U bent hier

Subscribe to RSS - Gear & Gadgets

DxO Mark neemt sensor Nikon D750 onder de loep

De nieuwe Nikon D750 neemt een plaats in tussen de D610 en D810 en beschikt over een 24-megapixel fullframe-sensor. Hoe presteert deze chip? DxO legde het toestel op de pijnbank en heeft de resultaten gepubliceerd.

Tamron produceert vijfmiljoenste superzoomobjectief

In 1992 introduceerde Tamron haar eerste superzoomobjectief. Sindsdien volgde vele varianten. Dit jaar zette de fabrikant een nieuw zoomrecord met de 16-300mm. Nu maakt Tamron bekend vijf miljoen superzooms te hebben geproduceerd.

Pentax K-S1 Sweets-collectie: drie nieuwe kleuren

Eind augustus introduceerde Pentax de K-S1. Een spiegelreflex met veel ledlampjes, die de status van diverse functies aangeven. Je kon de K-S1 al in twaalf kleurcombinaties bestellen, nu komt Pentax nog eens met drie speciaal gekleurde uitvoeringen.

MustSee: Noorderlicht in real-time

Stilstaande of versnelde beelden van het noorderlicht zijn prachtig, maar ze laten niet de werkelijkheid zien. Deze video, geschoten op iso 25.600 met een Sony A7S, doet dat wel: aurora borealis in real-time!

Testfoto's: Fujinon XF18-135mm f/3.5-5.6R LM OIS WR

Binnenkort lees je in DIGIFOTO Masterclass 2.2014 onze uitgebreide review van de Fujinon XF18-135mm. Benieuwd naar de beeldkwaliteit van de veelzijdige zoom? Bekijk hier een serie testfoto's in volledige resolutie.

Apple presenteert 27-inch iMac Retina met 5K-scherm

Apple heeft een nieuwe uitvoering van de 27-inch iMac geïntroduceerd met een 'Retina'-scherm. Apple gebruikt die term voor beeldschermen met hoge pixeldichtheid. Wat dat betreft zit het met de nieuwe iMac wel goed: het scherm telt 5120x2880 pixels, ofwel 14,7 megapixels.

Canon introduceert 50-1000mm f/4.5-8-objectief

Ja, je leest het goed. Canon introduceert een 50-1000mm-objectief. De ultra-telezoom is echter niet gemaakt voor de gewone sterveling met een EOS-camera. Met het 4K cine-servo-objectief mikt Canon op televisieproducties zoals sport- en natuurprogramma's.

Nu al een firmware-update voor GoPro Hero4 Black en Silver

De nieuwe GoPro Hero4-actioncams zijn nog maar net gelanceerd, maar nu is er al een firmware-update beschikbaar. De update brengt nieuwe functies en verbeterde beeldkwaliteit naar de Black- en Silver-uitvoeringen van de GoPro Hero4.

Fujifilm geeft cashback op X-E2, X-T1 en objectieven

Koop je tussen 15 oktober en 31 december 2014 een Fujifilm X-E2, X-T1, of een van de geselecteerde objectieven, dan krijg je per product 100 tot 150 euro korting. De cashback is al in de prijs verwerkt bij de dealers, je hoeft dus niets te doen.

Canon Nederland toont teaser van zoomcamera met grote sensor

Onlangs zagen we bij Canon Hong Kong de melding dat Canon werkt aan een PowerShot-camera met veel zoom en een grote sensor. Nu zijn de contouren van de nieuwe camera te zien in een video van Canon Nederland.

Pagina's

Reacties

fotobongo: "Natuurlijk is er ergens een grens waar...

Mariska Vegter: Om even te reageren op de photoshop discussie,...

Yari: Mijn kleinkind van 4 jr. en 3 mnd. jong

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

Fotowedstrijden

Facebook