U bent hier

Subscribe to RSS - Inspiratie

'The Hand of Man' – Photographs by J Henry Fair

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 13 juni tot en met 1 augustus 2015 een expositie van de Amerikaanse fotograaf en milieuactivist J Henry Fair. Op ironische wijze laat 'The Hand of Man' de magie en schoonheid van milieuvervuiling zien.

MustSee: 10K-time-lapse

Benieuwd hoe een time-lapse eruitziet in 10K-resolutie? Fotograaf en filmmaker Joe Capra gebruikte een PhaseOne IQ180-middenformaatcamera om Rio De Janeiro vast te leggen. De individuele foto's bevatten ruim 80 megapixels en barsten van de details.

MustSee: Superhelden-shoot op het randje van een wolkenkrabber

Kijk dit filmpje vooral niet als je hoogtevrees hebt. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij een shoot van fotograaf Benjamin Von Wong, waarin hij op het randje van een wolkenkrabber spectaculaire foto's van superhelden maakt.

Documentaireserie met fotografe in de hoofdrol vanaf 24 mei op tv

Zondag 24 mei om 21:10 gaat de serie 'Birth Day' van start bij de VPRO op NPO 2. Voor de serie reist Fotografe en journaliste Leive Blancquaert in negen afleveringen de wereld rond op zoek naar een antwoord op de vraag wat het betekent om op een bepaalde plek in de wereld te worden geboren.

Rutger Pauw over zijn spectaculaire eclipsfoto

Vrijdag 20 maart 2015 was de dag van de zonsverduistering. Voor velen een deceptie door de bewolking, maar fotograaf Rutger Pauw slaagde erin om een prachtplaat te maken van bmx'er Danny McAskill. Wij spraken met hem over de foto, die prompt viral ging.

MustSee: Tokio in dichte mist

Tokio is een stad die tot de verbeelding spreekt. Gehuld in een dikke mistlaag wordt dat nog eens versterkt. Visuele ontwerpstudio WOW maakte een filmpje onder deze omstandigheden. Het resultaat is een dromerig en surreëel beeld van de Japanse hoofdstad.

Anton Corbijn - 1-2-3-4 en Hollands Deep

Zaterdag 21 maart 2015 is de officiële opening van de tentoonstellingen 1-2-3-4 en Hollands Deep van Anton Corbijn. Wij waren aanwezig bij de pers preview en mochten alvast een rondje maken in de museumzalen van het Gemeentemuseum en Fotomuseum Den Haag.

Celebrity-fotograaf Terry O'Neill exposeert in Amsterdam

Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe Rock 'n' Roll-fotoboek van Terry O'Neill presenteert Eduard Planting Gallery in Amsterdam een gelijknamige expositie. Het is de eerste keer dat de Britse celebrity-fotograaf in Nederland exposeert.

MustSee: A Taste of Austria

In twee jaar tijd maakte FilmSpektakel zeshonderd time-lapse-opnames in Oostenrijk. Het ruwe materiaal, bestaande uit vijf Terabytes aan foto's, is verwerkt tot een spectaculaire time-lapse-video van drie minuten die Oostenrijk van zijn beste kanten laat zien.

World Press Photo maakt winnaars Multimedia Contest 2015 bekend

De internationale jury van de World Press Photo Multimedia Contest 2015 heeft besloten wie de winnaars van de wedstrijd zijn. In de categorieën 'short feature', 'long feature' en 'interactive documentary' zijn in totaal zeven winnaars gekozen.

Pagina's

Reacties

Siegfried Knockaert: Ik heb CC Photography Program maar krijg...

Bloempje76: superleuk! dank jullie wel :-)

j. pepers: wanneer ben je een professional vraag ik me af,...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook