U bent hier

Subscribe to RSS - Inspiratie

Rutger Pauw over zijn spectaculaire eclipsfoto

Vrijdag 20 maart 2015 was de dag van de zonsverduistering. Voor velen een deceptie door de bewolking, maar fotograaf Rutger Pauw slaagde erin om een prachtplaat te maken van bmx'er Danny McAskill. Wij spraken met hem over de foto, die prompt viral ging.

MustSee: Tokio in dichte mist

Tokio is een stad die tot de verbeelding spreekt. Gehuld in een dikke mistlaag wordt dat nog eens versterkt. Visuele ontwerpstudio WOW maakte een filmpje onder deze omstandigheden. Het resultaat is een dromerig en surreëel beeld van de Japanse hoofdstad.

Anton Corbijn - 1-2-3-4 en Hollands Deep

Zaterdag 21 maart 2015 is de officiële opening van de tentoonstellingen 1-2-3-4 en Hollands Deep van Anton Corbijn. Wij waren aanwezig bij de pers preview en mochten alvast een rondje maken in de museumzalen van het Gemeentemuseum en Fotomuseum Den Haag.

Celebrity-fotograaf Terry O'Neill exposeert in Amsterdam

Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe Rock 'n' Roll-fotoboek van Terry O'Neill presenteert Eduard Planting Gallery in Amsterdam een gelijknamige expositie. Het is de eerste keer dat de Britse celebrity-fotograaf in Nederland exposeert.

MustSee: A Taste of Austria

In twee jaar tijd maakte FilmSpektakel zeshonderd time-lapse-opnames in Oostenrijk. Het ruwe materiaal, bestaande uit vijf Terabytes aan foto's, is verwerkt tot een spectaculaire time-lapse-video van drie minuten die Oostenrijk van zijn beste kanten laat zien.

World Press Photo maakt winnaars Multimedia Contest 2015 bekend

De internationale jury van de World Press Photo Multimedia Contest 2015 heeft besloten wie de winnaars van de wedstrijd zijn. In de categorieën 'short feature', 'long feature' en 'interactive documentary' zijn in totaal zeven winnaars gekozen.

Marie Cécile Thijs - 'Lust for Light'

Museum aan het Vrijthof organiseert tijdens en rond de kunstbeurs TEFAF een grote tentoonstelling met werken van fotograaf Marie Cécile Thijs. Zij maakte bijna twintig jaar geleden foto's van de Heiligdomsvaart in Maastricht, aan de voet van het huidige museum.

MustSee: Dubai Flow Motion

Rob Whitworth verovert momenteel het internet met zijn 'flow motion'-video van Dubai. De spectaculaire hyperlapse is al 1,3 miljoen keer bekeken. Drie maanden lang werkte Rob aan het indrukwekkende eindresultaat van drie minuten.

Sander Poppe - De Zuidelijke Eilanden

Landschapsfotograaf Sander Poppe werkt aan een nieuw fotoboek. In 'De Zuidelijke Eilanden' staan zijn landschapsfoto's vastgelegd in Zeeland en de eilanden van Zuid-Holland centraal. Het boek wordt eind 2015 verwacht, inschrijven is nu mogelijk.

MustSee: Videoclip van drie minuten, geschoten in vijf seconden

Hoe maak je een videoclip van ruim drie minuten in een shot van vijf seconden? Met de Phantom Flex4K! Guillaume Panariello maakte een indrukwekkende muziekvideo met deze camera, die 4K-video's schiet met duizend beelden per seconde.

Pagina's

Reacties

Wim Buys: Ga me nog even verduidelijken, het is allemaal...

Richshee: De dag van hun leven

Sarcastorealist: Hoezo fotografische techniek? Louter een...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook