U bent hier

Subscribe to RSS - Gear & Gadgets

MustSee: Noorderlicht in real-time

Stilstaande of versnelde beelden van het noorderlicht zijn prachtig, maar ze laten niet de werkelijkheid zien. Deze video, geschoten op iso 25.600 met een Sony A7S, doet dat wel: aurora borealis in real-time!

Testfoto's: Fujinon XF18-135mm f/3.5-5.6R LM OIS WR

Binnenkort lees je in DIGIFOTO Masterclass 2.2014 onze uitgebreide review van de Fujinon XF18-135mm. Benieuwd naar de beeldkwaliteit van de veelzijdige zoom? Bekijk hier een serie testfoto's in volledige resolutie.

Apple presenteert 27-inch iMac Retina met 5K-scherm

Apple heeft een nieuwe uitvoering van de 27-inch iMac geïntroduceerd met een 'Retina'-scherm. Apple gebruikt die term voor beeldschermen met hoge pixeldichtheid. Wat dat betreft zit het met de nieuwe iMac wel goed: het scherm telt 5120x2880 pixels, ofwel 14,7 megapixels.

Canon introduceert 50-1000mm f/4.5-8-objectief

Ja, je leest het goed. Canon introduceert een 50-1000mm-objectief. De ultra-telezoom is echter niet gemaakt voor de gewone sterveling met een EOS-camera. Met het 4K cine-servo-objectief mikt Canon op televisieproducties zoals sport- en natuurprogramma's.

Nu al een firmware-update voor GoPro Hero4 Black en Silver

De nieuwe GoPro Hero4-actioncams zijn nog maar net gelanceerd, maar nu is er al een firmware-update beschikbaar. De update brengt nieuwe functies en verbeterde beeldkwaliteit naar de Black- en Silver-uitvoeringen van de GoPro Hero4.

Fujifilm geeft cashback op X-E2, X-T1 en objectieven

Koop je tussen 15 oktober en 31 december 2014 een Fujifilm X-E2, X-T1, of een van de geselecteerde objectieven, dan krijg je per product 100 tot 150 euro korting. De cashback is al in de prijs verwerkt bij de dealers, je hoeft dus niets te doen.

Canon Nederland toont teaser van zoomcamera met grote sensor

Onlangs zagen we bij Canon Hong Kong de melding dat Canon werkt aan een PowerShot-camera met veel zoom en een grote sensor. Nu zijn de contouren van de nieuwe camera te zien in een video van Canon Nederland.

Alle Nikkor-technologie in een filmpje van vijf minuten

Moderne Nikkor-objectieven zitten vol met technisch vernuft. VR-beeldstabilisatie, SWM-focusmotoren, lenselementen van diverse exotische glassoorten en coatings met de meest ingewikkelde namen. In deze video laat Nikon zien hoe het allemaal werkt.

HTC introduceert RE, actiecamera met opvallende vormgeving

HTC komt met een eigen actioncam. De RE schiet 1080p-video's met 30 fps en maakt 16-megapixelfoto's. In het eerste kwartaal van 2015 komt de HTC RE op de markt voor een adviesprijs van 229 euro.

HTC voorziet Desire Eye van twee 13-megapixelcamera's

HTC introduceert een high-end Android-smartphone met zowel aan de voor- als achterzijde een 13-megapixelcamera. De frontcamera krijgt een 22mm f/2.2 groothoek. De 'gewone' camera aan de achterkant beschikt over een 28mm f/2.2-objectief.

Pagina's

Reacties

Zegno: Dag heer/mevrouw, ...

Zegno: Foto van mijn nichtje en neef onlangs gemaakt...

martijnox: Gemaakt met Mamiya C220 + 80mm 2.8, PanF in...

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

Fotowedstrijden

Facebook