U bent hier

Subscribe to RSS - Gear & Gadgets

'iPhone 6S en 6S Plus krijgen 12-megapixelsensor en 4K-video'

De aankomende iPhone iPhone 6S en 6S Plus, worden mogelijk voorzien van een flinke camera-upgrade. Volgens geruchten worden de nieuwe smartphones voorzien van een 12-megapixelsensor en 4K-filmfunctie. De aankondiging wordt verwacht op 9 september.

Topscore voor Sony A7R II bij DxO Mark

DxO Mark heeft de 42,4-megapixelsensor van de Sony A7R II getest. De camera scoort 98 punten en voert daarmee de ranglijst aan. Duiken we dieper in de grafieken, dan zien we dat de camera vooral op hogere iso-waarden de concurrentie weet af te troeven.

'Sony Xperia Z5 Premium krijgt 5,5-inchscherm met 4K-resolutie'

Mogelijk presenteert Sony op de IFA-elektronicabeurs in Berlijn de eerste smartphone voorzien van een scherm met 4K-resolutie. Het zou gaan om de Xperia Z5 Premium of Z5 Plus. Volgens het gerucht krijgt de smartphone een 23-megapixelcamera met f/1.8-objectief.

Preview: Canon EF 35mm f/1.4L II USM met BR-element

Zoals verwacht, introduceert Canon officieel de EF 35mm f/1.4L II USM. Het lichtsterke groothoekobjectief wordt uitgerust met een hagelnieuw Blue Spectrum Refractive Optics-element, dat moet zorgen voor veel minder chromatische aberraties.

Intel investeert 60 miljoen dollar in dronefabrikant Yuneec

Processorfabrikant Intel investeert een bedrag van 60 miljoen dollar in de Chinese dronefabrikant Yuunec. Volgens de CEO's van beide bedrijven, zal de samenwerking leiden tot 'drones die de wereld zullen veranderen.'

Eerste foto Canon EF 35mm f/1.4L II USM gelekt (update)

De Japanse website Digicame publiceert een gelekte foto en specificaties van de nieuwe Canon EF 35mm f/1.4L II USM. Als de gegevens kloppen, weten we nu bijna alles over het nieuwe groothoekobjectief.

Patent toont 13mm f/1.8-objectief voor Nikon 1-systeem

Nikon werkt mogelijk aan een 13mm f/1.8-objectief voor het 1-systeem. Dankzij de cropfactor van 2,7x komt het brandpunt overeen met 35mm op een fullframe-camera. Nikon heeft al een 10mm f/2.8, 18,5mm f/1.8 en 32mm f/1.2 in het assortiment.

Preview: Leica S (Typ 007) met 4K-filmfunctie

De nieuwe Leica S (Typ 007) is voorzien van een 37,5-megapixelsensor met afmetingen van 30x45mm. Volgens de fabrikant levert deze foto's met een dynamisch bereik tot 15 stops. Het is de eerste digitale middenformaatcamera met 4K-filmfunctie.

De beste smartphone-camera's van dit moment (augustus 2015)

Toe aan een nieuwe smartphone? Geen zin om je complete foto-uitrusting mee te nemen op vakantie, maar wil je wel aardige plaatjes kunnen schieten? We zetten de beste cameratelefoons en een aantal goedkopere alternatieven op een rij.

Samsung NX1 firmware-update 1.40 beschikbaar

Samsung heeft firmwareversie 1.40 voor de NX1 vrijgegeven. De update maakt het onder meer mogelijk om langere burstopnames te maken. Daarnaast brengt de nieuwe firmware verschillende verbeteringen voor de autofocus en filmfunctie.

Pagina's

Reacties

edklerck: Angel van een wesp

edklerck: Macro opname van een verstelbare moersleutel

kalekat: Een ochtend dauw druppeltje op een bamboo scheut.

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook