U bent hier

Subscribe to RSS - Inspiratie

Leer kijken en fotograferen als Steve McCurry

Hoe gaat een wereldberoemde fotograaf te werk? Als het aan Steve McCurry ligt, is het antwoord simpel: niet teveel nadenken, gewoon doen. In samenwerking met Phaidon Press maakte hij zes korte filmpjes, waarin hij reflecteert op zijn leven als fotograaf en wat hij in die tijd heeft geleerd.

MustSee: Lightspeed

Lightspeed is het nieuwste project van Darren Pearson, een light painter uit Los Angeles. In een surrealistische film zien we onder andere hoe skeletten, dinosauriërs en katachtigen Californië onveilig maken. Een tijdrovende klus: het heeft een jaar gekost om het filmpje, dat nog geen drie minuten duurt, te maken.

Opdrachtfoto's finalisten Fotoacademie Fotocompetitie nu te zien

De vijftig finalisten van de Fotoacademie Fotocompetitie werden eerder deze maand bekendgemaakt. Allen kregen ze een opdracht, die nu door een vakjury en publieksjury wordt beoordeeld. De uitgevoerde opdrachten van de finalisten zijn nu te bekijken.

Anton Corbijn exposeert 300 foto's in Fotomuseum Den Haag

Een grote selectie van het werk van Anton Corbijn is van 21 maart tot en met 21 juni 2015 te zien in het Fotomuseum Den Haag. Voor de tentoonstelling met de naam 1-2-3-4 (one-two-three-four) is een selectie gemaakt van meer dan driehonderd foto's van bands en zangers. Veel van het werk is nooit eerder aan het publiek getoond.

MustSee: Berlin Time

Matthias Makarinus laat je in deze video alle hotspots van Berlijn zien, door middel van hyperlapse- en timelapse-techniek. Van de meer dan zeventig verschillende scènes die hij heeft opgenomen, heeft hij er vijftig gebruikt in deze video.

Frans Lanting te gast bij Humberto Tan

Dinsdagavond 20 januari is natuurfotograaf Frans Lanting te gast bij RTL Late Night. Hij is met de winnaars van de Frans Lanting Award 2014 op safari in Nederland geweest. In RTL Late Night bespreken ze wat ze van elkaar geleerd hebben en worden de mooiste foto's bekeken.

MustSee: 1,5-gigapixelfoto van het Andromedastelsel

Nasa publiceert de grootste en scherpste foto ooit gemaakt van de Andromedanevel. De afbeelding van de Hubble-telescoop telt 1.5 gigapixels en geeft een blik op zo'n honderd miljoen sterren in ons naburige sterrenstelsel.

Flickr presenteert de 25 populairste foto's van 2014

Flickr heeft een top 25 van 2014 samengesteld aan de hand van de populariteit in de Flickr-gemeenschap. We zien daarin ook een foto van Adrian Sommeling terug, zijn werk stond al eens bij ons op de cover. De meest bekeken 'foto' van 2014 staat ook op naam van een Nederlander.

Fotostudio de Jong terug bij de VPRO vanaf 29 januari

Fotostudio de Jong, het televisieprogramma over fotografie, komt dit jaar terug. Vanaf 29 januari worden acht nieuwe afleveringen live uitgezonden op NPO2 'over fotografie, fotograferen en fotografen'. Wilfried de Jong zoekt de verhalen achter een foto en brengt de wereld van fotografie in beeld.

MustSee: Toronto Skyline Porn

Cinematograaf en time-lapse-fotograaf Ryan Emond leidt je in deze indrukwekkende hyperlapse rond door de skyline van Toronto. Hij maakte de beelden de afgelopen jaren met een GoPro op een DJI Phantom 2-drone en een Canon EOS 5D Mark III.

Pagina's

Reacties

kency55: De duiven op de Dam in Amsterdam zijn een ware...

Living-Art Fotografie: Beste Marco van Dijk, ...

Markymark: De regenboogbuurt in Almere-Buiten is niet...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook