U bent hier

Subscribe to RSS - Gear & Gadgets

Testfoto's: Leica T (Typ 701)

Transcontinenta, importeur van Leica in Nederland, heeft ons een serie voorbeeldfoto's beschikbaar gesteld die zijn geschoten met de nieuwe Leica T. Benieuwd naar de kwaliteiten van de fraaie camera? Bekijk de foto's hier in volledige resolutie.

Hands-On Preview: Leica T - unibody, touchscreen en autofocus

Na het Leica R, M en S-systeem komt de Duitse fabrikant nu met haar vierde systeem. De Leica T is een compacte systeemcamera met groot aanraakscherm, een nieuwe T-vatting voor af-objectieven en een 16-megapixel aps-c-sensor.

Fujifilm X100 en X100S krijgen firmware-update, ondersteuning voor TCL-X100

Fujifilm geeft zowel de X100 als de X100S een firmware-update om ze geschikt te maken voor de nieuwe teleconverter, de TCL-X100. Daarmee tover je het 35mm-objectief (fullframe-equivalent) om in een 50mm. De firmware voor beide toestellen is per direct beschikbaar.

Sigma Optimization Pro 1.2.0 en nieuwe firmware voor USB Dock

Sigma komt met een nieuwe versie van haar software Sigma Optimization Pro, bedoeld om je objectieven te optimaliseren met vergaande afstellingen. Ook voor de bijbehorende USB Dock is nieuwe firmware beschikbaar. Beide zijn per direct beschikbaar.

Firmware-update 1.01 voor Nikon D4S

Al kort na de introductie is het tijd voor de eerste firmware-update voor de Nikon D4S. Firmwareversie 1.01 lost een aantal kleine bugs op, zoals het in sommige gevallen niet correct weergeven van het histogram wanneer zowel raw's als jpg's worden opgeslagen.

Preview: Lytro Illum, de light field camera 2.0

Daar waar de eerste Lytro nog het meest leek op een door Apple afgekeurd ontwerp voor een iPod, ziet de nieuwe Illum er een stuk serieuzer uit. De techniek is ook serieuzer, met een relatief grote 1-inchsensor, een 4-inch touchscreen en een 8x-zoomobjectief.

'Samyang komt met elektronische diafragmasturing voor Canon'

Volgens een teaser van Samyang presenteert de fabrikant op 28 april nieuwe producten, die een tweede grote stap voor het merk betekenen. Op autofocus hoef je niet te rekenen, maar in een video is wel een Samyang 35mm f/1.4 voor Canon EF te zien zonder diafragmaring, maar mét elektronische contacten.

Canon-introductie op 24 april en nieuwe TS-E-objectieven op Photokina?

Op de Facebook-pagina van Canon Hong Kong is een teaser verschenen voor vermoedelijk een nieuw objectief. Het enige dat we vooralsnog zeker weten is de datum waarop het nieuws komt: 24 april 2014. Ook tijdens de Photokina kun je waarschijnlijk nieuwe objectieven verwachten, TS-E-objectieven om precies te zijn.

DxO test Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art (Canon)

DxO heeft de Canon-versie van de Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art getest. Het objectief scoort 35 punten in combinatie met de EOS 5D Mark III en komt daarmee erg dicht in de buurt van de Zeiss Otus 55mm f/1.4, die 38 punten scoort.

Nikon repareert of vervangt D600's met stofproblemen

Aan het stofdebakel omtrent de Nikon D600 is definitief een einde gekomen. Nikon heeft besloten om de camera van klanten die aanhoudende problemen ondervinden te repareren of desnoods onderdelen of de hele camera te vervangen.

Pagina's

Reacties

Bernadette: Geweldig :-)

Herbert van de sluis: Hele mooie foto, mooie compositie ,

julian: Aangepast, bedankt!

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook