DIGIFOTO Pro - Inspiratie

U bent hier

Subscribe to RSS - Inspiratie

MustSee: Parijs door een Pentax 67-middenformaatcamera

In 'Paris Trough Pentax' zie je de stad voorbij komen door de enorme schachtzoeker van de klassieke Pentax 67-middenformaatcamera. Het concept is eenvoudig, maar het resultaat is er niet minder fraai om.

MustSee: Covershoot met Edward Snowden

Het kostte Wired bijna een jaar tijd om een interview te regelen met NSA-klokkenluider Edward Snodwen. Het lukte en het resultaat is nu te lezen. Platon maakte de foto's. Samen met journalist James Bamford vertelt hij over de ontmoeting in Moskou.

MustSee: Planetary Panoramas

Met een zelfgebouwde rig, bestaande uit vier camera's met fisheye-objectieven, maakte Vincent Brady een indrukwekkende time-lapse. Vanuit diverse standpunten zie je de sterrenhemel met een blikveld van 360 graden aan je voorbij trekken.

MustSee: Infrarood-time-lapse op Hawaï

Onze ogen zijn niet in staat infrarood licht te zien. Camera's kunnen dit wel, maar worden juist voorzien van een filter dat infrarood licht blokkeert. Gary Yost maakte een Infrarood-time-lapse-video met een omgebouwde Nikon D5200.

MustSee: Bullet Time-video met 50 Canon EOS-1D X camera's

Voor het 'bullet time'-effect heb je een opstelling met veel camera's nodig. Dat kan flink in de kosten lopen, zeker als je vijftig Canon EOS-1D X'en gebruikt in combinatie met EF 24-70mm f/2.8L II USM-objectieven. DokLab zette met hulp van Canon deze bullet time-rig in elkaar ter waarde van zo'n 400.000 euro.

MustSee: Girona - Miniatuureffect-timelapse

Het is een beproefd concept: de combinatie van een timelapse-video met het miniatuureffect. Op Vimeo kwamen we een prachtige uitvoering tegen, gemaakt in Girona. We vroegen aan Pau Garcia hoe hij het filmpje heeft gemaakt.

Jeroen Nieuwhuis - Schorem Haarsnijder & Barbier

Reclamefotograaf Jeroen Nieuwhuis (22) begon al op zijn elfde met fotografie, dankzij zijn andere passie: skateboarden. Tegenwoordig werkt hij voor grote merken, maar daarnaast maakt hij ook vrij werk. De fotograaf vertelt over een serie die hij schoot bij Schorem Haarsnijder & Barbier in Rotterdam.

MustSee: Drone + GoPro + vuurwerk = Spectaculair

4 juli, Indepencence Day, wordt in de Verenigde Staten groots gevierd. Op veel plaatsen kun je een grote vuurwerkshow bewonderen. Bijvoorbeeld op West Palm Beach in Florida. Jos Stinglingh was erbij en filmde het spektakel vanuit een bijzonder perspectief.

MustSee: Sky over Holland

Edwin Haighton stuurde ons een time-lapse-video waarin hij de Hollandse wolkenluchten prachtig in beeld brengt. De video bestaat uit 2850 foto's, geschoten in raw. Samengevoegd levert dat een filmpje van een kleine twee minuten op.

Boekrecensie: Steve McCurry - Voorbij de camera

Voor het eerst zijn het niet alleen de ervaringen van anderen die centraal staan in het werk van Steve McCurry. Zijn boek 'Voorbij de camera – Het verhaal achter de foto' omvat behalve de imponerende beelden die hij de afgelopen dertig jaar maakte, een verslag van hoe hij te werk ging.

Pagina's

Reacties

alexie: Holyhead dus.

alexie: ! uur later kwam er een hurricane over ons huis...

Miro1966: Een van het mooiste zonsondergang in Europe ;)

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

tweets

Fotowedstrijden

Facebook

Nieuwste artikelen