U bent hier

Subscribe to RSS - Inspiratie

Je latrelatie delen met foto's – een kunstproject in twee werelden

Een latrelatie is niet makkelijk, zeker niet als er ook nog een flink tijdsverschil tussen zit. Dat snappen Danbi Shin en Li Seok, een Zuid Koreaans koppel, maar al te goed. Danbi woont in New York, Li in Seoul. Door het fotoproject 'Half and Half' te starten, blijven ze voor hun gevoel toch nog dicht bij elkaar.

Sony toont spectaculaire beelden van Vatnajokull ijsgrotten

Sony heeft met een aantal van haar camera's, waaronder de A7R II, RX10 II en RX100 IV, spectaculaire beelden kunnen produceren van de Vatnajokull ijsgrotten in Ijsland. De foto's, gemaakt door fotograaf Mikael Buck, laten vooral de goede prestaties zien van de Sony camera's bij weinig licht. Met de sterke Exmor RS CMOS-sensor en het fullframe-formaat op de A7R II was er geen kunstmatig licht nodig om de foto's te produceren.

Fotograaf werkt 6 jaar aan foto van ijsvogel

Voor natuurfotografie geldt over het algemeen dat geduld een schone zaak is. Fotograaf Alan McFadyen kan dit weten: hij spendeerde zes jaar en 720.000 foto's om een duikende ijsvogel perfect vast te leggen.

Hedendaagse fotograaf maakt weer oude 'spirit photos'

De Amerikaanse fotograaf John Milleker verdient zijn geld als 'spirit photographer', waarbij hij door gebruik van oude apparatuur 'geesten' op de foto laat verschijnen. Milleker laat zich inspireren door William Mumler, die er eind 19e eeuw om bekend stond.

Jeff Bridges foto-expositie in Italië – Bekijk de videotour

De wereldberoemde acteur Jeff Bridges is tevens fotograaf, en heeft tijdens zijn carrière als acteur heel wat foto's gemaakt met zijn Widelux camera. Een aantal van deze foto's waren tot voor kort te zien in Bologne, tijdens de expositie 'Jeff Bridges Photographs: Big Lebowski and Other Shots'.

Dutch Identity – expositie over Nederlandse portretfotografie

Wat maakt de Nederlandse portretfotografie zo bijzonder? Die vraag staat 16 januari 2015 centraal in de expositie 'Dutch Identity' in Museum de Fundatie in Zwolle. Verschillende portretfotografen zullen hun werk tentoonstellen, met ieder een eigen perspectief op de huidige ontwikkelingen.

Vader filmt hele vakantie alleen zichzelf met GoPro

Stel, je hebt nog nooit met een GoPro gewerkt en je krijgt er een van je zoon mee op vakantie, dan kan het gebeuren dat je niet snapt wat de bedoeling precies is. De vader van Evan Griffin ging daarbij nóg een stap verder; hij wist niet eens waar de lens naartoe wees, en filmde de hele vakantie alleen zichzelf.

Expositie: Vis - Nederlandse zeevissers aan het werk

Wie benieuwd is naar het dagelijks leven van Nederlandse vissers op zee kan nog tot 7 februari 2016 in Museum Vlaardingen terecht. Fotograaf Frans Hoek voer met zeven vissersschepen mee, elk van de schepen hanteerde een eigen vismethode.

Supersense drukt foto's af op groot formaat Polaroid

Supersense drukt digitale fotobestanden af op grootformaat Polaroid-materiaal. De digitale bestanden worden in de studio op het gewenste formaat wordt afgedrukt, SuperSense maakt hierbij gebruik van bijzondere camera's die voor studiofotografie gebruikt worden. Je hebt de keuze uit twee formaten en drie soorten papier.

Portretten vanaf Ellis Island - begin 20ste eeuw

De New York Public Library heeft een indrukwekkende fotoreeks gepubliceerd van immigranten die tussen 1900 en 1920 de Verenigde Staten binnenkwamen. Zowel de sfeer uit die tijd als de portretten van individuen zijn gemaakt door amateurfotograaf Augustus Sherman, die destijds werkzaam was als ambtenaar bij de registratiedienst.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook