U bent hier

Subscribe to RSS - Inspiratie

Workflow: Ryan Brenizer over bruidsfotografie

Fotografeer je regelmatig bruiloften, dan spendeer je vele uren achter je computer om alle beelden te selecteren en te bewerken. Trouwfotograaf Ryan Brenizer weet daar alles van. In een leerzame video van 22 minuten laat hij zien hoe hij dit proces aanpakt.

Achter de schermen: De bureaubladfoto van Windows 10

Op 29 juli verschijnt Windows 10. Microsoft heeft nu bekendgemaakt welke bureaubladachtergrond er standaard ingesteld zal staan. We krijgen een kijkje achter de schermen bij het maken van de foto, die met behulp van projectie en lasers tot stand is gekomen.

MustSee: Yesterday's Tomorrow - A Portland Journey

Productiemaatschappij Uncage the Soul komt met Yesterday's Tomorrow - A Portland Journey, een indrukwekkende timelapse-video die met foto's en bewegend beeld het verleden en heden van de stad Portland naadloos in elkaar over laat lopen.

MustSee: Reflections from Uyuni

'Reflections from Uyuni' is een prachtige timelapse-film gemaakt op de Salar de Uyuni in Bolivia, 's werelds grootste zoutvlakte. Een laagje water op het zout zorgt voor prachtige reflecties en surrealistische beelden, waarbij de grens tussen land en lucht vervaagt.

Magnum Photos verkoopt tijdelijk gesigneerde afdrukken voor 100 dollar

Tussen 8 en 12 juni verkoopt Magnum Photos gesigneerde afdrukken op een formaat van 15x15 centimeter voor honderd dollar per stuk. De leden van het beroemde fotoagentschap selecteerden ieder een foto die 'alles veranderde'.

MustSee: Jimmy Nelson spreekt op TEDGlobal 2014

Jimmy Nelson sprak tijdens TEDGlobal 2014 over de reizen die hij maakte tijdens het maken van zijn fotoserie Before They Pass Away. In een gepassioneerde presentatie legt hij aan de hand van foto's en anekdotes uit wat hij in die tijd heeft geleerd.

365-gigapixelpanorama van de Mont Blanc

Een team van vijf fotografen heeft een gigapixelrecord verbroken. Ze maakten een 365-gigapixelpanorama van Europa's hoogste berg: de Mont Blanc. De plaat bestaat uit 70.000 foto's, geschoten met een Canon EOS 70D.

MustSee: WILD – Roadtrip-video

De zomer is in aantocht, voor veel mensen het moment om op reis te gaan. Uiteraard gaat je camera mee en schiet je talloze foto's. Matti Haapoja uit Canada prefereert echter de filmfunctie van zijn Panasonic GH4. Hij maakte deze geweldige roadtrip-video.

MustSee: Stormlapse

Het weer ging de afgelopen dagen behoorlijk tekeer. In Amerika is echter alles groter en beter, zo ook de stormen. Dat blijkt wel uit deze video van Ryan McGinnis. De fotograaf trekt er graag op uit tijdens onweer en maakt spectaculaire time-lapse-video's.

MustSee: Prachtige drone-beelden van Antarctica

Kalle Ljung maakte in december 2014 en januari 2015 samen met zijn 73-jarige vader een reis van twintig dagen op een zeilboot door Antarctica. We kunnen meegenieten dankzij de beelden die Kalle maakte met zijn drone.

Pagina's

Reacties

Riet: Ik wou graag deelnemen aan de wedstrijd ...

Gitzo: Deze opname is gemaakt op 1/40 sec f22 met...

RobW68: Mountainbiker in het Westerpark in Zoetermeer...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook