U bent hier

Subscribe to RSS - Gear & Gadgets

Details over Samsung NX400 en NX400EVF

Volgens MirrorlessRumors.com komt Samsung begin 2015 met de NX400. Er zouden twee uitvoeringen op de planning staan, een versie zonder en een versie met elektronische zoeker. Ook wordt een nieuwe 28-megapixelsensor verwacht.

MustSee: Bullet Time-video met 50 Canon EOS-1D X camera's

Voor het 'bullet time'-effect heb je een opstelling met veel camera's nodig. Dat kan flink in de kosten lopen, zeker als je vijftig Canon EOS-1D X'en gebruikt in combinatie met EF 24-70mm f/2.8L II USM-objectieven. DokLab zette met hulp van Canon deze bullet time-rig in elkaar ter waarde van zo'n 400.000 euro.

'Samyang komt met 50mm f/1.5-objectief voor micro four thirds'

Volgens 43rumors.com zal Samyang op de Photokina een 50mm f/1.5-objectief introduceren voor micro four thirds-camera's. Vermoedelijk zal het objectief goede beeldkwaliteit bieden voor een schappelijk prijskaartje.

Hoya voorziet EVO-filters van antistatische coating

Filterfabrikant Hoya introduceert een nieuwe filterserie: EVO Antistatic. Normale lensfilters hebben de neiging om stofverzamelaars te worden. Hoya heeft dit opgelost door de EVO-filters te voorzien van een speciale antistatische coating, waardoor je minder vaak je filter(s) schoon hoeft te maken.

Nikon D810 scoort 97 punten bij DxO Mark

DxO heeft de sensor van de Nikon D810 onder de loep genomen. Nikon's nieuwe fullframe-dslr met verbeterde 36-megapixelsensor scoort 97 punten en voert daarmee de ranglijst aan. De hoge score is te danken aan het extreem grote dynamische bereik bij lage iso-waarden.

Fujifilm komt met 16mm f/1.4 en 90mm f/2 in 2015

Fujifilm heeft de objectieven-roadmap voor het X-systeem een update gegeven. Te zien is dat er voor 2015 een XF 16mm f/1.4R en XF 90mm f/2R op de planning staan. De komst van de XF 16-55mm f/2.8 WR is uitgesteld naar begin 2015.

Pentax K-3 'Prestige Edition' in gelimiteerde oplage

Ricoh presenteert de Pentax K-3 'Prestige Edition', een speciale uitvoering van de high-end-spiegelreflex voorzien van een 'gunmetal gray' coating. Er komen wereldwijd 2000 exemplaren op de markt.

High-speed-cameratrigger MIOPS groot succes op Kickstarter

High-speed-fotografie is een vak apart. Onderwerpen zoals bliksem, exploderende voorwerpen, barstende glazen, vallende waterdruppels vastleggen wordt een stuk gemakkelijker met de MIOPS cameratrigger. Op Kickstarter is de trigger nu al een groot succes.

Metz mecablitz 64 AF-1 Digital met touchscreen

In 2012 kondigde Metz de eerste reportageflitser met touchscreenbediening aan: de 52 AF-1. Nu introduceert de fabrikant een krachtiger model. De mecablitz 64 AF-1 heeft een hoger richtgetal en een groter aanraakscherm.

Hasselblad CFV-50c, digitale achterwand met cmos-sensor

Hasselblad introduceert de CFV-50c, een digitale achterwand voor gebruik in combinatie met camera's uit het klassieke Hasselblad V-systeem. De 50-megapixelsensor is gelijk aan de cmos-chip die gebruikt wordt in de H5D-50c.

Pagina's

Reacties

renedissel: uit de hand 1/30, 3200 iso, Fuji X pro 1 met...

Monique83: Hoe krijg ik hem nou rechtop? Ik had hem gewoon...

Dries Arn: Foto Bryce USA

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook

Nieuwste artikelen