U bent hier

Subscribe to RSS - Gear & Gadgets

Preview: Nikon AF-S 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Nikon introduceert een nieuw zoomobjectief voor DX-camera's met aps-c-sensor. De 16-80mm f/2.8-4E combineert een fors bereik met een relatief groot diafragma en is voorzien van VR-beeldstabilisatie.

Olympus registreert OM-D E-M10 Mark II

Waarschijnlijk komt Olympus binnenkort met een opvolger van de OM-D E-M10, het instapmodel in de spiegelloze OM-D-serie. De fabrikant heeft de modelnaam geregistreerd bij de Indonesische autoriteit voor post en communicatie.

Preview: Nikon AF-S 600mm en 500mm f/4E FL ED VR

Nikon introduceert twee nieuwe teleobjectieven, de AF-S NIKKOR 600mm f/4E FL ED VR en AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR. De objectieven zijn voorzien van fluorietglas, waardoor ze tot 25 procent lichter zijn dan hun voorgangers.

Firmware 4.00 voor Fujifilm X-T1 nu beschikbaar

In mei kondigde Fujifilm een grote firmware-update aan voor de X-T1. Het autofocussysteem van het vlaggenschip krijgt met firmware-versie 4.00 tal van verbeteringen en nieuwe functies. De update is nu te downloaden.

Verbod op selfiesticks in alle Disney-parken

Selfiesticks winnen flink aan populariteit. Op toeristische locaties zie je de uitschuifstokken voor smartphones steeds vaker opduiken. Het gebruik van selfiesticks wordt echter ook steeds meer aan banden gelegd. In alle parken van Disney geldt nu een totaalverbod.

'Canon EF 35mm f/1.4L USM II is af'

Om de zoveel tijd komt er weer eens een patent of gerucht voorbij over de opvolger van de Canon EF 35mm f/1.4L USM. Daar komt volgens CanonRumors binnenkort een eind aan; zij hebben opgevangen dat de EF 35mm f/1.4L USM II af is.

Hasselblad stopt met omgebouwde Sony-camera's

Sinds 2012 heeft Hasselblad een aantal prijzige camera's op de markt gebracht, gebaseerd op Sony-toestellen. Perry Oosting, de nieuwe Nederlandse CEO van Hasselblad, maakt in een interview met dpreview bekend dat daar nu een einde aan komt.

Canon waarschuwt voor vervalste Speedlite 600EX-RT-flitsers

Volgens Canon zijn er vervalste Speedlite 600EX-RT-fliters in omloop. De namaakflitsers worden aangeboden op diverse online marktplaatsen. Canon geeft tips voor het herkennen van de vervalste producten.

Olympus M.Zuiko ED 500mm f/4 PRO IS op komst?

In een patent van Olympus is een ontwerp te zien voor een 500mm f/4-objectief. Mocht Olympus daadwerkelijk met zo'n teleobjectief komen, dan verwachten we dat het plaats krijgt in de M.Zuiko PRO-serie. Opvallend is de aanwezigheid van beeldstabilisatie.

Preview: Laowa 15mm f/4 shift-objectief met 1:1 macrofunctie

Het Chinese Venus Optics introduceert een bijzonder objectief. De Laowa 15mm f/4, geschikt voor fullframe-camera's, kan macrofoto's maken met een 1:1 vergroting. Ook beschikt het objectief over een shift-functie, die kan worden ingezet bij gebruik op een aps-c-camera.

Pagina's

Reacties

Provorm: Ha die Bartje. Gefeliciteerd.

Menno Bonkenburg: Gemaakt in Amstelveen, zomaar op een...

vriefotos: Een "Blauwe Zuster" in het zonnetje voor de...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook