U bent hier

Subscribe to RSS - Inspiratie

MustSee: Time-lapse-beelden uit 'De Nieuwe Wildernis'

De Nieuwe Wildernis, de natuurfilm over de Oostvaardersplassen, was een groot succes. Paul Klaver maakte voor de film een aantal time-lapse-opnames. In deze video deelt hij een compilatie en krijg je ruim zeven minuten aan beeldmateriaal te zien dat hij tijdens de productie van de film maakte.

MustSee: Astronaut - A journey to space

Aan boord van het internationale ruimtestation ISS leggen de astronauten de wereld vast met de vele Nikon-camera's en objectieven die ze tot hun beschikking hebben. Al dat materiaal is online te vinden. Guillaume JUIN gebruikte de beelden voor een spectaculaire time-lapsevideo.

Boekrecensie: Snoecks 2015

Bizar, apart, maar prachtig. Zo omschrijven wij Snoecks 2015. Het 560 pagina's dikke boek is wat ons betreft een aanrader voor iedere fotograaf. Het is een inspirerende en onthullende mix van verrassende fotografie.

MustSee: Collodiumfotografie met Alex Timmermans

Trouwe lezers van DIGIFOTO Pro kennen het bijzondere werk van Alex Timmermans. In 2010 publiceerden we een uitgebreid interview met deze collodiumfotograaf in ons magazine. Patrice Lesueur maakte een korte film waarin je Alex aan het werk ziet.

Sanjin Hadzalic - Snapshots After The War

In 1996 vluchtte Sanjin Hadzalic (24) samen met zijn ouders van Bosnië en Herzegovina naar Nederland. Hij kan zich van deze tijd als vluchteling in Nederland niet veel herinneren, omdat hij erg jong was. Daarom besloot hij om familiefoto's, destijds gemaakt door zijn ouders, te reproduceren.

Vivian Maier - Street Photographer

Vivian Maier - Street Photographer is een overzichtstentoonstelling van het werk van een vrouwelijke straatfotograaf wier indrukwekkende oeuvre pas tegen het einde van haar leven werd ontdekt en vervolgens direct een wereldwijde sensatie veroorzaakte.

Romi Tweebeeke: Cis & Mien - Bij de Tijd

Van jongs af aan heeft de pas afgestudeerde Romi Tweebeeke (1989) een enorme fascinatie voor ouderen. Voor haar afstudeerproject maakte ze een fotoreportage van de 89-jarige eeneiige Brabantse tweeling Cis en Mien. 'Het fotograferen van deze twee dames ging moeizaam.'

Micky Hoogendijk – 'The Other Side of Fear is Freedom'

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 10 januari tot en met 7 maart 2015 een expositie van Micky Hoogendijk. Met 'The Other Side of Fear is Freedom' laat de kunstfotograaf iconische portretten zien, in kleur en zwart-wit, die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen.

MustSee: Lake of Dreams

Lake of Dreams is een spectaculaire video, gemaakt tijdens Burning Man. Het is geen standaardfilmpje waarin te zien is hoe het festival verloopt. De combinatie van time-lapse met filmbeelden levert een prachtig resultaat op.

MustSee: Boston Layer-Lapse

Time-lapse-video's zijn in, maar met een 'gewone' time-lapse val je niet meer op. We zien tegenwoordig de meest spectaculaire creaties voorbij komen onder de noemer hyperlapse. Dacht je alles al gezien te hebben? Check dan deze 'Layer-Lapse'.

Pagina's

Reacties

Hollister Outlet: Jimmy Choo OBE, developed Jimmy Choo Yeang Keat...

Rafaël Croonen: Mooi Sereen beeld :-)

Rooierich: Fraai! ...

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

Fotowedstrijden

Facebook