U bent hier

Subscribe to RSS - Software

Adobe Camera Raw 9.1.1 en Lightroom CC 2015.1.1 beschikbaar

Adobe Camera Raw 9.1.1 en Lightroom CC 2015.1.1 / 6.1.1 zijn vanaf nu te downloaden op de website van Adobe of via de Creative Cloud. De updates brengen verschillende bugfixes en ondersteuning voor nieuwe camera's en objectieven.

OnOne Perfect Effects 9 Free - 170 gratis presets

OnOne heeft een gratis versie van Perfect Effects 9 uitgebracht. Het softwarepakket met 170 presets is te gebruiken als los programma, of als plug-in voor Adobe Photoshop, Lightroom of Apple Aperture.

Serif lanceert Affinity Photo, Photoshop-alternatief voor Mac OS

Serif heeft Affinity Photo uitgebracht in de Mac App Store. De makers zeggen vijf jaar gewerkt te hebben aan het beeldbewerkingsprogramma. Het pakket, dat vijftig euro kost, bevat geavanceerde mogelijkheden en kan overweg met PSD-bestanden.

Gratis presets brengen Dehaze-effect naar Lightroom 6.1

Adobe bracht onlangs een update uit voor Photoshop en Lightroom. De Creative Cloud-versies kregen een nieuwe Dehaze-functie. In de losstaande versie Lightroom 6.1 ontbreekt deze functie. Dankzij een serie gratis presets kun je nu hetzelfde effect bereiken.

Samsung NX500 krijgt update

De compacte Samsung NX500 krijgt een flinke update. Firmware 1.10 brengt verbetering in het autofocussysteem en voegt een 'pro'-modus toe aan de filmfunctie, die de bitrate verhoogt en je langer laat filmen. De update is te downloaden bij Samsung.

Adobe Camera Raw 9.1 en Lightroom 6.1 beschikbaar

Adobe heeft updates uitgerold voor Photoshop en Lightroom. Er is ondersteuning voor nieuwe camera's zoals de Fujifilm X-T10 en de Pentax K-3 II. Daarnaast zijn er verbeteringen doorgevoerd. De Creative Cloud-versies krijgen de nieuwe Dehaze-functie.

Apple OS X El Capitan biedt betere prestaties met Adobe CC

Deze herfst brengt Apple een nieuwe versie van besturingssysteem OS X uit. De update moet onder andere zorgen voor betere prestaties van de Adobe Creative Cloud-software. Dat is te danken aan Apple's Metal framework, waarmee de grafische kaart efficiënter kan worden ingezet.

Adobe toont toekomstige 'dehaze'-functie in Lightroom CC

In een 'sneak peek'-filmpje laat Adobe een nieuwe functie zien die binnenkort naar Lightroom komt. Met 'dehaze' kun je de waas uit mistige foto's halen, of juist een mistachtig effect toevoegen.

Adobe stopt met Photoshop Touch, geeft sneak peek van toekomst

Adobe maakt bekend te stoppen met Photoshop Touch. De flink uitgeklede Photoshop-versie voor tablets en smartphones verdwijnt op 28 mei uit de app-winkels van Apple en Google. Adobe blijft wel software ontwikkelen voor mobiele apparaten en geeft alvast een blik op de toekomst.

Adobe Camera Raw 9 met HDR en Panorama Merge

Adobe heeft tegelijkertijd met de introductie van Lightroom 6 en Lightroom CC een update voor Camera Raw uitgerold. ACR 9 krijgt net als de nieuwe Lightroom-versies een HDR- en Panorama-functie en ondersteunt tal van nieuwe camera's.

Pagina's

Reacties

M-Eye Photography: Rups

M-Eye Photography: Een macrofoto van twee rozenkevertjes.

Anoniem: Ik heb het ook een paar keer ondervonden....

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook