U bent hier

Subscribe to RSS - Gear & Gadgets

Nikon AF-S Nikkor 200-500mm VR-objectief op komst?

Volgens NikonRumors komt Nikon mogelijk binnenkort met een 200-500mm-objectief. Welk diafragma de telezoom krijgt is nog niet bekend. De afgelopen jaren waren er al diverse patenten van Nikon te zien met ontwerpen voor een 200-500mm-objectief.

Everyday Messenger cameratas is enorm succes op Kickstarter

Het Amerikaanse bedrijf Peak Design ontwikkelt de Everyday Messenger, een cameratas die ook zonder moeite gebruikt kan worden voor werk en dagelijkse activiteiten. En niet zonder succes; het Kickstarter-project heeft al meer dan een miljoen dollar ingezameld. De tas moet in december 2015 verschijnen.

Metabones Speed Booster Ultra voor micro four thirds, autofocus met Panasonic-camera's

Metabones introduceert de Speed Booster Ultra voor micro four thirds-camera's. De nieuwe 'focal reducer' vergroot het brandpunt van objectieven met 0,71x en maakt ze een stop lichtsterker. De Canon EF-variant biedt nu ook autofocus op Panasonic-camera's.

Sony Mobile en ZMP gaan drones ontwikkelen

Sony Mobile gaat stappen zetten in de drone-markt. De fabrikant gaat een samenwerking aan met het Japanse bedrijf ZMP, dat zich in robotica specialiseert. Sony zorgt voor de camera's, ZMP voor de kunstmatige intelligentie.

Handige accessoires voor de smartphone-fotograaf

Smartphones zijn al jarenlang 's werelds meest gebruikte camera's. Het is immers de camera die je altijd bij je hebt. De fotokwaliteit van smartphones wordt bovendien steeds beter en er zijn tal van handige hulpmiddelen beschikbaar om je mogelijkheden te vergroten. Met deze accessoires haal je meer uit de camera van je smartphone.

Nieuwe geruchten over Sony A7000

SonyAlphaRumors heeft van een nieuwe anonieme bron een lijst met specificaties van de Sony A7000 ontvangen. Of de bron betrouwbaar is zal moeten blijken. Als het gerucht klopt lijkt Sony de concurrentie met de Samsung NX1 en Panasonic GH4 aan te gaan.

Canon-patent toont EF 600mm f/4 DO IS USM

Canon werkt mogelijk aan een nieuw 600mm f/4-teleobjectief dat gebruikmaakt van Diffractive Optics (DO). Dit zorgt ervoor dat objectieven kleiner en lichter gebouwd kunnen worden. Een patent toont een 600mm-objectief dat net geen veertig centimeter lang is.

Z Camera E1 met micro four thirds-sensor op Kickstarter

Het Chinese bedrijf Z Camera werkt aan een piepkleine micro four thirds-camera met 4K-filmfunctie. Op Kickstarter wordt geld ingezameld om de productie te financieren. Het streefbedrag is na een paar dagen al ruimschoots overschreden. Eind 2015 moet de E1 verschijnen.

Lensbaby Creative Mobile Kit voor smartphones

Transontinenta, importeur van Lensbaby in de Benelux, kondigt de Lensbaby Creative Mobile Kit aan. De kit bestaat uit twee voorzetlenzen voor creatieve effecten, die je kunt gebruiken in samenwerking met de Lensbaby-app op iPhones en Android-smartphones.

DxO Mark neemt Canon EOS 760D en 750D onder de loep

DxO Mark heeft de 24-megapixelsensor van de Canon EOS 760D en 750D getest. Ten opzichte van de directe voorgangers scoort de nieuwe chip op alle vlakken beter. Met een score van zo'n 70 punten kan de chip zich meten aan de sensor in de duurdere EOS 70D en 7D Mark II.

Pagina's

Reacties

Anoniem: Ik denk wel dat 99% van de fotografen...

Jesphurr: Adršpach ~ Tsjechië

Daan Meeusen: Is enkel voor 64 bits versie. Had wel vermeld...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook