U bent hier

Subscribe to RSS - Nieuws

Spotlight - Weekwinnaar #43-2014

Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen voor de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. Vandaag geven we voor het laatst een BredaPhoto Festivalcatalogus, ter waarde van 24,95 euro weg.

DxO Mark neemt sensor Nikon D750 onder de loep

De nieuwe Nikon D750 neemt een plaats in tussen de D610 en D810 en beschikt over een 24-megapixel fullframe-sensor. Hoe presteert deze chip? DxO legde het toestel op de pijnbank en heeft de resultaten gepubliceerd.

Uitslag fotowedstrijd: Lucht & Landschap

Niet alleen het landschap kenmerkt een goede landschapsfoto. Ook de lucht is een belangrijk onderdeel. In deze fotowedstrijd gingen we op zoek naar de mooiste combinatie van lucht en landschap. Dit zijn de winnaars!

Tamron produceert vijfmiljoenste superzoomobjectief

In 1992 introduceerde Tamron haar eerste superzoomobjectief. Sindsdien volgde vele varianten. Dit jaar zette de fabrikant een nieuw zoomrecord met de 16-300mm. Nu maakt Tamron bekend vijf miljoen superzooms te hebben geproduceerd.

Pentax K-S1 Sweets-collectie: drie nieuwe kleuren

Eind augustus introduceerde Pentax de K-S1. Een spiegelreflex met veel ledlampjes, die de status van diverse functies aangeven. Je kon de K-S1 al in twaalf kleurcombinaties bestellen, nu komt Pentax nog eens met drie speciaal gekleurde uitvoeringen.

Documentaire over Sebastião Salgado vanaf december in de bioscoop

The Salt of the Earth, een documentaire over het leven van fotograaf Sebastião Salgado, is vanaf 4 december te zien in de Nederlandse bioscopen. Salgado is onder andere bekend van projecten als 'Workers', 'Autras Americas' en 'Genesis'.

Elvis-fotograaf Alfred Wertheimer overleden

Fotograaf Alfred Wertheimer is op 84-jarige leeftijd in New York overleden. De Duits-Amerikaanse fotograaf is onder andere bekend van de foto The Kiss, waarop Elvis Presley backstage een vrouwelijke fan kust.

Magnum-fotograaf René Burri overleden

De Zwitserse fotograaf René Burri is op 81-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Zurich. Magnum Photos, het foto-agentschap waar Burri sinds 1955 voor werkte, heeft dit bekendgemaakt.

Flickr maakt app geschikt voor iPad

Flickr heeft al jaren een app voor Apple's iPhone, maar een variant voor het grotere scherm van de iPad was er nog niet. Daar is nu verandering in gekomen. Na een update van de app is Flickr geoptimaliseerd voor zowel de iPhones als iPads.

Adobe brengt 'Aperture Importer'-plugin uit voor Lightroom

Apple is gestopt met de ontwikkeling van raw-converter Aperture. Adobe springt daar op in door een plugin uit te brengen waarmee je foto's uit Aperture kunt importeren in Lightroom. Veel gebruikers melden echter problemen met de nieuwe tool.

Pagina's

Reacties

julian: De uitslag is hier te vinden.

Anoniem: Photoshop rules! ...

Anoniem: Nep

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

Fotowedstrijden

Facebook