U bent hier

Subscribe to RSS - Nieuws

Spotlight - Weekwinnaar #21-2015

Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen in de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. Vijf weken lang bestaat de prijs uit een waardebon van Kekke Camerariem!

Adobe stopt met Photoshop Touch, geeft sneak peek van toekomst

Adobe maakt bekend te stoppen met Photoshop Touch. De flink uitgeklede Photoshop-versie voor tablets en smartphones verdwijnt op 28 mei uit de app-winkels van Apple en Google. Adobe blijft wel software ontwikkelen voor mobiele apparaten en geeft alvast een blik op de toekomst.

Alles wat je moet weten over de ZEISS Batis-objectieven

Onlangs introduceerde ZEISS een nieuwe serie af-objectieven. De Batis 85mm f/1.8 en 25mm f/2 zijn geschikt voor de Sony A7-camera's en komen in juli op de markt. ZEISS stelde een uitgebreide FAQ samen met vragen en antwoorden.

Meer details over prijs en beschikbaarheid Sigma dp0 Quattro

In februari kondigde Sigma de dp0 Quattro aan. Sigma Benelux laat ons nu meer weten over de prijs en beschikbaarheid van de camera met 14mm-groothoekobjectief. Het toestel verschijnt rond juli/augustus en gaat 969 euro kosten.

Firmware-update maakt werking Nikon D750 'betrouwbaarder'

Nikon heeft een firmware-update voor de D750 uitgebracht. 'C' firmwareversie 1.02 maakt volgens de omschrijving op de website van Nikon de werking van de camera betrouwbaarder. Meer details geeft de fabrikant niet.

Tentoonstelling Anton Corbijn: 1-2-3-4 wegens groot succes verlengd

Momenteel vinden er in Den Haag twee grote exposities plaats met het werk van Anton Corbijn. De tentoonstelling in het Fotomuseum, een selectie van meer dan driehonderd foto's die Corbijn van bands en artiesten maakte, wordt verlengd tot en met 16 augustus 2015.

Ricoh Imaging registreert GR II

Waarschijnlijk komt er een opvolger van de Ricoh GR aan. Fabrikant Ricoh Imaging heeft de modelnaam geregistreerd bij de Indonesische autoriteit voor post en communicatie. We verwachten wederom een compactcamera met grote sensor en 28mm-objectief.

Nieuwe 15-inch MacBook Pro en goedkopere iMac Retina 5K

Apple introduceert een nieuwe 15-inch MacBook Pro, voorzien van een Force Touch-trackpad. Daarnaast komt er een goedkopere configuratie van de 27-inch iMac met Retina-display. Het nieuwe model kost 2329 euro.

Samsung NX1 firmware-update brengt verbeteringen voor AF en filmfunctie

De Samung NX1 krijgt weer een firmware-update. Firmwareversie 1.30 brengt onder andere verbeteringen in het autofocussysteem en de filmfunctie. De update is vanaf vandaag te downloaden van de Samsung-website.

Spotlight - Weekwinnaar #20-2015

Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen in de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. Vijf weken lang bestaat de prijs uit een waardebon van Kekke Camerariem!

Pagina's

Reacties

evertse28: Vraag: Ik neem aan dat de electr. zoeker ook...

Schnabelj: Gemaakt tijden de TAC-rally te Tielt (B), op...

vinni: De vorige GR kreeg de 16mp sensor mee uit de...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook