U bent hier

Subscribe to RSS - Software

Adobe Camera Raw 8.6 RC met ondersteuning voor Nikon D810

Adobe heeft de voorlopige versie van Camera Raw 8.6 en DNG Converter 8.6 beschikbaar gesteld. De update brengt ondersteuning voor raw-bestanden uit de Nikon D810 en Panasonic FZ1000. Daarnaast zijn er nieuwe lensprofielen.

Nikon Capture NX-D 1.0.0 vanaf nu beschikbaar

Nikon heeft de definitieve versie van Capture NX-D beschikbaar gesteld. De raw-converter is de opvolger van Capture NX 2 en is gratis te downloaden. De software is geschikt voor 64-bit Windows en Mac-systemen.

Lightroom CC blijft deels functioneel na stopzetting abonnement

Adobe maakt bekend dat de Creative Cloud-versie van Lightroom deels functioneel blijft als je het abonnement stopzet. Het is niet meer mogelijk om foto's te bewerken in de Develop-module of te bekijken via de kaart, maar verder kun je het pakket gewoon blijven gebruiken.

Apple trekt stekker uit Aperture

Apple stopt met de ontwikkeling van rawconverter Aperture. Het nieuwe programma 'Foto's', dat begin volgend jaar in OS X Yosemite zijn opwachting maakt, is de vervanging voor het pakket.

Sigma Photo Pro 6.0 beschikbaar

Sigma heeft versie 6.0 van Photo Pro uitgebracht. Met de software kunnen de raw-bestanden uit camera's met Foveon-sensor worden omgezet. Sigma Photo Pro 6 biedt ondersteuning voor de nieuwe dp2 Quattro en voert verbeteringen door.

Adobe introduceert Photoshop CC 2014

Adobe heeft een flinke update voor de Creative Cloud uitgebracht. Alle desktop-applicaties zijn vernieuwd, zo ook Photoshop CC. De nieuwe versie gaat als Photoshop CC 2014 door het leven en bevat diverse nieuwe functies en verbeteringen.

Adobe Camera Raw 8.5 en Lightroom 5.5 beschikbaar

Adobe heeft de definitieve versie van Camera Raw 8.5 beschikbaar gesteld en Lightroom 5.5 uitgebracht. De updates brengen ondersteuning voor diverse nieuwe camera's, lensprofielen, bevatten nieuwe functies en lossen een aantal problemen op.

Adobe brengt Lightroom Mobile 1.1 uit, nu ook voor iPhone

In april bracht Adobe Lightroom Mobile uit, bij de lancering was de mobiele versie van Lightroom enkel beschikbaar voor de iPad. Nu komt Adobe met een update, Lightroom Mobile 1.1 krijgt een aantal nieuwe functies en is ook beschikbaar voor de iPhone.

Sneak Peek: Photoshop CC Focus Mask

Op 18 juni kondigt Adobe vernieuwingen aan in Photoshop CC. Een van de nieuwe functies, Focus Mask, wordt alvast getoond in deze video. Met de functie kun je een selectie maken van het deel van de foto dat in focus is.

Canon presenteert irista: Wat is het en wat kun je ermee?

Waar foto's vroeger werden bewaard in een fotoalbum, is het tegenwoordig bijna ondenkbaar om je beelden niet online beschikbaar te hebben. Canon biedt met irista de mogelijkheid je foto's online op te slaan, te beheren en te delen op social media.

Pagina's

Reacties

julian: Het opgegeven richtgetal van de Canon 600EX...

Henri: "Richtgetal van 64 bij ISO 100 en een brandpunt...

Joycevb: Hoek van Holland

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook