U bent hier

Subscribe to RSS - Nieuws

Spotlight - Weekwinnaar #38-2014

Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen voor de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. Vijf weken lang is dat een waardebon van 20 euro te besteden bij ScanCorner!

Leica X (Typ 113) met 23mm f/1.7-objectief en goedkopere Leica X-E

Leica introduceert op de Photokina twee nieuwe aps-c-camera's met vast objectief. De nieuwe Leica X krijgt een lichtsterker 23mm f/1.7-objectief. De goedkopere Leica X-E is technisch gelijk aan de X2 die in 2012 op de markt kwam.

Photokina 2014: Rollei Actioncam 7S en eGimbal voor GoPro

Op de Photokina-stand van Rollei is er veel interesse voor de nieuwe Actioncam 7S. Niet gek, want de specificaties zien er erg goed uit. Naast de actioncam kun je de eGimbal uitproberen, een elektronische stabilizer voor de GoPro Hero3+.

Nieuwe Leica V-Lux en D-Lux gebaseerd op Panasonic FZ1000 en LX100

Leica introduceert op de Photokina twee nieuwe high-end-compactcamera's. De kans is groot dat de V-Lux (Typ 114) en de D-Lux (Typ 109) je bekend voorkomen, want de camera's zijn gebaseerd op de Panasonic FZ1000 en LX100.

Anne Geene wint New Talent Photography Award 2014

Anne Geene (1983) heeft donderdag 18 september de New Talent Photography Award 2014 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens een speciaal evenement op de fotografiebeurs Unseen Photo Fair in Amsterdam. Maurice van Es (1984) ging er met de publieksprijs vandoor.

Is dit de Canon EF 11-24mm f/4L USM?

De Photokina is nog in volle gang, maar de geruchtenmolen over toekomstige Canon-producten zwengelt alweer aan. We zien een afbeelding van een 11-24mm f/4L, daarnaast wordt er beweerd dat Canon in oktober met een 46-megapixel-dslr komt.

Photokina 2014: Hands-on met Kowa's nieuwe mft-objectieven

Begin 2014 maakte Kowa bekend met nieuwe micro four thirds-objectieven te komen. In september volgde een introductie met meer details. De objectievenmaker is ook op de Photokina aanwezig, we nemen een kijkje bij het nieuwe glaswerk.

Photokina 2014: Pentax toont drie objectieven in ontwikkeling

Op de Photokina-stand van Ricoh Pentax Imaging treffen we drie mockups van objectieven waar de fabrikant momenteel aan werkt. Veel informatie over het glaswerk is er nog niet, op twee van de drie objectieven ontbreken getallen die meer details geven.

Sony komt met Imaging PRO Support in Europa

Sony brengt het Imaging PRO Support-programma, dat eerder in Azië werd gelanceerd, begin 2015 naar Europa. Het programma maakt in april zijn Europese debuut in Duitsland en zal later uitgerold worden naar andere landen.

Voigtländer komt met 10,5mm f/0.95 voor micro four thirds

Op de Photokina-stand van Voigtländer is een 10,5mm f/0.95-objectief te zien voor micro four thids. Het vierde objectief in de serie van zeer lichtsterke objectieven, komt begin 2015 op de markt.

Pagina's

Reacties

Freddy: geen spek voor onzen bek,veel te duur

Freddy: Ziet er mooi uit,maar zeker niet goedkoop zo...

julian: Bedankt voor je scherpe blik. Aangepast.

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

Fotowedstrijden

Facebook