U bent hier

Subscribe to RSS - Gear & Gadgets

DxO test Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art (Canon)

DxO heeft de Canon-versie van de Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art getest. Het objectief scoort 35 punten in combinatie met de EOS 5D Mark III en komt daarmee erg dicht in de buurt van de Zeiss Otus 55mm f/1.4, die 38 punten scoort.

Nikon repareert of vervangt D600's met stofproblemen

Aan het stofdebakel omtrent de Nikon D600 is definitief een einde gekomen. Nikon heeft besloten om de camera van klanten die aanhoudende problemen ondervinden te repareren of desnoods onderdelen of de hele camera te vervangen.

Atomos Shogun: 4K hdmi-recorder voor GH4 en A7S

Atomos heeft op de NAB-beurs in Las Vegas de Shogun aangekondigd. De hdmi-recorder met ingebouwd 7-inchbeeldscherm is in staat om via de hdmi-poort een 4K-signaal op te nemen. Ideaal om te gebruiken in combinatie met de Panasonic GH4 of Sony A7S.

Tamron introduceert 16-300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD Macro

Begin februari kondigde Tamron de ontwikkeling van de 16-300mm f/3.5-6.3 VC PZD Macro aan. Nu introduceert de objectievenfabrikant het objectief officieel en zijn de laatste details bekendgemaakt. Ook geeft Tamron een adviesprijs in dollars, een euroadviesprijs is nog niet bekend.

Accessoires voor Fujifilm X-T1, 1,4x-converter voor X100(S)

Wie zich gelimiteerd voelt door het 23mm-objectief (35mm equivalent) van de Fuijfilm X100(S) kon al bij Fujifilm terecht voor een groothoekadapter, daar komt nu een teleconverter bij. Daarnaast komt de fabrikant met accessoires voor de Fujifilm X-T1.

MustSee: Sony A7S kijkt in het donker (ISO 409.600)

Sony heeft een aantal nieuwe video's gepubliceerd die zijn geschoten met de nieuwe A7S. Niet de 4K-functie, maar de extreme lichtgevoeligheid wordt onder de aandacht gebracht. In een video laat Sony zien hoe je met iso 409.600 in het donker kunt kijken.

Sigma usb-dock nu ook voor Sony en Pentax, 18-35mm f/1.8 onderweg?

Sigma heeft aangekondigd dat het usb-dock, die momenteel alleen beschikbaar is met Canon-, Nikon- en Sigma-vatting op korte termijn ook met Sony- en Pentax-vatting beschikbaar komt. Dat schept de verwachting dat ook de 18-35mm f/1.8 voor Sony en Pentax niet lang op zich laat wachten.

Preview: Pentax 645Z – Filmfunctie, iso 204.800 en een scherpe prijs

PhaseOne en Hasselblad hebben de eer als eerste fabrikanten met een middenformaatcamera met cmos-sensor te komen, Pentax lijkt de twee af te troeven door aan diezelfde sensor een groter iso-bereik, video, liefst 27 autofocuspunten en een zeer scherpe prijs toe te voegen.

Sigma maakt adviesprijs 50mm f/1.4 DG HSM Art bekend

Dat de Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art uitstekende prestaties levert werd de laatste dagen al duidelijk. De vraag was nog hoeveel het objectief gaat kosten, Sigma Benelux geeft ons daar nu antwoord op met de bekendmaking van de euroadviesprijs.

Testfoto's: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

Gewapend met een Canon EOS 5D Mark II en daarop de gloednieuwe Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art gingen we op pad. Hoe presteert het lichtsterke standaardobjectief in de praktijk bij grote diafragmaopeningen? We probeerden het uit. Hier vind je ruim 50 testfoto's, te downloaden in originele 21-megapixelresolutie.

Pagina's

Reacties

julian: Aangepast.

Carmen Baanders - De Toonzaal: De donderdagopeningstijden zijn niet correct....

Bert P: OEPS! Even iets rechtzetten. Het diafragma is...

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook