Red Bull Illume Image Quest 2016 – Grootse fotowedstrijd

Red Bull Illume Image Quest 2016 – Grootse fotowedstrijd

Maarten Jacobi 2808
De Red Bull Illume Image Quest 2016 gaat binnenkort van start. Het is de grootste fotowedstrijd die zich toespitst op sport- , avontuur- en actiefotografie. Inmiddels is de wedstrijd toe aan zijn vierde editie, waarbij er naar verwachting meer dan 28.000 foto's van 6,500 fotografen zullen meedoen. Wij zetten een aantal Red Bull Illume Image Quest 2016 details voor je op een rijtje.

Vanaf 1 december 2015 is de inschrijving geopend, die loopt tot aan 31 maart 2016. Er bestaan in totaal elf categorieën: Close-Up, Energy, Enhance, Lifstyle, Masterpiece by Yodobashi, New Creativity, Playground, Sequence by Sony, Spirit, Wings en Mobile.

Die laatste categorie, Mobile, is nieuw, en is toegevoegd vanwege het succes van de smartphonecamera's, die steeds betere foto's opleveren. Na de deadline zullen vijftig bekende fotografen in de vakjury ernaar kijken, die nog bekendgemaakt moeten worden via de website.

55 winnaars in 11 categorieën

Uit de verschillende categorieën worden de beste 55 foto's geselecteerd, inclusief een winnaar uit elke categorie. De winnaars worden eind 2016 bekendgemaakt, en gaan via een nachtelijke tentoonstelling de wereld rond.

Naast de juryprijs is er ook een People's Choice Award en een Athlete's Choice Award. Meer informatie over de prijzen en juryleden zal binnenkort bekend worden gemaakt op de officiële website.

Ben je geïnteresseerd in fotowedstrijden? Bekijk bijvoorbeeld ook onze fotowedstrijd 'Najaar' of de Sony World Photography Awards 2016.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten