U bent hier

Subscribe to RSS - Nieuws

Canon introduceert cameramodule met iso-waarde van meer dan vier miljoen

Canon introduceert de ME20F-SH, een 'multi-purpose' cameramodule, uitgerust met een fullframe 2,26-megapixelsensor. De lage resolutie resulteert in zeer grote pixels en stelt de camera in staat om te filmen met een iso-waarde van meer dan vier miljoen.

Eerste blik op de raw-bestanden van de Sony A7R II

Halverwege augustus ligt de Sony A7R II in de winkels. Testfoto's in raw-formaat zijn nog schaars, maar dankzij de Camera Raw-update van Adobe kunnen we nu een eerste blik werpen op een aantal bestanden afkomstig uit Sony's nieuwe topmodel.

Adobe Camera Raw 9.1.1 en Lightroom CC 2015.1.1 beschikbaar

Adobe Camera Raw 9.1.1 en Lightroom CC 2015.1.1 / 6.1.1 zijn vanaf nu te downloaden op de website van Adobe of via de Creative Cloud. De updates brengen verschillende bugfixes en ondersteuning voor nieuwe camera's en objectieven.

Foto's Olympus OM-D E-M10 Mark II uitgelekt

De eerste foto's van de Olympus OM-D E-M10 Mark II zijn uitgelekt. Een foto van de voor- en bovenzijde verscheen bij Digicame-info. In veel opzichten lijkt de nieuwe camera op de huidige E-M10, maar er is flink geschoven met de lay-out.

Nikon heeft 95 miljoen Nikkor-objectieven geproduceerd

Nikon maakt bekend dat halverwege juli de mijlpaal van 95 miljoen Nikkor-objectieven is bereikt. Ten opzichte van de vorige mijlpaal is de productie iets omhoog gegaan. Het eerste Nikkor-objectief verscheen in 1959.

Zakelijke kant fotografie centraal tijdens Shooting For Business

Op vrijdag 21 augustus organiseert Oypo een seminar over de zakelijke kant van de fotografie. Shooting for Business richt zich op fotografen die hun geld verdienen of willen verdienen met hun foto's. Zes sprekers delen hun kennis over uiteenlopende zaken, van businessconcept tot Lightroom.

OnOne Perfect Effects 9 Free - 170 gratis presets

OnOne heeft een gratis versie van Perfect Effects 9 uitgebracht. Het softwarepakket met 170 presets is te gebruiken als los programma, of als plug-in voor Adobe Photoshop, Lightroom of Apple Aperture.

Hellen van Meene - The Years Shall Run Like Rabbits

Hellen van Meene behoort al twintig jaar tot de internationale top van fotografen. Met haar opvallend eigen handschrift en tijdloze, intieme beelden van jonge meisjes in hun ontwikkeling naar volwassenheid oogst zij wereldwijd lof. Het Fotomuseum Den Haag presenteert haar eerste grote oeuvreoverzicht.

Signeersessie Anton Corbijn in Fotomuseum Den Haag

Anton Corbijn zal zondag 16 augustus 2015 tussen 16:00 en 17:00 aanwezig zijn in het Fotomuseum Den Haag voor een signeersessie. Het is de laatste dag van de overzichtstentoonstelling 1-2-3-4, waarin zijn werk met muzikanten centraal staat.

Nikon AF-S Nikkor 200-500mm VR-objectief op komst?

Volgens NikonRumors komt Nikon mogelijk binnenkort met een 200-500mm-objectief. Welk diafragma de telezoom krijgt is nog niet bekend. De afgelopen jaren waren er al diverse patenten van Nikon te zien met ontwerpen voor een 200-500mm-objectief.

Pagina's

Reacties

dennis vandermeersch: 964, oke bedankt ...

vriefotos: Daar komen de schutters (Dad’s Army) uit de...

julian: Klopt. Op de website worden de foto's maximaal...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook