U bent hier

Subscribe to RSS - Nieuws

Originele domeinextensies voor fotografen

Ben je serieus bezig met fotografie, dan heb je waarschijnlijk een eigen website, of ben je van plan er een te maken. Een domein met .com- of .nl-extensie ligt voor de hand, maar je kunt tegenwoordig ook diverse fotografiegerelateerde domeinextensies registeren.

Sony introduceert 70-300mm f/4.5-5.6 G SSM II met A-vatting

Sony komt met een nieuwe telezoom voor camera's met A-vatting. Volgens Sony is de focustracking van de 70-300mm f/4.5-5.6 G SSM II vier keer sneller dan bij het huidige model. Rond februari 2015 komt het objectief op de markt.

Fotowedstrijd: Nachtfotografie

Tijdens de donkere wintermaanden zijn de uren dat je bij daglicht kunt fotograferen beperkt. Voor deze fotowedstrijd sturen we je het duister in. Je kunt tot en met 25 januari 2015 inzenden. Uiteraard hebben we weer mooie prijzen voor je in petto!

Sony A7000 op komst begin 2015?

Volgens geruchten kondigt Sony begin 2015 de A7000 aan. Vermoedelijk krijgt de camera een verbeterde 24-megapixel aps-c-sensor, een maximale sluitertijd van 1/8000e seconde en 4K hdmi-output. Ook worden er nieuwe objectieven verwacht.

Spotlight - Weekwinnaar #47-2014

Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen voor de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. Volgende week geven we voor het laatst twee vrijkaartjes voor 'The Salt of the Earth' weg.

Tot 80 euro cashback bij aanschaf van Pentax K-3, K-50 of K-S1

Koop je tussen 10 november 2014 en 10 januari 2015 een Pentax K-3, K-50 of K-S1, dan kom je in aanmerking voor een cashback. Alle kleuren en modellen doen mee aan de actie. Bij de Pentax K-S1 krijg je naast de cashback ook een gratis wifi sd-geheugenkaart.

Problemen met camera Apple iPhone 6 Plus

Sommige gebruikers van de Apple iPhone 6 Plus hebben problemen met de camera. Video's op YouTube laten zien dat het beeld trilt en er met geen mogelijkheid een scherpe foto of video te maken is.

Fujifilm komt met MCEX-11 en MCEX-16 tussenringen

Fujifilm kondigt twee 'Macro Extention Tubes' aan voor gebruik op de X-camera's met verwisselbare objectieven. De MCEX-11 en MCEX-16 zijn voorzien van elektronische contacten, zodat lichtmeting en autofocus mogelijk blijft.

Google Street View in de woestijn van Abu Dhabi

De auto's van Google Street View leggen wereldwijd het straatbeeld vast, zodat we van achter onze computer ons virtueel door de straten kunnen bewegen. Google beperkt zich echter niet tot straten en heeft nu ook de Lima-woestijn in Abu Dhabi vastgelegd.

Fujifilm X100T nu verkrijgbaar, XF 50-140mm f/2.8 eind november

In september kondigde Fujifilm de X100T aan. Vanaf nu is de camera verkrijgbaar, voor een adviesprijs van 1199 euro. Eind november ligt ook het nieuwe XF 50-140mm f/2.8-objectief in de winkels. De lichtsterke zoom kost 1599 euro.

Pagina's

Reacties

J.Wakker: top, mooi gezien

emkabe: Foto in de serie www.blijekerk.nl .

Bart Visser: Tnks! (hoewel iets teveel eer lijkt me)

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

Fotowedstrijden

Facebook