DIGIFOTO Pro presenteert: dé top 5 'must have' koffietafelboeken

5 musthave fotoboeken voor op je koffietafel

Redactie DIGIFOTO Pro 11103

In elke editie van DIGIFOTO Pro magazine zetten wij altijd een aantal pareltjes van boeken op een rij die jou kunnen inspireren op het gebied van fotografie. De redactie is zo vrij geweest om haar meest favoriete 'must-have' boeken in een top 5 te zetten en speciaal voor jou online te zetten!

5. David Yarrow - Photography

Bevroren Arctische toendra's, uitgestrekte Afrikaanse woestijnen en onontgonnen regenwouden. De afgelopen decennia ging de legendarische Britse fotograaf  David Yarrow geen gevaar of uitdaging uit de weg om de schoonheid van 's werelds meest aansprekende en bedreigde diersoorten vast te leggen. David Yarrow’s nieuwe -ruim 350 pagina tellende boek is een fotografisch verslag dat zijn gelijke niet kent. Het boek toont een zeer intieme weergave van een aantal van ’s werelds meest boeiende en bedreigde diersoorten en culturen en mag met recht tot een van de mooiste koffietafelboeken van de afgelopen jaren worden gerekend. De verkoopopbrengst van het boek komt ten goede aan de stichtingen WildAid en Tusk, waarvan David ambassadeur is.

ADVIESPRIJS € 90,- | ISBN 9780847864775 | INFO: RIZZOLIUSA.COM

4. Raymon Rutting - Wereldbeelden

Als geen ander weet fotograaf Raymond Rutting het alledaagse tot kunst te verheffen. Hij leeft voor die ene foto, al 35 jaar. Of hij nou voor de Volkskrant nieuwsfoto's in Nederland maakt of reisverhalen voor National Geographic over bestemmingen als Chili, Malawi en Brazilië: Raymond heeft een zeldzaam oog voor intieme momenten, opmerkelijke situaties en unieke composities. Het boek Wereldbeelden bevat de ultieme selectie uit Raymonds werk van de laatste twintig jaar, opgedeeld in zes fotografische thema's die worden uitgediept in interviews met Sacha de Boer, Jop Ubbens, Marieke van Schaik, Govert Schilling, Gerdi Verbeet en Daan Roosegaarde.

PRIJS € 39,99 | ISBN 9789089898050 | INFO WWW.TERRA-PUBLISHING.COM

3. Diverse auteurs - De mooiste fotolocaties van Zuid-Nederland

Een jaar lang is er gewerkt aan de ultieme locatiegids voor natuur- en landschapsfotografen: De mooiste fotolocaties van Zuid-Nederland. Een gids van en voor natuurfotografen. Alles wat je wilt weten of fotogenieke natuurgebieden in Zeeland, Brabant en Limburg vind je in dit boek. Dit boek is de eerste in een reeks van vier. Uitgangspunt en kern van het boek zijn de meer dan 700 GPS locaties. Bij elke locatie staat beschreven wat je wanneer kunt fotograferen inclusief alle relevante informatie zodat je daar de beste foto's kunt maken. De meer dan 50 auteurs/ fotografen stellen beschikbaar wat wellicht het meest kostbaar is voor fotografen: de allerbeste locaties voor natuur- en landschapsfotografie in Zuid-Nederland. Of je nu woont in één van de zuidelijke provincies of er af en toe op bezoek gaat: dit boek mag je niet missen.

ADVIESPRIJS € 44,90 | ISBN 9789079588237 | INFO NATUURFOTOGRAFIE.NL

2. Martin Hogeboom- Everyday people

In het werk van fotograaf Martin Hogeboom draait het om verhalen. Hij vertelt een verhaal met zijn camera. Hij fotografeert voornamelijk mensen, in de vorm van portretten bij een interview, reclamefoto's voor een dienst of product, modefoto's et cetera. Van snelle locatieportretten in reportagestijl tot uitgebreide fotoshoots met veel extra verlichting, styling en beeldbewerking. Wat de opdracht ook is, in elke situatie wil hij een boeiend beeld maken. Een aantal jaar geleden is hij begonnen met de fotoserie Everyday People, waarvoor hij bijna dagelijks een portret maakte. Het mooie van deze serie is niet alleen de creatieve portretten, maar ook de bijzondere, persoonlijke verhalen die de geportretteerden vertellen. De mooiste foto’s en verhalen zijn gebundeld in een hardcover fotoboek met mooie, grote foto’s. Een boek om steeds opnieuw in te bladeren en verrast te worden.

PRIJS € 33,95 | ISBN 9789082410211 | INFO BLOG.MARTINHOGEBOOM.NL

1. Jimmy Nelson - Homage to Humanity

Jimmy Nelson is een Brits fotograaf en fotojournalist. Hij is vooral bekend van zijn boek Before They Oass Away, waarvoor hij tweeënhalf jaar de wereld over reisde en 35 inheemse stammen fotografeerde. Met zijn nieuwste werk, Homage to Humanity brengt Nelson opnieuw een geweldige parel uit. Voor dit boek ging hij op bezoek bij 30 verschillende en met uitsterven bedreigde stammen in Azië, Afrika, Mexico, Australië en India. Met zijn bijzondere en karakteristieke beelden legt hij de essentie bloot van deze iconische stammen. Dit doet Nelson als gezegd op een manier zoals alleen hij dat kan. Dit meesterwerk mag niet ontbreken in jouw verzameling!

Prijs € 99,99 | ISBN 9780847862146 | Verkrijgbaar in de betere boekhandel

Wil je nog meer?

Kan je er geen genoeg van krijgen en heb je behoefte aan meer? Kijk dan ook eens naar de top 5 van digifoto starter!

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie