U bent hier

Subscribe to RSS - Nieuws

DIGIFOTO Pro 2.2014 - Nu in de kiosk

In deze editie blikken we terug op iconische foto's van de afgelopen eeuw, lees je interviews met topfotografen zoals Jimmy Nelson, een diepgaand technisch stuk over diffractie, reviews van de nieuwste objectieven en gaan we achter de schermen bij het restauratieatelier in het Nederlands Fotomuseum.

Britse moeder wint Pride Photo Award 2014 met foto 5-jarige zoon

Parisa Taghizadeh (VK) is de winnaar van Pride Photo Award 2014. Uit bijna 3.600 inzendingen koos de internationale vakjury een foto uit de serie Boy, over haar zoon van vijf die toen dol was op kleurige, mooie 'meisjesdingen' als nagellak, kettinkjes en maskers.

Nikon D810 scoort 97 punten bij DxO Mark

DxO heeft de sensor van de Nikon D810 onder de loep genomen. Nikon's nieuwe fullframe-dslr met verbeterde 36-megapixelsensor scoort 97 punten en voert daarmee de ranglijst aan. De hoge score is te danken aan het extreem grote dynamische bereik bij lage iso-waarden.

Fujifilm komt met 16mm f/1.4 en 90mm f/2 in 2015

Fujifilm heeft de objectieven-roadmap voor het X-systeem een update gegeven. Te zien is dat er voor 2015 een XF 16mm f/1.4R en XF 90mm f/2R op de planning staan. De komst van de XF 16-55mm f/2.8 WR is uitgesteld naar begin 2015.

Ernst Coppejans - Dans le Milieu

Van 26 juli tot en met 17 augustus exposeert Ernst Coppejans het aangrijpende verhaal van homoseksuele Senegalezen in de Melkweg Galerie in Amsterdam. In het Islamitische Senegal is homoseksualiteit nog altijd strafbaar.

Pentax K-3 'Prestige Edition' in gelimiteerde oplage

Ricoh presenteert de Pentax K-3 'Prestige Edition', een speciale uitvoering van de high-end-spiegelreflex voorzien van een 'gunmetal gray' coating. Er komen wereldwijd 2000 exemplaren op de markt.

High-speed-cameratrigger MIOPS groot succes op Kickstarter

High-speed-fotografie is een vak apart. Onderwerpen zoals bliksem, exploderende voorwerpen, barstende glazen, vallende waterdruppels vastleggen wordt een stuk gemakkelijker met de MIOPS cameratrigger. Op Kickstarter is de trigger nu al een groot succes.

Metz mecablitz 64 AF-1 Digital met touchscreen

In 2012 kondigde Metz de eerste reportageflitser met touchscreenbediening aan: de 52 AF-1. Nu introduceert de fabrikant een krachtiger model. De mecablitz 64 AF-1 heeft een hoger richtgetal en een groter aanraakscherm.

Genomineerden Steenbergen Stipendium 2014 bekend

De jury van het Steenbergen Stipendium 2014, de toonaangevende prijs voor jong fotografietalent in Nederland, heeft vijf afstudeerprojecten van studenten aan kunstacademies genomineerd. Op 15 oktober wordt door de jury de winnaar bekend gemaakt.

Hasselblad CFV-50c, digitale achterwand met cmos-sensor

Hasselblad introduceert de CFV-50c, een digitale achterwand voor gebruik in combinatie met camera's uit het klassieke Hasselblad V-systeem. De 50-megapixelsensor is gelijk aan de cmos-chip die gebruikt wordt in de H5D-50c.

Pagina's

Reacties

ordering methylprednisolone online without a prescriptin: Cheapeswt price methylprednisolone...

lancel soldes femme: http://www.myvoicecoach.com/products/lancel...

Nevaeh: This is your employment contract http://www...

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook