U bent hier

Subscribe to RSS - Software

Gratis presets brengen Dehaze-effect naar Lightroom 6.1

Adobe bracht onlangs een update uit voor Photoshop en Lightroom. De Creative Cloud-versies kregen een nieuwe Dehaze-functie. In de losstaande versie Lightroom 6.1 ontbreekt deze functie. Dankzij een serie gratis presets kun je nu hetzelfde effect bereiken.

Samsung NX500 krijgt update

De compacte Samsung NX500 krijgt een flinke update. Firmware 1.10 brengt verbetering in het autofocussysteem en voegt een 'pro'-modus toe aan de filmfunctie, die de bitrate verhoogt en je langer laat filmen. De update is te downloaden bij Samsung.

Adobe Camera Raw 9.1 en Lightroom 6.1 beschikbaar

Adobe heeft updates uitgerold voor Photoshop en Lightroom. Er is ondersteuning voor nieuwe camera's zoals de Fujifilm X-T10 en de Pentax K-3 II. Daarnaast zijn er verbeteringen doorgevoerd. De Creative Cloud-versies krijgen de nieuwe Dehaze-functie.

Apple OS X El Capitan biedt betere prestaties met Adobe CC

Deze herfst brengt Apple een nieuwe versie van besturingssysteem OS X uit. De update moet onder andere zorgen voor betere prestaties van de Adobe Creative Cloud-software. Dat is te danken aan Apple's Metal framework, waarmee de grafische kaart efficiënter kan worden ingezet.

Adobe toont toekomstige 'dehaze'-functie in Lightroom CC

In een 'sneak peek'-filmpje laat Adobe een nieuwe functie zien die binnenkort naar Lightroom komt. Met 'dehaze' kun je de waas uit mistige foto's halen, of juist een mistachtig effect toevoegen.

Adobe stopt met Photoshop Touch, geeft sneak peek van toekomst

Adobe maakt bekend te stoppen met Photoshop Touch. De flink uitgeklede Photoshop-versie voor tablets en smartphones verdwijnt op 28 mei uit de app-winkels van Apple en Google. Adobe blijft wel software ontwikkelen voor mobiele apparaten en geeft alvast een blik op de toekomst.

Adobe Camera Raw 9 met HDR en Panorama Merge

Adobe heeft tegelijkertijd met de introductie van Lightroom 6 en Lightroom CC een update voor Camera Raw uitgerold. ACR 9 krijgt net als de nieuwe Lightroom-versies een HDR- en Panorama-functie en ondersteunt tal van nieuwe camera's.

Alle nieuwe functies van Lightroom 6 in vijf video's

Na het uitbrengen van Lightroom 6 heeft Adobe nu een serie video's beschikbaar gesteld waarin alle nieuwe functies getoond en uitgelegd worden. Benieuwd hoe nieuwe functies zoals HDR Merge en Panorama Merge werken? Je ziet het hier. Ook laat Adobe een aantal 'verborgen geheimen' van Lightroom zien.

Adobe introduceert Lightroom 6 en Lightroom CC 2015

Adobe kondigt een nieuwe versie van Lightroom aan. Het pakket komt los in de winkels te liggen als Lightroom 6, gebruikers van Creative Cloud krijgen de beschikking over Lightroom CC 2015. Het nieuwe pakket moet dankzij gpu-ondersteuning veel sneller werken en krijgt diverse nieuwe functies.

Lightroom 6 gelekt in Nederlandse webshop

Na lekken in Frankrijk, de Verenigde Staten en Australië duikt Adobe Lightroom 6 nu op in een Nederlandse webshop. CameraTools uit Apeldoorn heeft het fotobewerkingsprogramma op hun website staan. Volgens de productpagina gaat de software 129,95 euro kosten en start de verkoop op dinsdag 21 april 2014.

Pagina's

Reacties

JanHartog: HELEMAAL MEE EENS: Een SUPER objectief.

Hans_Dekeling: Bijtje op de griet, Bloempot op het balcon....

goorbiker: Avondfotografie in station Aarschot

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook