U bent hier

Subscribe to RSS - Gear & Gadgets

Preview: Pentax K-3 II met pixelshift-technologie

Ricoh introduceert de Pentax K-3 II. De nieuwe dslr heeft een aantal verbeteringen gekregen ten opzichte van zijn voorganger. Zo is de stabilisatie verbeterd en kan de camera gebruik maken van een pixelshift-modus, waarmee je foto's kunt maken die veel meer kleurdata bevatten.

Preview: Vario-Sonnar T* 16-35mm en 24-70mm f/2.8 ZA SSM II

Sony introduceert twee objectieven voor de Alpha SLT-camera's met A-vatting. De nieuwe Vario-sonnar T* 24-70mm en 16-35mm f/2.8 ZA SSM II bieden ten opzichte van hun voorgangers betere beeldkwaliteit, snelle focustracking en een behuizing die is afgedicht tegen stof en vocht.

Preview: ZEISS Batis 25mm f/2 en 85mm f/1.8 voor Sony A7-serie

ZEISS introduceert een nieuwe serie autofocusobjectieven voor Sony-camera's met E-vatting. De ZEISS Batis 25mm f/2 en 85mm f/1.8 zijn voorzien van een oled-schermpje waarop informatie over het diafragma en scherptediepte wordt weergegeven.

Live view Canon EOS 750D en 760D werkt niet met sommige Sigma-objectieven

Een twaalftal Sigma-objectieven werkt niet goed samen met de nieuwe Canon EOS 750D en 760D. Live view is in combinatie met het glaswerk niet te gebruiken. Sigma werkt aan firmware-updates om het probleem op te lossen.

Foto en specificaties Pentax K-3 II uitgelekt

De technische specificaties en een foto van de aanstaande Pentax K-3 II zijn gelekt. Volgens de gegevens krijgt de Pentax K-3 II een 24-megapixelsensor met pixel-shift-technologie, ingebouwde gps en verbeterde autofocus.

Preview: Mitakon Zhongyi Speedmaster 85mm f/1.2

ZY Optics introduceert een handmatig 85mm f/1.2-objectief. Vanaf mei is de lichtsterke Speedmaster 85mm te koop voor 799 dollar in uitvoeringen voor Canon EF, Nikon F en Sony E. Later volgen versies voor Sony A en Pentax K.

Eizo introduceert ColorEdge CG318-4K

Eizo komt met een 31-inchmonitor in de ColorEdge-serie, die over de DCI-4K-resolutie van 4096 x 2160 pixels beschikt. Het scherm kan 99 procent van de AdobeRGB-kleurruimte weergeven en beschikt over een geïntegreerde sensor voor automatische kalibratie.

Firmware-update 1.20 voor Nikon D4S

Nikon brengt een firmware-update uit voor de D4S. Versie 1.20 verandert onder andere de manier waarop scherpstelpunten in de zoeker worden weergegeven als de camera wordt gedraaid van de landschap- naar portretstand. Ook worden een aantal problemen opgelost.

Kipon introduceert Canon EF-MFT-adapter met autofocus

Kipon introduceert de eerste adapter die het mogelijk maakt om Canon EF-objectieven op Micro Four Thirds-camera's te gebruiken met behoud van autofocus en beeldstabilisatie. Ook geeft de adapter exif-gegevens door aan de camera.

Preview: Sony Cyber-Shot HX90 en WX500 met 30x optische zoom

Sony presenteert twee superzoomcamera's, de Cyber-Shot HX90(V) en WX500. Beiden zijn uitgerust met een 18,2-megapixel Exmor R-cmos-sensor en 25-750mm f/3.5-6.4 Zeiss Vario-Sonnar T*-objectief. Ze zijn nagenoeg gelijk, maar de H90(V) komt met een uitklapbare elektronische zoeker van het oled-type.

Pagina's

Reacties

exit the grey: Van Harte, Lory!

JeanP: Daarom gebruik ik merk-eigen objektieven...

Bas de Kruif: Ik had net als meer mensen ook dit probleem....

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook