U bent hier

Subscribe to RSS - Nieuws

DIGIFOTO Pro 2.2014 - Nu in de kiosk

In deze editie blikken we terug op iconische foto's van de afgelopen eeuw, lees je interviews met topfotografen zoals Jimmy Nelson, een diepgaand technisch stuk over diffractie, reviews van de nieuwste objectieven en gaan we achter de schermen bij het restauratieatelier in het Nederlands Fotomuseum.

Details over Samsung NX400 en NX400EVF

Volgens MirrorlessRumors.com komt Samsung begin 2015 met de NX400. Er zouden twee uitvoeringen op de planning staan, een versie zonder en een versie met elektronische zoeker. Ook wordt een nieuwe 28-megapixelsensor verwacht.

Spotlight - Weekwinnaar #30-2014

Iedere vrijdag kiezen we uit de inzendingen in de lezersgallery een weekwinnaar. De foto zetten we in de schijnwerpers en de fotograaf belonen we met een leuke prijs. Vijf weken lang mogen de weekwinnaars kiezen uit twee fotoboeken van Uitgeverij Scriptum.

'Samyang komt met 50mm f/1.5-objectief voor micro four thirds'

Volgens 43rumors.com zal Samyang op de Photokina een 50mm f/1.5-objectief introduceren voor micro four thirds-camera's. Vermoedelijk zal het objectief goede beeldkwaliteit bieden voor een schappelijk prijskaartje.

Hoya voorziet EVO-filters van antistatische coating

Filterfabrikant Hoya introduceert een nieuwe filterserie: EVO Antistatic. Normale lensfilters hebben de neiging om stofverzamelaars te worden. Hoya heeft dit opgelost door de EVO-filters te voorzien van een speciale antistatische coating, waardoor je minder vaak je filter(s) schoon hoeft te maken.

Britse moeder wint Pride Photo Award 2014 met foto 5-jarige zoon

Parisa Taghizadeh (VK) is de winnaar van Pride Photo Award 2014. Uit bijna 3.600 inzendingen koos de internationale vakjury een foto uit de serie Boy, over haar zoon van vijf die toen dol was op kleurige, mooie 'meisjesdingen' als nagellak, kettinkjes en maskers.

Nikon D810 scoort 97 punten bij DxO Mark

DxO heeft de sensor van de Nikon D810 onder de loep genomen. Nikon's nieuwe fullframe-dslr met verbeterde 36-megapixelsensor scoort 97 punten en voert daarmee de ranglijst aan. De hoge score is te danken aan het extreem grote dynamische bereik bij lage iso-waarden.

Fujifilm komt met 16mm f/1.4 en 90mm f/2 in 2015

Fujifilm heeft de objectieven-roadmap voor het X-systeem een update gegeven. Te zien is dat er voor 2015 een XF 16mm f/1.4R en XF 90mm f/2R op de planning staan. De komst van de XF 16-55mm f/2.8 WR is uitgesteld naar begin 2015.

Ernst Coppejans - Dans le Milieu

Van 26 juli tot en met 17 augustus exposeert Ernst Coppejans het aangrijpende verhaal van homoseksuele Senegalezen in de Melkweg Galerie in Amsterdam. In het Islamitische Senegal is homoseksualiteit nog altijd strafbaar.

Pentax K-3 'Prestige Edition' in gelimiteerde oplage

Ricoh presenteert de Pentax K-3 'Prestige Edition', een speciale uitvoering van de high-end-spiegelreflex voorzien van een 'gunmetal gray' coating. Er komen wereldwijd 2000 exemplaren op de markt.

Pagina's

Reacties

renedissel: uit de hand 1/30, 3200 iso, Fuji X pro 1 met...

Monique83: Hoe krijg ik hem nou rechtop? Ik had hem gewoon...

Dries Arn: Foto Bryce USA

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook

Nieuwste artikelen