U bent hier

Subscribe to RSS - Nieuws

DIGIFOTO Pro Q&A met Maarten en Thomas (#6)

In de Q&A beantwoorden we wekelijks jouw vragen! In deze tweede Q&A geven we antwoord op vragen van onder andere William K, Ignas van de Berg en bespreken Maarten en Thomas ieder hun favoriete lezersfoto.

Weekend fotofilmtip #4 - Finding Vivian Maier

Weekend fotofilmtip #4 - Finding Vivian Maier

Er zijn meer films over fotografen en fotografie dan je denkt. Met de ondertitel 'Films die elke fotograaf gezien moet hebben' geven we je elk weekend een fotofilmtip!

Fotoacademie inschrijfactie – Win kaarten voor voorpremiere Robin de Puy

Op 22 februari start de Opleiding tot Fotograaf op de Fotoacademie. Speciaal voor mensen die zich last-minute inschrijven is er een actie: als je je vóór 10 februari 2016 inschrijft maak je kans op kaarten voor de voorpremière van de documentaire 'Ik ben het allemaal zelf', gemaakt door oud-student en succesvol fotograaf Robin de Puy.

10 schokkende foto's in advertenties

10 schokkende foto's in advertenties

De kracht van het beeld blijkt maar weer eens als foto's gebruikt worden in advertentiecampagnes. Om mensen wakker te schudden worden soms foto's gebruikt waar je even over na moet denken, maar sommige beelden zijn ook behoorlijk realistisch. Daarom onze waarschuwing: schokkende beelden!

Het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week (#5-2016)

Het was weer een drukke week in cameraland, met een hoop cameranieuws! Zo zagen we deze week bijvoorbeeld de aankondiging van de Canon EOS-1D X Mark II en (vrij plotseling) de nieuwe Sony A6300. Hieronder lees je het belangrijkste cameranieuws van afgelopen week.

Foto's van superkleine appartementen in Hongkong

Foto's van superkleine appartementen in Hongkong

Mensen in grote westerse steden klagen wel eens dat ze veel minder woonruimte hebben dan de mensen die in kleinere steden of op het platteland wonen. Dan is het goed om eens te kijken hoe mensen in steden als Hongkong leven.

Visuele referentie: RAW versus JPEG

Fotograaf Austin Paz creëert een beeld bij het verschil tussen RAW en JPEG bestanden. Door foto’s te croppen en de exposure te verhogen, wordt getoond dat zelfs in schaduwen verschillen zichtbaar zijn.

DraumList Presents: Dmytro Sobokar workshop

DraumList Presents: Dmytro Sobokar workshop

Draumlist, thuishaven en speelterrein voor kunstenaars in de ruime zin van het woord, organiseert ook workshops voor fotografen. Zoals de bijzondere tweedaagse workshop "The Art of Wedding Photography" met de Oekraïnse trouwfotograaf Dmytro Sobokar.

Spotlight - Weekwinnaar #5-2016

Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen in de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. De komende vijf weekwinnaars krijgen handige producten van Verbatim opgestuurd.

Bijzondere portretten met echte wilde dieren – Geen Photoshop

Russische fotograaf Katerina Plotnikova heeft zich gespecialiseerd in het maken van bijzondere portretten met echte wilde dieren. Ze vertoont haar werk op 500px, waar de foto's ook te koop staan.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook

Nieuwste artikelen