U bent hier

Subscribe to RSS - Gear & Gadgets

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#5-2016)

Het was weer een drukke week in cameraland, met een hoop cameranieuws! Zo zagen we deze week bijvoorbeeld de aankondiging van de Canon EOS-1D X Mark II en (vrij plotseling) de nieuwe Sony A6300. Hieronder lees je het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week.

Gerucht: Canon 150D aangekondigd tijdens CP+?

Volgens Canonrumors is er een (kleine) kans dat de Canon 150D (opvolger 100D) wordt aangekondigd eind februari tijdens CP+. Het gerucht lijkt vooral gebaseerd te zijn op het feit dat we al langere tijd niks hebben gehoord over een opvolger van de 100D.

Nieuwe Sony G Master objectieven

Nieuwe Sony G Master objectieven

Sony kondigt drie nieuwe high end objectieven onder het nieuwe label G Master aan. De 24-70mm f/2.8, de 85mm f/1.4 en de 70-200mm f/2.8 leveren volgens de fabrikant ongeëvenaarde prestaties.

DIGIFOTO Q&A – Stel hier je vragen!

Dagelijks ontvangen we veel e-mails en berichten met allerlei vragen van lezers. Omdat we die informatie het liefst met iedereen willen delen, kun je vanaf nu je vragen onderaan dit artikel stellen in de reacties. Wij beantwoorden vervolgens de vragen in de DIGIFOTO Q&A video.

Voor welke camera kies jij? (Poll)

Op het gebied van de digitale fotografie zien we dagelijks heel veel interessante ontwikkelingen. Nieuwe modellen, objectieven, tentoonstellingen, firmware-updates en innovatieve uitvindingen komen voorbij. Maar wat is onze mening hierover? In de DIGIFOTO Pro Poll zijn we benieuwd naar jouw mening over de laatste ontwikkelingen!

Update: Precieze Sony A6300 prijs bekend

sony a6300

Sony heeft (vrij plotseling) de Sony A6300 aangekondigd. De camera heeft onder andere een verbeterde sensor, 4D focus, 4K video (waarbij gebruik wordt gemaakt van de gehele sensor) en 425(!) fasedetectie autofocuspunten.

iPhone 7 camera krijgt waarschijnlijk twee objectieven

iphone 7 camera

Er komen steeds meer geruchten dat de iPhone 7 camera waarschijnlijk een dual set-up krijgt. Dat wil zeggen: een camera met twee objectieven (en sensoren) naast elkaar. Sony heeft bevestigd dat het bedrijf deze twee camera's op dit moment ontwikkelt voor 'grote spelers op smartphone-gebied', waaronder mogelijk Apple.

Nikon D5 versus Canon EOS-1D X II – Wie wint de titanenstrijd?

Nu Canon officieel de Canon EOS-1D X Mark II heeft aangekondigd en Nikon vorige maand de Nikon D5, is het tijd om de specs van beide camera's naast elkaar te leggen. Tijd dus voor een Canon-1D X II versus Nikon D5 vergelijking: welke doet het beter (op papier)?

DIGIFOTO Q&A – Stel hier je vragen! (#5)

Dagelijks ontvangen we veel e-mails en berichten met allerlei vragen van lezers. Omdat we die informatie het liefst met iedereen willen delen, kun je vanaf nu je vragen onderaan dit artikel stellen in de reacties. Wij beantwoorden vervolgens de vragen in de DIGIFOTO Q&A video.

Canon EOS-1D X II hands-on preview - Snelheidsmonster met 4K

Canon EOS-1D X II

We wisten al even dat hij zou komen, maar Canon's nieuwe vlaggenschip is officieel aangekondigd. De Canon EOS-1D X II is voorzien van een nieuwe 20,2-megapixelsensor, een razendsnel 61-punts autofocusysteem en 4K-filmfunctie. Canon Nederland nodigde de fotopers uit om de camera alvast uit te proberen.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook

Nieuwste artikelen