U bent hier

Subscribe to RSS - Nieuws

Spotlight - Weekwinnaar #10-2015

Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen in de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. De komende vijf weken geven we een Joby GripTight GorillaPod Video weg

Patent toont Nikon AF-S 35mm f/1.0 DX-objectief

Een patent van Nikon toont een ontwerp voor een 35mm f/1.0 DX-objectief. Volgens Egami gaat het om een ontwerp met een 'focal reducer', dezelfde techniek die Metabones gebruikt in de Speed Booster. Het objectief past echter niet op een traditionele dslr.

Sigma CEO: 'Sony FE heeft na Canon en Nikon onze prioriteit'

In een interview met dpreview.com vertelt Sigma CEO Kazuto Yamaki dat de fabrikant van plan is meer objectieven uit te brengen voor compacte systeemcamera's. Objectieven voor de dslr's van Canon en Nikon hebben de hoogste prioriteit, maar Sony FE staat daarna op de lijst.

'Canon EF 50mm f/1.8 STM op komst'

Volgens CanonRumors introduceert Canon mogelijk eind maart of begin april een opvolger van de populaire EF 50mm f/1.8 II. Het optische ontwerp van dat objectief stamt uit 1987. Het nieuwe objectief krijgt vermoedelijk een stille STM-focusmotor.

World Press Photo trekt prijs Giovanni Troilo in

De Italiaanse fotograaf Giovanni Troilo moet zijn World Press Photo-award inleveren. Een van de foto's uit zijn serie over Charleroi is gemaakt in Sint-Jans-Molenbeek. Dit had hij bij zijn inzending niet vermeld. Omdat de fotograaf hiermee de regels van de wedstrijd overtreedt, is hij gediskwalificeerd.

Nikon komt met ViewNX-i en ViewNX-Movie Editor

Nikon brengt op 17 maart twee nieuwe softwareprogramma's uit. ViewNX-i is de opvolger van View NX2 en belooft betere integratie met Capture NX-D. Het pakket wordt gebundeld met Nikon ViewNX-Movie Editor, voor het bewerken van video's.

Fisheye- en groothoekconverter voor Sony 16mm en 20mm f/2.8

Sony introduceert twee converters voor de 16mm f/2.8 en 20mm f/2.8. De groothoekconverter veranderd de beeldhoek van de aps-c-objectieven met een factor 0,75x. De fisheye-converter heeft een vergroting van 0,65x.

Panasonic GX7-opvolger met 4K-filmfunctie op komst?

43rumors heeft een gerucht opgevangen over de komst van een opvolger voor de Panasonic GX7. Vermoedelijk krijgt het toestel een 4K-filmfunctie. De presentatie van de nieuwe camera, die mogelijk als GX8 door het leven gaat, wordt verwacht in mei 2015.

Sony introduceert vier FE-objectieven voor A7-serie

Sony kondigt vier nieuwe objectieven aan met FE-vatting. Het glaswerk is geschikt voor de camera's in de A7-serie met fullframe-sensor. Het gaat om een 28mm f/2, Zeiss 35mm f/1.4, 90mm f/2.8 Macro en 24-240mm f/3.5-6.3. De laatste twee zijn voorzien van OSS-beeldstabilisatie.

Canon PowerShot G17 met 1-inchsensor en lichtsterk objectief?

CanonRumors heeft een gerucht opgevangen over de komst van de Canon PowerShot G17. De high-end-compactcamera krijgt mogelijk een grotere 1-inchsensor en een 24-168mm f/1.2-2.0-objectief. In het voorjaar van 2015 zou het toestel moeten verschijnen.

Pagina's

Reacties

julian: Volgens het persbericht van World Press Photo...

Anoniem: Nee was die van rijtjes huizen met een pijp die...

Grtzlf: Is dat wel de juiste foto?

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook