U bent hier

Subscribe to RSS - Gear & Gadgets

Grote firmware-update voor Fujifilm X-T1 nu beschikbaar

Firmwareversie 3.0 voor de Fujifilm X-T1 is vanaf nu beschikbaar. De grote update zorgt ervoor dat de vernieuwingen van de Graphite Silver Edition ook beschikbaar zijn op de zwarte uitvoering, daarnaast zijn er meer verbeteringen doorgevoerd.

Nikon Flashback: Gratis flitser bij D3300 of D5300

Koop je tussen 1 december 2014 en 31 januari 2015 een Nikon D3300 of D5300? Dan ontvang je een gratis Nikon SB-300 flitser ter waarde van 169 euro. De actie geldt zowel voor de losse bodies als kit-varianten van de spiegelreflexcamera's.

Tamron Japan maakt prijs SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD bekend

Op de Photokina in september kondigde Tamron de ontwikkeling van een nieuwe ultragroothoek voor fullframe-camera's aan. De fabrikant maakt nu bekend wat het objectief gaat kosten en wanneer de zoom beschikbaar is.

BenQ introduceert 32-inch 4K-monitor met ips-paneel voor 999 euro

BenQ introduceert met de BL3201PT een monitor die interessant kan zijn voor fotografen. Het 32-inchscherm met resolutie van 3840x2160 pixels beschikt over een ips-paneel, dat honderd procent van de sRGB-kleurruimte weergeeft.

Cashback-actie Fujifilm verlengd t/m 31 januari 2015

In oktober kondigde Fujifilm een 'direct cashback'-actie aan voor de X-E2, X-T1 en diverse objectieven. Aanvankelijk zou de actie tot 31 december duren, maar wegens succes is de periode nu verlengd tot en met 31 januari 2015.

Nikon waarschuwt voor 'frauduleuze' D800E-camera's

Volgens Nikon zijn er D800E-camera's in omloop, die feitelijk een D800 zijn, waarvan de behuizing is aangepast. Dat heeft de fabrikant ontdekt nadat dergelijke toestellen ter reparatie aangeboden werden.

Nikon's patentaanvraag: spiegelloze camera op komst?

Vorige week dook er een patent op van Canon, nu is de beurt aan Nikon. Egami heeft een patent aanvraag gevonden voor een 28-80mm f/3.5-5.6 VR objectief, bedoeld voor een spiegelloos ontwerp. Het is mogelijk dat Nikon werkt aan een spiegelloze full frame camera.

Canon EOS 6D krijgt firmware update

Canon heeft een firmware update uitgebracht voor de EOS 6D. Firmware 1.1.6 moet enkele problemen oplossen: de camera kan niet het middelste AF-punt selecteren, een situatie waarbij je niet kunt scherpstellen met lenzen in combinatie met de EOS Utility software en een fix voor de weergave van de Oekraïnse taal.

Profoto kondigt HSS aan voor B1 Off-Camera Flash

Na een jaar van ontwikkeling kondigt Profoto de High Speed Sync (HSS) aan voor de B1 Off-Camera Flash. Voor het eerst kunnen Profoto B1 gebruikers fotograferen op elk gewenst diafragma en een sluitertijd tot 1/8000sec.

Relio: usb-licht op zakformaat

Het lijkt erop dat de kleine, lichte en compacte externe lichtbronnen in de smaak zijn dit seizoen. Relio is een 35mm kleine aluminium kubus met usb-aansluiting en komt met 1/4 inch schroefdraad. Je kunt de Relio dus onder andere op een statief gebruiken of zelfs op je camera. Met een kleurweergave-index tussen de 92 en 96 oogt het licht heel natuurlijk.

Pagina's

Reacties

roelj: Ligt aan je toepassing voor de lens. f/2.8 vind...

boog: op een bakfiets in groningen

JPVD-fotografie: Ik ben niet echt overtuigd dat je in groothoek...

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

Fotowedstrijden

Facebook