpte, knallende kleuren en bijzondere standpunten. Zijn beelden roepen niet zelden een wauw-effect op.

Voor DIGIFOTO Pro 4.2018 die momenteel in de winkels ligt, hadden wij een gesprek met deze fotograaf die vaak in een adem wordt genoemd met strobistfotografie. Een term waar Martin Hogeboom zelf niet veel mee kan. 'Geef het maar een naam.'

Martin Hogeboom

In dit interview gaat Martin onder andere nader in op zijn manier van fotograferen én belichten. Ook vertelt hij over de camera's waarmee hij werkt, de Fujifilm X-T2 en de Fujifilm X-Pro 2.

Martin Hogeboom

Lees ook: Nu in de winkel: DIGIFOTO Pro 4.2018

Martin Hogeboom

Martin: 'Techniek belemmert. Dat geldt ook voor camera's. Camera's die mij het minste in de weg zitten, hebben mijn voorkeur. Daarom ben ik zo'n groot fan van Fujifilm. Ze zijn super compact en liggen prettig in de hand. Ik werk altijd vanaf mijn LCD-scherm zodat ik heel eenvoudig van standpunt kan veranderen maar ondertussen wel mijn camera kan blijven overzien. Ik vind dat echt ideaal. Ik vind het heel belangrijk om in de flow van de fotografie te komen, het moet vanzelf gaan. De Fujifilms passen exact in dat plaatje.'

Martin Hogeboom

Meer over Martin vind je hier.

Martin Hogeboom

Je vindt het complete interview met Martin onder de kop 'Knutselen met licht, daar haal ik mijn lol uit'. Wil jij deze uitgave van DIGIFOTO Pro in huis hebben? Je kunt hem los bestellen. Uiteraard kun je ook een abonnement nemen op DIGIFOTO Pro.

Beelden: © Martin Hogeboom 

Lees ook: Fujifilm ambassadeur Ferry Knijn over de nieuwe GFX 50R en de GFX 100S

Lees ook: Lezing over het maken van locatieportretten

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie