U bent hier

Subscribe to RSS - Nieuws

Nikon's patent aanvraag: spiegelloze camera op komst?

Vorige week dook er een patent op van Canon, nu is de beurt aan Nikon. Egami heeft een patent aanvraag gevonden voor een 28-80mm f/3.5-5.6 VR objectief, bedoeld voor een spiegelloos ontwerp. Het is duidelijk dat Nikon werkt aan een spiegelloze full frame camera.

Canon EOS 6D krijgt firmware update

Canon heeft een firmware update uitgebracht voor de EOS 6D. Firmware 1.1.6 moet enkele problemen oplossen: de camera kan niet het middelste AF-punt selecteren, een situatie waarbij je niet kunt scherpstellen met lenzen in combinatie met de EOS Utility software en een fix voor de weergave van de Oekraïnse taal.

Adobe Lightroom 5.7.1 beschikbaar

Er is een nieuwe update uitgekomen voor Adobe's Lightroom: versie 5.7.1. De nieuwe update voegt enkele nieuwe lensprofielen toe en een enkel cameraprofiel: de Sony A7 II. Tussen de lensprofielen zit onder andere Canon's nieuwe EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM objectief en Leica's Zeiss Distagon T* 1,4/35 ZM.

Profoto kondigt HSS aan voor B1 Off-Camera Flash

Na een jaar van ontwikkeling kondigt Profoto de High Speed Sync (HSS) aan voor de B1 Off-Camera Flash. Voor het eerst kunnen Profoto B1 gebruikers fotograferen op elk gewenst diafragma en een sluitertijd tot 1/8000sec.

Spotlight - Weekwinnaar #50-2014

Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen voor de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. Tot en met 2 januari wint de weekwinnaar een 32GB Lexar-geheugenkaart naar keuze.

Relio: usb-licht op zakformaat

Het lijkt erop dat de kleine, lichte en compacte externe lichtbronnen in de smaak zijn dit seizoen. Relio is een 35mm kleine aluminium kubus met usb-aansluiting en komt met 1/4 inch schroefdraad. Je kunt de Relio dus onder andere op een statief gebruiken of zelfs op je camera. Met een kleurweergave-index tussen de 92 en 96 oogt het licht heel natuurlijk.

Canon vraagt patent aan voor 70-400mm F/4.5-7.2 STM objectief

Egami heeft een patentaanvraag gevonden voor een lensontwerp in de vorm van een supertelezoom. Het gaat om een 70-400mm f/4.5-7.2 STM objectief, vermoedelijk voor een spiegelloos model. Omdat Canon momenteel, naast de EOS M, geen andere spiegelloze camera's aanbiedt, lijkt het aannemelijk dat het een objectief voor de EOS M betreft, maar misschien zelfs voor een nieuw spiegelloos model.

Firmware-update voor Fujifilm X-E2, X-E1 en X-Pro1 op 18 december

Op 18 december verschijnt er een grote firmware-update voor de Fujifilm X-T1. Diezelfde dag komt er ook voor de Fujifilm X-E2, X-E1 en X-Pro1 een nieuwe firmware-versie. De X-E2 krijgt de meeste vernieuwingen.

MustSee: Blackmagic Pocket Cinema Camera in de stratosfeer

Keisuke Iwaya, een Japanse amateur astrofysicus, heeft op 20 juli 2014 een Blackmagic Pocket Cinema Camera de lucht in laten gaan vanuit Obihiro, Japan. De BMPCC heeft de hele reis tot in de stratosfeer vastgelegd en van de beschikbare beelden is een bijzondere time-lapse video gemaakt.

Expositie Mario Gerth in de Toonzaal

Van 14 december tot 23 januari 2015 vindt de exclusieve expositie van Mario Gerth in de Toonzaal in Mijdrecht plaats. De opening zal worden verricht door de heer Jaap Rosen Jacobson, voormalig bestuurslid Amnesty International en de heer Ad Groeneveld, bestuurslid van Stichting Wajir.

Pagina's

Reacties

lietje: Deze foto is gemaakt met een sluitertijd van 15...

Yasmien: Erg herkenbaar.. 2012 12 mei is mijn vader...

saeyl: Late night tram @ Mortsel

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

Fotowedstrijden

Facebook