U bent hier

Subscribe to RSS - Gear & Gadgets

Photokina 2014: Hands-on met Kowa's nieuwe mft-objectieven

Begin 2014 maakte Kowa bekend met nieuwe micro four thirds-objectieven te komen. In september volgde een introductie met meer details. De objectievenmaker is ook op de Photokina aanwezig, we nemen een kijkje bij het nieuwe glaswerk.

Photokina 2014: Pentax toont drie objectieven in ontwikkeling

Op de Photokina-stand van Ricoh Pentax Imaging treffen we drie mockups van objectieven waar de fabrikant momenteel aan werkt. Veel informatie over het glaswerk is er nog niet, op twee van de drie objectieven ontbreken getallen die meer details geven.

Sony komt met Imaging PRO Support in Europa

Sony brengt het Imaging PRO Support-programma, dat eerder in Azië werd gelanceerd, begin 2015 naar Europa. Het programma maakt in april zijn Europese debuut in Duitsland en zal later uitgerold worden naar andere landen.

Voigtländer komt met 10,5mm f/0.95 voor micro four thirds

Op de Photokina-stand van Voigtländer is een 10,5mm f/0.95-objectief te zien voor micro four thids. Het vierde objectief in de serie van zeer lichtsterke objectieven. komt begin 2015 op de markt.

Fujifilm toont vier objectieven voor 2015 op Photokina

Regelmatig brengt Fujifilm informatie naar buiten over toekomstige objectieven middels een roadmap. Zo weten we al een tijdje dat er in 2015 vier objectieven komen. Op de Photokina kregen we meer te weten over het nieuwe glaswerk.

Leica introduceert vier vernieuwde Summarit M-objectieven

Leica vernieuwt de serie Summarit M-objectieven. De nieuwe generatie krijgt een maximaal diafragma van f/2.4 en een nieuw lensontwerp dat betere prestaties moet leveren. Het gaat om een 35mm, 50mm, 75mm en 90mm.

Leica M-A: nieuwe analoge meetzoeker

Leica introduceert op de Photokina een nieuwe analoge meetzoekercamera: de Leica M-A (Typ 127). De volledig mechnische M-A staat volgens Leica voor 'fotografie in zijn meest oorspronkelijke vorm.'

Leica introduceert 11-23mm en 55-135mm voor T-systeem

Leica introduceert op de Photokina twee nieuwe objectieven voor het T-systeem: de 11-23mm f/3.5-4.5 ultragroothoek en de 55-135mm f/3.5-4.5 telezoom. Beide objectieven komen begin 2015 op de markt.

Leica M Edition 60 heeft geen lcd en is peperduur

Ter ere van het honderd jarige bestaan van Leica en zestig jaar Leica M-camera's introduceert de Duitse fabrikant op de Photokina de Leica M Edition 60. Een digitale meetzoeker, zonder lcd, in een zeer beperkte oplage met een erg hoog prijskaartje.

Nieuwe Leica S (Type 007) met cmos-sensor schiet 4K-video

Op de Photokina introduceert Leica twee nieuwe digitale middenformaatcamera's. De Leica S (Type 007) is het topmodel met cmos-sensor en 4K-filmfunctie, de Leica S-E (Type 006) is een goedkopere uitvoering met ccd-chip.

Pagina's

Reacties

hanskoot@livophex.com: De camera ziet er uit als een gezonde...

Marina -18: Prachtige foto ...

Anoniem: Heeft deze ook een video functie ;-)

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

Fotowedstrijden

Facebook