U bent hier

Subscribe to RSS - Inspiratie

De straatfotografie van voormalig vakfotograaf Cor 't Hart

Na een leven als professioneel fotograaf, besloot Cor 't Hart (67) na een jaar aow om de stoute schoenen weer aan te trekken. Hij kocht een compacte systeemcamera en richt zijn oog sindsdien op straattaferelen. In juli 2015 won hij bij het NRC zijn eerste prijs.

Focal Camera Project: Bouw je eigen camera

Het 'Focal Camera project' leert je een eigen analoge camera in elkaar te zetten. Met dit project deelt Mathijs van Oosterhoudt zijn kennis over het bouwen van camera's op een eenvoudige manier. Zo kun je naar wens je eigen houten camera creëren.

MustSee: Apotheosis – Noorderlicht-timelapse

Henry Jun Wah Lee was op 17 maart 2015 op het juiste moment op de juiste plek. In IJsland om precies te zijn. Van de zonsondergang tot de zonsopkomst zorgde het noorderlicht voor een spectaculaire show. Wij kunnen meegenieten dankzij zijn prachtige timelapse-video.

Bullet Time Lightpainting met vijftig Olympus OM-D E-M10's

De kunstenaars van Zolaq hebben in samenwerking met Olympus een aantal 'Bullet Time Lightpaintings' gemaakt. Voor de bijzondere beelden is de Live Composite-functie van maar liefst vijftig OM-D E-M10-camera's gebruikt.

Esko Männikkö - Time Flies

Huis Marseille toont het eerste grote retrospectief van Finlands bekendste fotograaf. In het werk van Esko Männikkö spelt de ervaring van tijd en vergankelijkheid een belangrijke rol. De overzichtstentoonstelling in Amsterdam brengt al zijn series samen.

MustSee: Him & Her - door de zoeker van een Hasselblad

Him & Her is een korte romantische film over een toevallige ontmoeting in het pitoreske Malta. De zoeker van een Hasselblad-middenformaatcamera fungeert als het doek, waarop we de film bekijken.

Hanne van der Woude - De wereld van Emmy

Vijf jaar lang volgde Hanne van der Woude het leven van een ouder echtpaar en hun verwanten. Het ontroerende document, over ouder worden en jezelf blijven, beleeft in Huis Marseille zijn première. 'De wereld van Emmy' is te zien van 12 september t/m 6 december 2015.

MustSee: René Burri over zes van zijn beroemde foto's

Topfotograaf René Burri werd in 1963 in een klap beroemd door zijn portret van Ernesto 'Che' Guevara. In deze bijzondere video haalt hij op amicale wijze herinneringen op aan een selectie van zijn meest iconische foto's.

MustSee: 24 uur van Le Mans in 1158 foto's

De 24 uur van Le Mans is een van 's werelds oudste en bekendste autoraces. In juni vond de 83e editie plaats. Fotograaf Camden Trasher was aanwezig. De vele foto's die hij maakte zette hij achter elkaar. Het resultaat is een fraaie stop-motion-video.

Tien jaar Google Earth, 1500 wallpapers

Google Earth bestaat tien jaar. Ter ere van de verjaardag heeft Google de collectie van Earth View uitgebreid met 1500 landschappen van elk continent en de oceaan. De luchtfoto's zijn te downloaden als bureaubladachtergrond.

Pagina's

Reacties

esmeeluneburg: Deze waterjuffer had iets met zijn linkeroog....

EdvanGemst: Op het veldje in de buurt zat hij op me te...

Pim Geerts: sow, dat is niet een heel klein beetje geleend...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook