U bent hier

Subscribe to RSS - Inspiratie

MustSee: Girona - Miniatuureffect-timelapse

Het is een beproefd concept: de combinatie van een timelapse-video met het miniatuureffect. Op Vimeo kwamen we een prachtige uitvoering tegen, gemaakt in Girona. We vroegen aan Pau Garcia hoe hij het filmpje heeft gemaakt.

Jeroen Nieuwhuis - Schorem Haarsnijder & Barbier

Reclamefotograaf Jeroen Nieuwhuis (22) begon al op zijn elfde met fotografie, dankzij zijn andere passie: skateboarden. Tegenwoordig werkt hij voor grote merken, maar daarnaast maakt hij ook vrij werk. De fotograaf vertelt over een serie die hij schoot bij Schorem Haarsnijder & Barbier in Rotterdam.

MustSee: Drone + GoPro + vuurwerk = Spectaculair

4 juli, Indepencence Day, wordt in de Verenigde Staten groots gevierd. Op veel plaatsen kun je een grote vuurwerkshow bewonderen. Bijvoorbeeld op West Palm Beach in Florida. Jos Stinglingh was erbij en filmde het spektakel vanuit een bijzonder perspectief.

MustSee: Sky over Holland

Edwin Haighton stuurde ons een time-lapse-video waarin hij de Hollandse wolkenluchten prachtig in beeld brengt. De video bestaat uit 2850 foto's, geschoten in raw. Samengevoegd levert dat een filmpje van een kleine twee minuten op.

Boekrecensie: Steve McCurry - Voorbij de camera

Voor het eerst zijn het niet alleen de ervaringen van anderen die centraal staan in het werk van Steve McCurry. Zijn boek 'Voorbij de camera – Het verhaal achter de foto' omvat behalve de imponerende beelden die hij de afgelopen dertig jaar maakte, een verslag van hoe hij te werk ging.

Steve Van Hoyweghen - Creatieve stillevens

De Belgische fotograaf Steve Van Hoyweghen is in zijn vrije tijd gedreven bezig met fotografie. Enkele jaren volgde hij een avondopleiding, hij heeft net zijn eindwerk succesvol beëindigd. Steve toont en vertelt over zijn twee series met creatieve stillevens.

Gerbrand Van Uytvanck: MS - Multiple Sides

Op 28 mei is het Wereld Multiple Sclerose dag 2014. Gerbrand Van Uytvanck (21), student Fotografie aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen maakte een zeer persoonlijke serie over zijn moeder met MS.

MustSee: Straatfotografie met de Fujifilm X-T1 in Marrakesh

Fujifilm Middle East heeft een video gepubliceerd waarin je Zack Arias aan het werk ziet met de nieuwe Fujifilm X-T1 in Marrakesh. De fotograaf laat uiteraard de mogelijkheden van de camera zien, maar geeft ook nuttige tips voor straatfotografie in het algemeen.

Hans Jellema: Hoe ik een 'star trail' maak

We openden het jaar met een spectaculaire weekwinnaar: een groothoekfoto waarin je de beweging van de sterren ziet. Hoe maak je zo'n 'star trail' foto eigenlijk? Hans Jellema, maker van de fraaie foto, legt het zelf aan je uit.

Fotoarchief American Museum of National History online te bekijken

Het in New York gevestigde American Museum of National History heeft heen deel van haar fotoarchief online beschikbaar gemaakt. Prima materiaal om een verloren uurtje mee door te brengen. Onder de foto's zien we veel materiaal geschoten tijdens de inrichting van het inmiddels gedateerde museum.

Pagina's

Reacties

Joycevb: Hoek van Holland

Albert Marius: Heb binnen 14 dagen 2 maal een 6d kunnen...

Anoniem: Ze zijn 'pro' amateuristich

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook