U bent hier

Subscribe to RSS - Gear & Gadgets

Eyefi introduceert intelligente foto-app

Eyefi, bekend van de geheugenkaarten met wifi-ondersteuning, komt met een flinke update voor haar platform. Het is vanaf nu niet meer nodig om camera-specifieke apps te gebruiken om foto's van wifi-camera's over te zetten naar een computer. De fabrikant komt met een intelligente app die met meer dan vijftig camera's samenwerkt.

Review: Nikon AF-S Nikkor 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Nikon stopt de nieuwe AF-S Nikkor 16-80mm f/2.8-4E ED VR vol met nieuwe technologie, zoals een elektromagnetisch diafragma en een beschermende fluorcoat. Het objectief combineert een flink zoombereik met een relatief grote diafragmaopening. Is dit de ultieme allrounder voor Nikon DX-camera's?

Review: Nikon 1 J5

In september 2011 introduceerde Nikon het 1-systeem. Inmiddels zijn we alweer bij de vijfde camera in de J-serie aanbeland. Ten opzichte van zijn voorgangers zijn er flink wat verbeteringen doorgevoerd. De behuizing heeft een hip retro-uiterlijk gekregen en aan boord is een nieuwe 20,8-megapixelsensor te vinden. We zoeken uit wat dat oplevert.

'Canon EOS 80D krijgt 28-megapixelsensor'

De geruchtenmolen omtrent de Canon EOS 80D begint langzaam op gang te komen. Volgens een bron van Canonwatch krijgt de aankomende spiegelreflexcamera een 28-megapixelsensor en een verbeterd autofocussysteem.

Firmware-updates voor Olympus OM-D E-M1 en E-M5 Mark II

Olympus breidt de mogelijkheden van de OM-D E-M1 en E-M5 Mark II verder uit met nieuwe firmware-updates. De E-M1 krijgt onder andere de beschikking over focus stacking, de E-M5 Mark II krijgt een 'flat' kleurprofiel voor de professionele nabewerking van films.

Preview: HD Pentax-D FA 24-70mm f/2.8ED SDM WR

Ricoh introduceert de HD Pentax-D FA 24-70mm f/2.8ED SDM WR. De nieuwe lichtsterke standaardzoom wordt gemaakt voor fullframe-sensoren en is dus bij uitstek geschikt voor de nieuwe Pentax-camera, die begin 2016 moet verschijnen. Het objectief is vanaf oktober 2015 verkrijgbaar.

Review: Afdruk op HD Metal

Je werk online presenteren of met een tablet aan anderen laten zien is erg makkelijk, maar maakt niet zoveel indruk als een echte afdruk groot aan de muur. We bekijken de 'HD Metal'-print van Herinneringen op Linnen in het formaat 60x40cm.

Vergelijking: Canon 35mm f/1.4L II vs Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art

Canon introduceerde onlangs de EF 35mm f/1.4L II USM, met een adviesprijs van 2099 euro. Ben je benieuwd hoe het objectief zich verhoudt ten opzichte van de Sigma 35mm f/1.4 Art? Marvin Anthony Jimenez vergelijkt de twee in de praktijk en vraagt om jouw oordeel.

Fujifilm XF35mm f/2 WR op komst

Het Fujinon XF35mm f/2 WR-objectief staat al een tijdje op de roadmap van Fujifilm. Verwacht wordt dat het standaardobjectief in november op de markt wordt gebracht. Het is een compacter en vermoedelijk goedkoper alternatief voor de bestaande 35mm f/1.4.

Masaya Maeda: 'Canon komt met nieuwe systeemcamera'

Canon werkt mogelijk aan een geavanceerde compacte systeemcamera. Dat is op te maken uit een interview dat Imaging Resource voerde met Canon-topman Masaya Maeda. Daarnaast kunnen we meer objectieven voor het M-systeem verwachten.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook