U bent hier

Subscribe to RSS - Boeken

Ilvy Njiokiktjien start crowdfundingcampagne voor verjaardagenproject

De Utrechtse fotograaf Ilvy Njiokiktjien zoekt steun om haar fotoboek ‘Slagroomtaart en Slingers’ uit te brengen. Voor het project fotografeerde ze jarigen in de leeftijd van 1 tot en met 100. Tot en met 20 oktober kun je doneren. Vanaf 30 euro krijg je een exemplaar van het boek.

Martijn van de Griendt werkt aan nieuw fotoboek 'Exit Wounds (as if)'

Documentairefotograaf Martijn van de Griendt zamelt via crowdfundingplatform voordekunst geld in voor zijn nieuwste fotoboek. 'Exit Wounds (as if)' is een persoonlijk project, wat hij maakt voor fotofestival BredaPhoto 2014.

Boekrecensie: Steve McCurry - Voorbij de camera

Voor het eerst zijn het niet alleen de ervaringen van anderen die centraal staan in het werk van Steve McCurry. Zijn boek 'Voorbij de camera – Het verhaal achter de foto' omvat behalve de imponerende beelden die hij de afgelopen dertig jaar maakte, een verslag van hoe hij te werk ging.

Nu in de winkel: 'Vechters' van Janus van den Eijnden

Twee jaar lang hield fotograaf Janus van den Eijnden zich op in de kleedkamers van Nederlandse topkickboksers om de uitputting, emotie en sporen van verslagenheid vast te leggen. Het resultaat is de bekroonde serie ‘Vechters’ dat nu in boekvorm verschijnt. In de DIGIFOTO Pro Masterclass lees je alles over de totstandkoming.

Naaktfotograaf Rene de Haan presenteert 'MOOI'

Na vijfentwintig jaar is het zover: fotograaf Rene de Haan komt met zijn allereerste fotoboek. Als fotograaf voor onder meer Playboy koos hij ervoor om alleen eigen werk op te nemen. Het resultaat is een van glamour ontdaan werk van veel vrouwelijk schoon.

Snoecks 2014 toont fotografie van Bryan Adams

Jaarboek Snoecks viert haar 90e verjaardag met fotografie van Bryan Adams. De rockster fotografeerde onder andere Sean Penn, Pink, Mick Jagger, Sting en Kate Moss. Snoecks 2014 bevat 18 pagina's met zijn werk, maar ook werk van andere topfotografen komt aan bod.

Signeersessie Steve McCurry op 19 oktober in Amsterdam

Steve McCurry brengt op 19 oktober een bliksembezoek aan Nederland. Deze maand verschijnt McCurry's boek 'Voorbij de camera, het verhaal achter de foto'. Hij geeft die dag een lezing en signeert zijn boek in de Bijenkorf in Amsterdam.

Theo Bosboom wint prijs bij International Photography Awards

Fotograaf Theo Bosboom heeft met zijn fotoboek 'Iceland Pure' de eerste prijs gewonnen bij de International Photography Awards (IPA), in de categorie fotoboeken natuur. We bellen met de fotograaf, die zaterdag 21 september voor de zestiende keer naar IJsland vertrekt.

Nieuwe uitgave Max Natkiels' fotoboek over Paradisobezoekers

In 1986 verscheen Max Natkiels fotoboek over Paradiso bezoekers: Paradiso Stills. Het boek wordt beschouwd als vintage en is alleen nog met moeite antiquarisch verkrijgbaar. Begin september verschijnt een nieuwe en volledigere versie, Studio Paradiso, met daarin meer dan 600 foto’s uit de vroege jaren ’80, waarvan 400 niet eerder werden gepubliceerd.

Uitgelezen: Joost van den Broek's 'Goed Volk'

Joost van den Broek is een van de bekendste en meest onderscheide nieuwsfotograaf van Nederland. Een blik op zijn werk is voldoende om te weten waarom. Zijn nieuwste boek heet 'Goed Volk' en geeft een blik op de Nederlandse multiculturele samenleving van de afgelopen jaren.

Pagina's

Reacties

Finix: Bijzonder originele uitvoering met een prachtig...

PaulHoo: Op een plein in Vancouver zag ik een moeder met...

PaulHoo: Ik was dit jaar op vakantie in Canada. Deze...

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

Fotowedstrijden

Facebook