U bent hier

Subscribe to RSS - Inspiratie

MustSee: René Burri over zes van zijn beroemde foto's

Topfotograaf René Burri werd in 1963 in een klap beroemd door zijn portret van Ernesto 'Che' Guevara. In deze bijzondere video haalt hij op amicale wijze herinneringen op aan een selectie van zijn meest iconische foto's.

MustSee: 24 uur van Le Mans in 1158 foto's

De 24 uur van Le Mans is een van 's werelds oudste en bekendste autoraces. In juni vond de 83e editie plaats. Fotograaf Camden Trasher was aanwezig. De vele foto's die hij maakte zette hij achter elkaar. Het resultaat is een fraaie stop-motion-video.

Tien jaar Google Earth, 1500 wallpapers

Google Earth bestaat tien jaar. Ter ere van de verjaardag heeft Google de collectie van Earth View uitgebreid met 1500 landschappen van elk continent en de oceaan. De luchtfoto's zijn te downloaden als bureaubladachtergrond.

Workflow: Ryan Brenizer over bruidsfotografie

Fotografeer je regelmatig bruiloften, dan spendeer je vele uren achter je computer om alle beelden te selecteren en te bewerken. Trouwfotograaf Ryan Brenizer weet daar alles van. In een leerzame video van 22 minuten laat hij zien hoe hij dit proces aanpakt.

Achter de schermen: De bureaubladfoto van Windows 10

Op 29 juli verschijnt Windows 10. Microsoft heeft nu bekendgemaakt welke bureaubladachtergrond er standaard ingesteld zal staan. We krijgen een kijkje achter de schermen bij het maken van de foto, die met behulp van projectie en lasers tot stand is gekomen.

MustSee: Yesterday's Tomorrow - A Portland Journey

Productiemaatschappij Uncage the Soul komt met Yesterday's Tomorrow - A Portland Journey, een indrukwekkende timelapse-video die met foto's en bewegend beeld het verleden en heden van de stad Portland naadloos in elkaar over laat lopen.

MustSee: Reflections from Uyuni

'Reflections from Uyuni' is een prachtige timelapse-film gemaakt op de Salar de Uyuni in Bolivia, 's werelds grootste zoutvlakte. Een laagje water op het zout zorgt voor prachtige reflecties en surrealistische beelden, waarbij de grens tussen land en lucht vervaagt.

Magnum Photos verkoopt tijdelijk gesigneerde afdrukken voor 100 dollar

Tussen 8 en 12 juni verkoopt Magnum Photos gesigneerde afdrukken op een formaat van 15x15 centimeter voor honderd dollar per stuk. De leden van het beroemde fotoagentschap selecteerden ieder een foto die 'alles veranderde'.

MustSee: Jimmy Nelson spreekt op TEDGlobal 2014

Jimmy Nelson sprak tijdens TEDGlobal 2014 over de reizen die hij maakte tijdens het maken van zijn fotoserie Before They Pass Away. In een gepassioneerde presentatie legt hij aan de hand van foto's en anekdotes uit wat hij in die tijd heeft geleerd.

365-gigapixelpanorama van de Mont Blanc

Een team van vijf fotografen heeft een gigapixelrecord verbroken. Ze maakten een 365-gigapixelpanorama van Europa's hoogste berg: de Mont Blanc. De plaat bestaat uit 70.000 foto's, geschoten met een Canon EOS 70D.

Pagina's

Reacties

Eddy Warburton: En ik heb er 6 van... dat doet een mens toch...

Bram de Mooij: Ik vraag me toch af wie dit prefereert boven...

Joop Wever: Schoolklas krijgt les in het Rijks Museum

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook