U bent hier

Subscribe to RSS - Inspiratie

Interview: Glyn Dewis - Photoshopgrapher

Dit jaar is het aan Glyn Dewis om de bezoekers van Professional Imaging 2014 alle geheimen van Adobe Photoshop te vertellen. Tussen zijn lezingen door, krijgen we de kans hem te spreken en meer te leren te komen over zijn indrukwekkende foto's en bewerkingen.

Waterlicht - Onderwaterlandschappen door Willem Kolvoort

Willem Kolvoort (1937) heeft overal ter wereld onderwaterfoto’s gemaakt, zijn specialiteit is echter de fotografie in het Nederlandse zoetwater. Hier duikt hij onder in plassen, rivieren, beekjes en slootjes om zijn mysterieuze opnamen te maken.

Brenda de Vries - Ongekend en Ongeremd (16+)

De foto's van kunstenares Brenda de Vries zijn modisch, stoer en verrassend. De beelden die ze maakt geven een nieuwe twist aan de tradities die zijn ingezet door grootheden als Helmut Newton, Marc Lagrange, Carli Hermes en Erwin Olaf.

Portretten in 900-megapixelresolutie

Schroef een macro-objectief op een high-end-dslr en je kunt ontzettend gedetailleerde portretten maken. Voor Daniel Boschung is dat nog lang niet genoeg, hij maakt met behulp van een door een robot bediende Canon EOS 5D Mark II portretten in 900-megapixelresolutie.

Richard Mosse – 'The Enclave'

Als er één ding is waaraan je de foto's van Richard Mosse kunt herkennen, dan is het wel de diepe magenta kleur die de vegetatie heeft in zijn foto's uit de serie Enclave. In Foam opent 21 maart 2014 een tentoonstelling van dit werk, de foto's zijn te zien tot en met 1 juni dit jaar.

Spotlight: Michiel Mulder

Verslaafd aan Nikon's, fotografie en ronkende motoren, zo kunnen we Michiel Mulder wel omschrijven. Het is een mix die resulteert in fraaie foto's, onder andere te zien in onze lezersgallery, dus we vroegen de fotograaf wat over zichzelf, zijn foto's en zijn apparatuur te vertellen.

Interview: Charlotte Bogaert fotografeerde alle naar koning vernoemde straten

Wist je dat er 227 straten, lanen, plantsoenen, promenades en singels zijn die naar Willem-Alexander zijn vernoemd? Charlotte Bogaert fotografeerde ze allemaal, met als resultaat het boek 'Koninklijke Wegen'. We spraken de fotograaf over haar project, het boek en de komende tentoonstelling.

Weekwinnaar Chris Hornung geeft uitleg over zijn foto

Vorige week kozen we een bijzondere macrofoto van Chris Hornung als weekwinnaar. Het beeld overtuigt, maar wat zien we eigenlijk precies en hoe is de foto gemaakt? Benieuwd als we waren vroegen we de maker om uitleg.

Photoshop én fotografische techniek: hoe een productfoto tot stand komt

Hoewel Photoshop niet meer weg te denken is uit de productfotografie, is het zeker niet zo dat fotografische techniek van ondergeschikt belang is. Patrick Iven geeft een kijkje in zijn keuken en laat zien zien hoe je met slimme trucs een overtuigende compositie kunt maken.

MustSee: Kijk dit niet als je hoogtevrees hebt

Rusland; het land van bizarre dashcamvideo's en gestoorde fotografen die de illegaal de hoogste gebouwen ter wereld beklimmen. Dit filmpje komt uit de laatste categorie: Vadim Makhorov en Vitaly Raskalov bestijgen de Shanghai Tower tot het uiterste puntje.

Pagina's

Reacties

julian: Aangepast.

Carmen Baanders - De Toonzaal: De donderdagopeningstijden zijn niet correct....

Bert P: OEPS! Even iets rechtzetten. Het diafragma is...

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook