U bent hier

Subscribe to RSS - Gear & Gadgets

Sony-patent toont gebogen sensor

In een gepubliceerd patent van Sony is een ontwerp voor een gebogen fullframe-sensor te zien. De buiging moet ervoor zorgen dat beeldkwaliteit omhoog gaat en objectieven kleiner worden. Omdat huidige objectieven niet zullen werken op de sensor, heeft Sony ook een aantal nieuwe objectiefontwerpen in het patent opgenomen.

Presentatie Canon 4K-filmcamera met 1-inchsensor uitgelekt

Hideki Ozawa, directeur van Canon China, presenteerde 25 maart 2015 een nieuwe 4K-filmcamera. Photorumors kreeg foto's in handen van het evenement. De camera lijkt over een 1-inchsensor en ingebouwd 24-240mm f/2.8-5.6-zoomobjectief te beschikken.

Leica's nieuwe hoofdkwartier in vogelvlucht

Begin 2014 nam Leica haar nieuwe hoofdkwartier Leitz Park Wetzlar in gebruik. Het complex huisvest zowel het management als de productiefaciliteiten van de fabrikant. Leica maakte met behulp van een drone een filmpje van het indrukwekkende gebouw.

Pentax presenteert pixel-shift-technologie

Ricoh gaf op de CP+-beurs een presentatie over een pixel-shift-systeem waar de fabrikant aan werkt. Het systeem combineert vier foto's met als doel betere kleurweergave. Naar verwachting zal de nieuwe functie zijn opmars maken in de Pentax fullframe-dslr, die later in 2015 verschijnt.

Nikon-patent toont 16-55mm f/3.5-5.6 VR-objectief

Een patent van Nikon toont een ontwerp voor een objectief met een zoombereik van 16-55mm en VR-beeldstabilisatie. Mogelijk gaat het om een nieuwe kitlens voor DX-spiegelreflexcamera's met aps-c-sensor.

Imaging Resource zet eerste testfoto's Canon EOS 5DS R online

Imaging Resource heeft een preproductie-exemplaar van de Canon EOS 5DS R in handen en publiceert een serie tests met de nieuwe 50,6-megapixelcamera. Het toestel wordt onder andere naast de Nikon D810 en Pentax 645Z gezet.

Direct geld terug bij aanschaf Fujifilm X30

Fujifilm organiseert een 'instant rebate'-actie met de X30. Gedurende de actieperiode, van 16 maart tot 31 mei 2015, krijg je aan direct aan de kassa een korting van 50 euro. In tegenstelling tot cashback-acties hoef je daar zelf niets meer voor te doen.

'Sony A7R II met 5-assige beeldstabilisatie op komst'

Volgens SonyAlphaRumors kondigt Sony binnenkort de A7R II aan. Vermoedelijk krijgt het nieuwe model net als zijn voorganger een fullframe 36-megapixelsensor, maar zal deze voorzien worden van 5-assige beeldstabilisatie.

Novo komt met filters van saffierglas en Gorilla Glass

Novo, een nieuwe fabrikant van filters, kondigt uv- polarisatie- en nd-filters aan die zijn gemaakt van saffierglas en Gorilla Glass. Volgens Novo zijn de filters niet alleen zeer duurzaam, maar ook de dunste ter wereld.

'Canon EOS 5D Mark IV krijgt 28-megapixelsensor en 4K-filmfunctie'

Volgens geruchten krijgt de Canon EOS 5D Mark IV een nieuwe 28-megapixelsensor en een 4K-filmfunctie. De camera zou negen beelden per seconde kunnen schieten. Waarschijnlijk verschijnt de EOS 5D Mark IV op z'n vroegst eind 2015.

Pagina's

Reacties

TJ: Fantastische plek, met mooie plaatjes. Maar met...

Tilly Pronk: Zou beide software graag willen proberen ...

Thomas Kouveld: Ter verduidelijking: de foto (van een prototype...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook