U bent hier

Subscribe to RSS - Boeken

Martijn van de Griendt zamelt geld in voor fotoboek 'Ik ben 17'

Fotograaf Martijn van de Griendt fotografeerde het afgelopen anderhalf jaar de jongeren van Amsterdam. Via crowdfundingplatform Voordekunst zamelt hij geld in om het werk uit te kunnen geven in boekvorm, genaamd 'Ik ben 17'.

Boekrecensie: Exactitudes (zesde editie)

Het begon als een opdracht voor PTT Telecom en groeide uiteindelijk uit tot een fotoreeks die nooit afkomt. Fotograaf Ari Versluis en styliste Ellie Uyttenbroek maken al sinds 1994 foto’s van uiteenlopende subgroepen voor hun fotoreeks Exactitudes. In het gelijknamige boek staan inmiddels 154 series.

Sander Poppe - De Zuidelijke Eilanden

Landschapsfotograaf Sander Poppe werkt aan een nieuw fotoboek. In 'De Zuidelijke Eilanden' staan zijn landschapsfoto's vastgelegd in Zeeland en de eilanden van Zuid-Holland centraal. Het boek wordt eind 2015 verwacht, inschrijven is nu mogelijk.

Adri de Visser - Africa together

Afrika-natuurfotograaf Adri de Visser zag zijn leven in enkele seconden totaal veranderen toen hij in november 2012 met veel geweld in Afrika werd overvallen. Zijn carrière was plots ten einde, maar zijn passie voor fotografie en zijn liefde voor Afrika komen samen in het boek Africa together.

Boekrecensie: Snoecks 2015

Bizar, apart, maar prachtig. Zo omschrijven wij Snoecks 2015. Het 560 pagina's dikke boek is wat ons betreft een aanrader voor iedere fotograaf. Het is een inspirerende en onthullende mix van verrassende fotografie.

Ilvy Njiokiktjien start crowdfundingcampagne voor verjaardagenproject

De Utrechtse fotograaf Ilvy Njiokiktjien zoekt steun om haar fotoboek ‘Slagroomtaart en Slingers’ uit te brengen. Voor het project fotografeerde ze jarigen in de leeftijd van 1 tot en met 100. Tot en met 20 oktober kun je doneren. Vanaf 30 euro krijg je een exemplaar van het boek.

Martijn van de Griendt werkt aan nieuw fotoboek 'Exit Wounds (as if)'

Documentairefotograaf Martijn van de Griendt zamelt via crowdfundingplatform voordekunst geld in voor zijn nieuwste fotoboek. 'Exit Wounds (as if)' is een persoonlijk project, wat hij maakt voor fotofestival BredaPhoto 2014.

Boekrecensie: Steve McCurry - Voorbij de camera

Voor het eerst zijn het niet alleen de ervaringen van anderen die centraal staan in het werk van Steve McCurry. Zijn boek 'Voorbij de camera – Het verhaal achter de foto' omvat behalve de imponerende beelden die hij de afgelopen dertig jaar maakte, een verslag van hoe hij te werk ging.

Nu in de winkel: 'Vechters' van Janus van den Eijnden

Twee jaar lang hield fotograaf Janus van den Eijnden zich op in de kleedkamers van Nederlandse topkickboksers om de uitputting, emotie en sporen van verslagenheid vast te leggen. Het resultaat is de bekroonde serie ‘Vechters’ dat nu in boekvorm verschijnt. In de DIGIFOTO Pro Masterclass lees je alles over de totstandkoming.

Naaktfotograaf Rene de Haan presenteert 'MOOI'

Na vijfentwintig jaar is het zover: fotograaf Rene de Haan komt met zijn allereerste fotoboek. Als fotograaf voor onder meer Playboy koos hij ervoor om alleen eigen werk op te nemen. Het resultaat is een van glamour ontdaan werk van veel vrouwelijk schoon.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook