U bent hier

Subscribe to RSS - Inspiratie

Uitvinder van de gesynchroniseerde flitsfotografie overleden op 96-jarige leeftijd

De Duitse uitvinder Artur Fischer is op 96-jarige leeftijd overleden. Hij heeft veel patenten op zijn naam staan, waaronder de uitvinding van de gesynchroniseerde flitsfotografie.

Oorlogsfotograaf Lynsey Addario te gast bij Eva Jinek voor nieuw boek 'Dit is wat ik doe'

dit is wat ik doe boek

De oorlogsfotograaf Lynsey Addario was 9 februari te gast bij Eva Jinek ter promotie van haar nieuwe boek 'Dit is wat ik doe' (It's What I Do'). In het boek vertelt ze over haar boeiende maar gevaarlijke leven als oorlogsfotograaf.

Bijzondere 360 graden video met iPhone 6s – 'Bullet-time effect'

bullet time

Met de opkomst van actiecamera's en 360 graden videocamera's zien we steeds meer unieke perspectieven op de wereld, maar ook smartphones zijn in staat om bijzondere beelden op te leveren. Fotograaf en professioneel skiër Nicolas Vuignier gebruikte de slowmotion-optie van zijn iPhone 6s, in combinatie met een speciale constructie, om een uniek 'bullet time' effect teweeg te brengen: een stilstaand moment in de tijd, waarbij de camera door de ruimte beweegt.

MustSee: Vier seizoenen in één timelapse – Drie jaar werk

timelapse

Fotograaf Alexander Chin heeft een indrukwekkende timelapse op internet geplaatst, waarin de vier seizoenen in hetzelfde frame aan bod komen. Het project is het resultaat van drie jaar werk.

Infrarood foto's van Washington DC – Uniek perspectief op de stad

infrarood foto's

Fotograaf Mark Andre maakt het afgelopen jaar een reeks boeiende infrarood foto's in Washington DC. De fotoreeks biedt een uniek perspectief op de fotogenieke stad, met veel nieuwe details.

Weekend fotofilmtip #4 - Finding Vivian Maier

Weekend fotofilmtip #4 - Finding Vivian Maier

Er zijn meer films over fotografen en fotografie dan je denkt. Met de ondertitel 'Films die elke fotograaf gezien moet hebben' geven we je elk weekend een fotofilmtip!

Fotoacademie inschrijfactie – Win kaarten voor voorpremiere Robin de Puy

Op 22 februari start de Opleiding tot Fotograaf op de Fotoacademie. Speciaal voor mensen die zich last-minute inschrijven is er een actie: als je je vóór 10 februari 2016 inschrijft maak je kans op kaarten voor de voorpremière van de documentaire 'Ik ben het allemaal zelf', gemaakt door oud-student en succesvol fotograaf Robin de Puy.

10 schokkende foto's in advertenties

10 schokkende foto's in advertenties

De kracht van het beeld blijkt maar weer eens als foto's gebruikt worden in advertentiecampagnes. Om mensen wakker te schudden worden soms foto's gebruikt waar je even over na moet denken, maar sommige beelden zijn ook behoorlijk realistisch. Daarom onze waarschuwing: schokkende beelden!

Foto's van superkleine appartementen in Hongkong

Foto's van superkleine appartementen in Hongkong

Mensen in grote westerse steden klagen wel eens dat ze veel minder woonruimte hebben dan de mensen die in kleinere steden of op het platteland wonen. Dan is het goed om eens te kijken hoe mensen in steden als Hongkong leven.

DraumList Presents: Dmytro Sobokar workshop

DraumList Presents: Dmytro Sobokar workshop

Draumlist, thuishaven en speelterrein voor kunstenaars in de ruime zin van het woord, organiseert ook workshops voor fotografen. Zoals de bijzondere tweedaagse workshop "The Art of Wedding Photography" met de Oekraïnse trouwfotograaf Dmytro Sobokar.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook

Nieuwste artikelen