U bent hier

Subscribe to RSS - Previews

Preview: Panasonic GF7

Panasonic introduceert de GF7. Het nieuwe instapmodel met micro four thirds-vatting krijgt een compacte behuizing met retrotrekjes, die doet denken aan de GM1 en GM5. De camera is voorzien van een kantelscherm dat 180 graden omhoog kan klappen.

Preview: Fujifilm X-A2 en twee vernieuwde XC-objectieven

Fujifilm introduceert de X-A2. Het instapmodel in de X-serie met verwisselbare objectieven is grotendeels gelijk aan zijn voorganger. Het vernieuwde kantelscherm kan 175 graden omhoog kantelen en de camera heeft oogdetectie-autofocus, voor 'perfecte selfies'.

Preview: Samyang 135mm f/2.0 ED UMC

Na de teasers rond de jaarwisseling gokten we op de komst van een 135mm f/1.8 en daar zaten we niet ver naast. Het Koreaanse Samyang introduceert de 135mm f/2.0 ED UMC. Het fullframe-objectief komt op de markt voor nagenoeg elk bajonet, zowel in een fotografie- als cinema-uitvoering.

Panasonic Lumix TZ70 met 30x optische zoom, elektronische zoeker en raw

Vorig jaar introduceerde Panasonic de TZ60. Voor het eerst werd het topmodel in de compacte TravelZoom-reeks voorzien van raw en een elektronische zoeker. Nu is er een opvolger: de Panasonic TZ70 biedt diverse verbeteringen, waaronder een evf met flink hogere resolutie.

Hands-On Preview: Nikon D5500 met touchscreen

Nikon introduceert de D5500. De sensor, beeldprocessor en het autofocussysteem zijn vrijwel gelijk aan zijn voorganger. Nikon heeft de behuizing bijgeschaafd: de body is kleiner, maar biedt toch meer houvast. Het grootste nieuws is het aanraakscherm.

Preview: Fujifilm XF 16-55mm F2.8 R LM WR

Fujifilm introduceert op de CES een lichtsterk standaardobjectief voor het X-systeem dat is afgedicht tegen stof en vocht. De XF16-55mm f/2.8 R LM WR stond al langere tijd op de roadmap, maar nu zijn alle details bekend.

Preview: Nikon AF-S Nikkor 300mm f/4E PF ED VR

Nikon introduceert de opvallend kleine AF-S Nikkor 300mm f/4 VR. Met lengte van 147,5mm en gewicht van 755 gram is het de kleinste 300mm f/4 die we tot nu toe gezien hebben. Het compacte ontwerp is te danken aan het gebruik van een Phase Fresnel-element.

Preview: Nikon AF-S DX Nikkor 55-200mm f/4-5.6G ED VR II

Nikon introduceert een nieuwe telezoom voor spiegelreflexcamera's met aps-c-sensor. De 55-200mm VR II heeft net als de nieuwste 18-55mm II-kitlens een inklapbaar ontwerp. Daardoor is het objectief compacter en lichter dan zijn voorganger.

Tokina introduceert AT-X 11-20mm f/2.8 PRO DX

Op de Photokina, in september 2014, liepen we de Tokina 11-20mm f/2.8 PRO DX al tegen het lijf. Officieel was de ultragroothoek voor aps-c-camera's nog niet aangekondigd, maar nu heeft Tokina alle details bekendgemaakt.

Preview: Sony A7 II met 5-assige beeldstabilisatie

Sony introduceert de A7 II. Net als zijn voorganger is de compacte systeemcamera voorzien van een 24-megapixel fullframe-sensor. Het grote nieuws is de toevoeging van 5-assige beeldstabilisatie, die volgens Sony voor 4,5 stops winst zorgt.

Pagina's

Reacties

Ano Niem: Duurt lang......

Anoniem: enig idee rond de uitslag ?

Ray van Schaffelaar: Foto genomen afgelopen weekend. Zaterdag 24...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook