U bent hier

Subscribe to RSS - Inspiratie

365-gigapixelpanorama van de Mont Blanc

Een team van vijf fotografen heeft een gigapixelrecord verbroken. Ze maakten een 365-gigapixelpanorama van Europa's hoogste berg: de Mont Blanc. De plaat bestaat uit 70.000 foto's, geschoten met een Canon EOS 70D.

MustSee: WILD – Roadtrip-video

De zomer is in aantocht, voor veel mensen het moment om op reis te gaan. Uiteraard gaat je camera mee en schiet je talloze foto's. Matti Haapoja uit Canada prefereert echter de filmfunctie van zijn Panasonic GH4. Hij maakte deze geweldige roadtrip-video.

MustSee: Stormlapse

Het weer ging de afgelopen dagen behoorlijk tekeer. In Amerika is echter alles groter en beter, zo ook de stormen. Dat blijkt wel uit deze video van Ryan McGinnis. De fotograaf trekt er graag op uit tijdens onweer en maakt spectaculaire time-lapse-video's.

MustSee: Prachtige drone-beelden van Antarctica

Kalle Ljung maakte in december 2014 en januari 2015 samen met zijn 73-jarige vader een reis van twintig dagen op een zeilboot door Antarctica. We kunnen meegenieten dankzij de beelden die Kalle maakte met zijn drone.

Boekrecensie: Exactitudes (zesde editie)

Het begon als een opdracht voor PTT Telecom en groeide uiteindelijk uit tot een fotoreeks die nooit afkomt. Fotograaf Ari Versluis en styliste Ellie Uyttenbroek maken al sinds 1994 foto’s van uiteenlopende subgroepen voor hun fotoreeks Exactitudes. In het gelijknamige boek staan inmiddels 154 series.

MustSee: Time-lapse van het Noorderlicht in 360 graden en 4K

Met zijn zelfgebouwde rig, bestaande uit vier camera's met fisheye-objectieven, maakt Vincent Brady spectaculaire time-lapse-video's. Eerder zagen we al eens een indrukwekkende film van sterrenhemels, nu heeft Brady het Noorderlicht in 360-graden en 4K-resolutie vastgelegd.

'The Hand of Man' – Photographs by J Henry Fair

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 13 juni tot en met 1 augustus 2015 een expositie van de Amerikaanse fotograaf en milieuactivist J Henry Fair. Op ironische wijze laat 'The Hand of Man' de magie en schoonheid van milieuvervuiling zien.

MustSee: 10K-time-lapse

Benieuwd hoe een time-lapse eruitziet in 10K-resolutie? Fotograaf en filmmaker Joe Capra gebruikte een PhaseOne IQ180-middenformaatcamera om Rio De Janeiro vast te leggen. De individuele foto's bevatten ruim 80 megapixels en barsten van de details.

MustSee: Superhelden-shoot op het randje van een wolkenkrabber

Kijk dit filmpje vooral niet als je hoogtevrees hebt. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij een shoot van fotograaf Benjamin Von Wong, waarin hij op het randje van een wolkenkrabber spectaculaire foto's van superhelden maakt.

Documentaireserie met fotografe in de hoofdrol vanaf 24 mei op tv

Zondag 24 mei om 21:10 gaat de serie 'Birth Day' van start bij de VPRO op NPO 2. Voor de serie reist Fotografe en journaliste Leive Blancquaert in negen afleveringen de wereld rond op zoek naar een antwoord op de vraag wat het betekent om op een bepaalde plek in de wereld te worden geboren.

Pagina's

Reacties

Anoniem: Opnieuw een review die deze lens aanprijst en...

rita noreilde: Motocross

Bert Messelink : Fijn zo'n cash back actie als het toestel niet...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook