U bent hier

Subscribe to RSS - Nieuws

Flickr maakt app geschikt voor iPad

Flickr heeft al jaren een app voor Apple's iPhone, maar een variant voor het grotere scherm van de iPad was er nog niet. Daar is nu verandering in gekomen. Na een update van de app is Flickr geoptimaliseerd voor zowel de iPhones als iPads.

Adobe brengt 'Aperture Importer'-plugin uit voor Lightroom

Apple is gestopt met de ontwikkeling van raw-converter Aperture. Adobe springt daar op in door een plugin uit te brengen waarmee je foto's uit Aperture kunt importeren in Lightroom. Veel gebruikers melden echter problemen met de nieuwe tool.

Olya Oleinic wint Steenbergen Stipendium 2014

Op 15 oktober is het Steenbergen Stipendium 2014, een prijs voor jong fotografietalent in Nederland, toegekend aan Olya Oleinic (1991) van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Spotlight - Weekwinnaar #42-2014

Aan het einde van de week kiezen we uit de inzendingen voor de Lezersgallery onze favoriete plaat. We roepen de maker uit tot weekwinnaar en belonen deze met een leuke prijs. Vijf weken lang is dat de BredaPhoto Festivalcatalogus, ter waarde van 24,95 euro!

Testfoto's: Fujinon XF18-135mm f/3.5-5.6R LM OIS WR

Binnenkort lees je in DIGIFOTO Masterclass 2.2014 onze uitgebreide review van de Fujinon XF18-135mm. Benieuwd naar de beeldkwaliteit van de veelzijdige zoom? Bekijk hier een serie testfoto's in volledige resolutie.

Apple presenteert 27-inch iMac Retina met 5K-scherm

Apple heeft een nieuwe uitvoering van de 27-inch iMac geïntroduceerd met een 'Retina'-scherm. Apple gebruikt die term voor beeldschermen met hoge pixeldichtheid. Wat dat betreft zit het met de nieuwe iMac wel goed: het scherm telt 5120x2880 pixels, ofwel 14,7 megapixels.

Canon introduceert 50-1000mm f/4.5-8-objectief

Ja, je leest het goed. Canon introduceert een 50-1000mm-objectief. De ultra-telezoom is echter niet gemaakt voor de gewone sterveling met een EOS-camera. Met het 4K cine-servo-objectief mikt Canon op televisieproducties zoals sport- en natuurprogramma's.

Nu al een firmware-update voor GoPro Hero4 Black en Silver

De nieuwe GoPro Hero4-actioncams zijn nog maar net gelanceerd, maar nu is er al een firmware-update beschikbaar. De update brengt nieuwe functies en verbeterde beeldkwaliteit naar de Black- en Silver-uitvoeringen van de GoPro Hero4.

Fujifilm geeft cashback op X-E2, X-T1 en objectieven

Koop je tussen 15 oktober en 31 december 2014 een Fujifilm X-E2, X-T1, of een van de geselecteerde objectieven, dan krijg je per product 100 tot 150 euro korting. De cashback is al in de prijs verwerkt bij de dealers, je hoeft dus niets te doen.

Updates voor Nikon Capture NX-D en View NX 2

Nikon heeft een updates uitgebracht voor Capture NX-D en View NX. Met de update krijgt Capture NX-D versienummer 1.0.3, View NX is toe aan versienummer 2.10.2. De updates verhelpen een aantal bugs op zowel Windows- als Mac-systemen.

Pagina's

Reacties

Najoda: Ondeugende blik van een kind!

Anoniem: Ik zou het zeer op prijs stellen als Apple weer...

Anoniem: Stomme zet van Fuji. Een verschil van 300 euro...

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

Fotowedstrijden

Facebook