U bent hier

Subscribe to RSS - Inspiratie

Marie Cécile Thijs - 'Lust for Light'

Museum aan het Vrijthof organiseert tijdens en rond de kunstbeurs TEFAF een grote tentoonstelling met werken van fotograaf Marie Cécile Thijs. Zij maakte bijna twintig jaar geleden foto's van de Heiligdomsvaart in Maastricht, aan de voet van het huidige museum.

MustSee: Dubai Flow Motion

Rob Whitworth verovert momenteel het internet met zijn 'flow motion'-video van Dubai. De spectaculaire hyperlapse is al 1,3 miljoen keer bekeken. Drie maanden lang werkte Rob aan het indrukwekkende eindresultaat van drie minuten.

Sander Poppe - De Zuidelijke Eilanden

Landschapsfotograaf Sander Poppe werkt aan een nieuw fotoboek. In 'De Zuidelijke Eilanden' staan zijn landschapsfoto's vastgelegd in Zeeland en de eilanden van Zuid-Holland centraal. Het boek wordt eind 2015 verwacht, inschrijven is nu mogelijk.

MustSee: Videoclip van drie minuten, geschoten in vijf seconden

Hoe maak je een videoclip van ruim drie minuten in een shot van vijf seconden? Met de Phantom Flex4K! Guillaume Panariello maakte een indrukwekkende muziekvideo met deze camera, die 4K-video's schiet met duizend beelden per seconde.

Nikon lanceert nieuwe Nikkor.com-website

Nikon heeft een nieuwe website gelanceerd voor de Nikkor-objectieven. Nikkor.com biedt vooral achtergrondinformatie. Je kunt je onder andere verdiepen in de techniek en filosofie achter de Nikkor-objectieven. De website wordt de komende tijd uitgebreid.

Raquel Huijgen wint Fotoacademie Fotocompetitie

Raquel Huijgen is de winnaar van de Fotoacademie Fotocompetitie. Haar werk werd voor de vakjury uitgekozen. Vijftig finalisten streden om de prijzen. De publieksprijs gaat naar Diewertje Bravenboer.

Leer kijken en fotograferen als Steve McCurry

Hoe gaat een wereldberoemde fotograaf te werk? Als het aan Steve McCurry ligt, is het antwoord simpel: niet teveel nadenken, gewoon doen. In samenwerking met Phaidon Press maakte hij zes korte filmpjes, waarin hij reflecteert op zijn leven als fotograaf en wat hij in die tijd heeft geleerd.

MustSee: Lightspeed

Lightspeed is het nieuwste project van Darren Pearson, een light painter uit Los Angeles. In een surrealistische film zien we onder andere hoe skeletten, dinosauriërs en katachtigen Californië onveilig maken. Een tijdrovende klus: het heeft een jaar gekost om het filmpje, dat nog geen drie minuten duurt, te maken.

Opdrachtfoto's finalisten Fotoacademie Fotocompetitie nu te zien

De vijftig finalisten van de Fotoacademie Fotocompetitie werden eerder deze maand bekendgemaakt. Allen kregen ze een opdracht, die nu door een vakjury en publieksjury wordt beoordeeld. De uitgevoerde opdrachten van de finalisten zijn nu te bekijken.

Anton Corbijn exposeert 300 foto's in Fotomuseum Den Haag

Een grote selectie van het werk van Anton Corbijn is van 21 maart tot en met 21 juni 2015 te zien in het Fotomuseum Den Haag. Voor de tentoonstelling met de naam 1-2-3-4 (one-two-three-four) is een selectie gemaakt van meer dan driehonderd foto's van bands en zangers. Veel van het werk is nooit eerder aan het publiek getoond.

Pagina's

Reacties

Brooks: Could I have , please? phenergan 50 mg The...

julian: Klopt, het plaatje is een 'impressie', van...

mark Visser: Kan je dan niet net zo goed een x-e2 kopen? Ik...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook