U bent hier

Subscribe to RSS - Nieuws

Spotlight - Weekwinnaar #35-2015

Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen in de Lezersgallery onze favoriete plaat. Drie weken lang belonen we de weekwinnaar met een Eyefi Mobi Pro 32GB-geheugenkaart, ter waarde van 81,99 euro!

Topscore voor Sony A7R II bij DxO Mark

DxO Mark heeft de 42,4-megapixelsensor van de Sony A7R II getest. De camera scoort 98 punten en voert daarmee de ranglijst aan. Duiken we dieper in de grafieken, dan zien we dat de camera vooral op hogere iso-waarden de concurrentie weet af te troeven.

Instagram stapt af van vierkant formaat

Sinds de lancering van Instagram in 2010, was het vanuit de app enkel mogelijk om vierkante beelden te uploaden. Nu kondigt Instagram een update aan die ondersteuning voor staande en liggende foto's en video's toevoegt.

'Sony Xperia Z5 Premium krijgt 5,5-inchscherm met 4K-resolutie'

Mogelijk presenteert Sony op de IFA-elektronicabeurs in Berlijn de eerste smartphone voorzien van een scherm met 4K-resolutie. Het zou gaan om de Xperia Z5 Premium of Z5 Plus. Volgens het gerucht krijgt de smartphone een 23-megapixelcamera met f/1.8-objectief.

Intel investeert 60 miljoen dollar in dronefabrikant Yuneec

Processorfabrikant Intel investeert een bedrag van 60 miljoen dollar in de Chinese dronefabrikant Yuunec. Volgens de CEO's van beide bedrijven, zal de samenwerking leiden tot 'drones die de wereld zullen veranderen.'

Nieuwe prijs voor weekwinnaars: Eyefi Mobi Pro t.w.v. 81,99 euro

De komende drie weken hebben we een mooie prijs voor weekwinnaars. Zij ontvangen namelijk een Eyefi Mobi Pro 32GB-geheugenkaart met wifi, waarmee je je foto's draadloos overzet naar je computer, Mac, mobiele apparaten of de cloud.

Eerste foto Canon EF 35mm f/1.4L II USM gelekt (update)

De Japanse website Digicame publiceert een gelekte foto en specificaties van de nieuwe Canon EF 35mm f/1.4L II USM. Als de gegevens kloppen, weten we nu bijna alles over het nieuwe groothoekobjectief.

Patent toont 13mm f/1.8-objectief voor Nikon 1-systeem

Nikon werkt mogelijk aan een 13mm f/1.8-objectief voor het 1-systeem. Dankzij de cropfactor van 2,7x komt het brandpunt overeen met 35mm op een fullframe-camera. Nikon heeft al een 10mm f/2.8, 18,5mm f/1.8 en 32mm f/1.2 in het assortiment.

Stuur je werk in voor de Olympus Global Open Photo Contest 2015

Olympus organiseert een wereldwijde fotowedstrijd. Zowel beginnende fotografen als professionals worden uitgenodigd om deel te nemen. Inzenden kan van 25 augustus tot 20 november 2015 om 04.00 uur. De hoofdprijswinnaar sleept een miljoen Japanse yen in de wacht.

Samsung NX1 firmware-update 1.40 beschikbaar

Samsung heeft firmwareversie 1.40 voor de NX1 vrijgegeven. De update maakt het onder meer mogelijk om langere burstopnames te maken. Daarnaast brengt de nieuwe firmware verschillende verbeteringen voor de autofocus en filmfunctie.

Pagina's

Reacties

Joop Wever: Stijlvolle belijning van deze Alfa Romeo 6...

Janny.k: Gemaakt met de Canon 6 D en Lensbaby velvet 56

Sanora: Please check my website http://www.academia.org...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook