U bent hier

Subscribe to RSS - Nieuws

Fotowedstrijd: Straatfotografie in kleur

Het is niet de eerste keer dat we een fotowedstrijd organiseren met het thema straatfotografie. Het is dan ook een populair genre. Vaak wordt straatfotografie gecombineerd met zwartwit, dit keer geven we een draai aan het thema: alleen foto's in kleur dingen mee naar de prijzen.

Nieuwe foto en details Canon EF 11-24mm f/4L USM

Samen met de EOS 5DS en 5DS R zal Canon de EF 11-24mm f/4L USM introduceren. Begin 2014 zagen we het objectief al in een patent, in september verscheen er een foto. Digicame-info heeft nu een nieuwe foto en een lijst eigenschappen gepubliceerd.

Spotlight - Weekwinnaar #5-2015

Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen in de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. Vijf weken lang bestaat die prijs uit de dvd van 'A Thousand Times Good Night'.

Uitgelekt: Canon EOS 5DS met 50,6-megapixelsensor

Na vele geruchten is nu de eerste foto van Canon's nieuwe megapixelmonster, de EOS 5DS, uitgelekt. Aan boord vinden we een 50,6-megapixel fullframe-sensor, Dual Digic 6-beeldprocessor en 61 autofocuspunten.

Nieuwe fashionwedstrijd trapt af met modefotografie

Fotografen kunnen zich inschrijven voor een nieuwe wedstrijd op het gebied van mode. De Joke Veeze Award wordt vanaf 2015 jaarlijks georganiseerd en kent per jaar een wisselende invulling: fotografie, styling, ontwerp of blogging. In 2015 wordt afgetrapt met modefotografie omtrent het thema 'water'.

Opdrachtfoto's finalisten Fotoacademie Fotocompetitie nu te zien

De vijftig finalisten van de Fotoacademie Fotocompetitie werden eerder deze maand bekendgemaakt. Allen kregen ze een opdracht, die nu door een vakjury en publieksjury wordt beoordeeld. De uitgevoerde opdrachten van de finalisten zijn nu te bekijken.

Canon EOS 5D Mark III en EOS-1D X krijgen firmware-update

Canon heeft firmware updates uitgebracht voor de EOS 5D Mark III en EOS-1D X. Het gaat respectievelijk om versies 1.3.3 en 2.0.7. De 5D krijgt een kleine update. Bij de EOS-1D X wordt een flinke lijst aan issues aangepakt.

Nieuwe details, prijzen en meer foto's van Olympus OM-D E-M5 II

In februari komt Olympus met de OM-D E-M5 II. Langzaamaan wordt alles duidelijk rondom het nieuwe toestel. We zien nu een aantal nieuwe uitgelekte foto's, meer details over de specificaties en een lijstje met prijzen.

Zijn dit de specificaties van de Canon EOS 750D?

Photorumors heeft een lijst specificaties gepubliceerd die zouden toebehoren aan de Canon EOS 750D. Volgens geruchten wordt die camera op 6 februari geïntroduceerd. De nieuwe instapper krijgt mogelijk een nieuwe 24-megapixelsensor.

Sidekick: 600 lumen voor GoPro Hero

Het Californische bedrijf Light & Motion introduceert op Kickstarter de Sidekick, naar eigen zeggen de kleinste led-lamp voor de GoPro Hero. De Sidekick produceert 600 lumen aan licht en wordt aan de behuizing van de GoPro bevestigd.

Pagina's

Reacties

sgielen: Op pad in Praag

kunstenares: Blown away by the wind!

benlambregts: Prachtig! Genomineerd als het aan mij lag!

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook