U bent hier

Subscribe to RSS - Previews

Preview: Panasonic G7 met 4K-filmfunctie

Panasonic kondigt de Lumix G7 aan. Net als de GH4 krijgt de micro four thirds-camera een 16-megapixelsensor en 4K-filmfunctie. Ook is de DFD-focustechniek uit het topmodel aanwezig. Eind juni ligt de G7 in de winkels, de body kost 699 euro.

Preview: Fujifilm X-T10

Fujifilm introduceert de X-T10, een goedkoper broertje voor de X-T1. Het nieuwe model deelt veel eigenschappen met het vlaggenschip, maar heeft een iets eenvoudigere behuizing zonder afdichtingen tegen stof en vocht en een kleinere elektronische zoeker.

Preview: Fujifilm XF90mm f/2 R

Fujifilm introduceert een lichsterk tele-objectief voor de X-serie. De XF90mm f/2 is afgedicht tegen stof en vocht en beschikt over een snelle en stille autofocusmotor. Het brandpunt komt overeen met 135mm in kleinbeeldequivalent. Dat maakt het objectief onder andere geschikt voor portretfotografie.

Preview: Olympus M.Zuiko Digital ED 7-14mm f/2.8 en 8mm f/1.8 PRO

Olympus introduceert twee nieuwe objectieven in de M.Zuiko PRO-serie. De ontwikkeling van de 7-14mm f/2.8 en 8mm f/1.8 fisheye maakte de fabrikant eerder al bekend. Nu zijn alle specificaties vrijgegeven en weten we wat het nieuwe glaswerk gaat kosten.

Preview: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Canon komt met een opvolger voor de 25 jaar oude 50mm f/1.8 II. De nieuwe Canon EF 50mm f/1.8 STM krijgt een verbeterd ontwerp, stille STM-focusmotor en een diafragma met zeven lamellen. De adviesprijs bedraagt 135 euro.

Preview en testfoto's: Leica M Monochrom (Typ 246)

Leica introduceert een nieuwe digitale meetzoeker met zwart-witsensor. De Leica M Monochrom (Typ 246) biedt ten opzichte van zijn voorganger een hogere resolutie, groter iso-bereik, live view en een filmfunctie. De behuizing is gebaseerd op de Leica M-P.

Preview: Vario-Sonnar T* 16-35mm en 24-70mm f/2.8 ZA SSM II

Sony introduceert twee objectieven voor de Alpha SLT-camera's met A-vatting. De nieuwe Vario-sonnar T* 24-70mm en 16-35mm f/2.8 ZA SSM II bieden ten opzichte van hun voorgangers betere beeldkwaliteit, snelle focustracking en een behuizing die is afgedicht tegen stof en vocht.

Preview: Mitakon Zhongyi Speedmaster 85mm f/1.2

ZY Optics introduceert een handmatig 85mm f/1.2-objectief. Vanaf mei is de lichtsterke Speedmaster 85mm te koop voor 799 dollar in uitvoeringen voor Canon EF, Nikon F en Sony E. Later volgen versies voor Sony A en Pentax K.

Preview: Fujifilm XF16mm f/1.4 R WR

Fujifilm introduceert een lichtsterk groothoekobjectief voor de camera's in de X-serie. De XF16mm f/1.4 is afgedicht tegen stof en vocht en weegt 375 gram. Halverwege mei 2015 moet het objectief in de winkels liggen.

Preview: Lensbaby Velvet 56, portretobjectief met macrofunctie

Lensbaby presenteert de Velvet 56, een handmatig 56mm f/1.6-portretobjectief met macrofunctie. Zoals we van Lensbaby gewend zijn, heeft de Velvet verschillende creatieve opties, waaronder een soft focus-effect bij een wijd open diafragma en macrofunctie naarmate je het diafragma dichtdraait.

Pagina's

Reacties

BertHermans: Bij de kabelbanen ging het fout, dezelfde...

AgnesB: Een gloed nieuw boortje, zo uit de verpakking...

Holger123: Nice, but I find a lot of blurry spots in the...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook