U bent hier

Subscribe to RSS - Nieuws

DIGIFOTO Pro 2.2015 - Nu in de kiosk

DIGIFOTO Pro 1.2015 ligt nu in de kiosk. In deze editie staat flitsen in de studio en op locatie centraal. Experts geven uitleg en laten hun lichtopstellingen zien. Daarnaast vind je diverse inspirerende interviews met topfotografen en reviews van de nieuwste camera's en objectieven in dit nummer.

Schneizer-Kreuznach staakt ontwikkeling mft-objectieven

Op de Photokina van 2012 toonde Schneider-Kreuznach prototypes van drie autofocusobjectieven voor micro four thirds-camera's. De objectieven kwamen echter nooit op de markt. Nu maakt de fabrikant bekend dat de ontwikkeling is stopgezet.

Internationaal Fotofestival Leiden maakt fotografenselectie bekend

Het Internationaal Fotofestival Leiden (IFL) heeft bekendgemaakt welke twintig fotografen hun werk mogen presenteren tijdens de derde editie van het festival, dat in oktober 2015 plaats zal vinden. DIGIFOTO Pro is net als vorig jaar mediapartner van IFL.

GoPro Hero4 Session is nog kleinere actiecamera

De GoPro Hero4 is niet bepaald een grote actiecamera. Toch komt de fabrikant nu met een nieuw model, dat flink is afgeslankt. De GoPro Hero4 Session is vijftig procent kleiner en veertig procent lichter dan de andere modellen in de Hero4-serie.

Firmware-update voor Pentax K-S2 verbetert autofocus

Ricoh Imaging heeft een firmware-update voor de Pentax K-S2 uitgebracht. De update zorgt volgens de fabrikant voor stabielere prestaties bij gebruik van fasedetectie-autofocus. Daarnaast zijn er een aantal problemen opgelost.

Zilveren Camera 2015 wordt uitgereikt in Museum Hilversum

De afgelopen negen jaar werd de winnaar van de Zilveren Camera bekendgemaakt in het Fotomuseum Den Haag. Vanaf volgend jaar verhuist de prijsuitreiking naar Museum Hilversum.

Spotlight - Weekwinnaar #27-2015

Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen in de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. Vijf weken lang geven we 100 euro shoptegoed van Photobrandstore weg!

Zes nominaties voor Nikon Theaterfotografieprijs

Zes fotografen maken kans op de Nikon Theaterfotografieprijs 2015. De genomineerden zijn: Ben van Duin, Andreas J. Etter, Baldwin Henderson, Sanne Peper, Leo van Velzen, en Jan Versweyveld. Tijdens het Nederlands Theater Festival wordt de winnaar bekendgemaakt.

Canon Pro dagen met workshop door Toonen-Wientjes

CameraNU.nl organiseert samen met Canon op vrijdag 17 juli en zaterdag 18 juli 2015 de Canon Pro dagen in Studio34x te Almere. Tijdens het evenement kun je vrij inlopen om de vele Canon Pro-producten uit te proberen in de 750 vierkante meter grote studio.

Italiaanse fotograaf Marika Puicher wint Pride Photo Award 2015

Een foto van een 11-jarig transgendermeisje dat buiten speelt met haar broertje, gemaakt door de Italiaanse fotograaf Marika Puicher, is de winnaar van de vijfde editie van de internationale Pride Photo Award.

Pagina's

Reacties

JBB: Deze foto is gemaakt in Hattah Kulkyny NP in...

kos: Opname tijdens de opening van www.luchtsingel...

kos: Inspiratie voor deze opname heb ik uit de serie...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook