U bent hier

Subscribe to RSS - Software

Instagram stapt af van vierkant formaat

Sinds de lancering van Instagram in 2010, was het vanuit de app enkel mogelijk om vierkante beelden te uploaden. Nu kondigt Instagram een update aan die ondersteuning voor staande en liggende foto's en video's toevoegt.

Geheim menu in Olympus-camera's toegankelijk via toetsencombinatie

Heb je een Olympus E-, OM-D- of PEN-camera? Dan kun je via een toetsencombinatie toegang krijgen tot een geheim servicemenu waar je allerhande informatie over je camera kunt inzien, zoals het aantal sluiterbewegingen.

RNI Films - Analoge filter-app simuleert echte film

Really Nice Images heeft een iOS-app uitgebracht, waarmee je foto's van een analoog filtereffect kunt voorzien. Volgens de makers zijn de effecten gebaseerd op echte analoge film. De gratis app bevat een aantal filters, meer 'films' kunnen in-app aangeschaft worden.

Adobe Camera Raw 9.1.1 en Lightroom CC 2015.1.1 beschikbaar

Adobe Camera Raw 9.1.1 en Lightroom CC 2015.1.1 / 6.1.1 zijn vanaf nu te downloaden op de website van Adobe of via de Creative Cloud. De updates brengen verschillende bugfixes en ondersteuning voor nieuwe camera's en objectieven.

OnOne Perfect Effects 9 Free - 170 gratis presets

OnOne heeft een gratis versie van Perfect Effects 9 uitgebracht. Het softwarepakket met 170 presets is te gebruiken als los programma, of als plug-in voor Adobe Photoshop, Lightroom of Apple Aperture.

Serif lanceert Affinity Photo, Photoshop-alternatief voor Mac OS

Serif heeft Affinity Photo uitgebracht in de Mac App Store. De makers zeggen vijf jaar gewerkt te hebben aan het beeldbewerkingsprogramma. Het pakket, dat vijftig euro kost, bevat geavanceerde mogelijkheden en kan overweg met PSD-bestanden.

Gratis presets brengen Dehaze-effect naar Lightroom 6.1

Adobe bracht onlangs een update uit voor Photoshop en Lightroom. De Creative Cloud-versies kregen een nieuwe Dehaze-functie. In de losstaande versie Lightroom 6.1 ontbreekt deze functie. Dankzij een serie gratis presets kun je nu hetzelfde effect bereiken.

Samsung NX500 krijgt update

De compacte Samsung NX500 krijgt een flinke update. Firmware 1.10 brengt verbetering in het autofocussysteem en voegt een 'pro'-modus toe aan de filmfunctie, die de bitrate verhoogt en je langer laat filmen. De update is te downloaden bij Samsung.

Adobe Camera Raw 9.1 en Lightroom 6.1 beschikbaar

Adobe heeft updates uitgerold voor Photoshop en Lightroom. Er is ondersteuning voor nieuwe camera's zoals de Fujifilm X-T10 en de Pentax K-3 II. Daarnaast zijn er verbeteringen doorgevoerd. De Creative Cloud-versies krijgen de nieuwe Dehaze-functie.

Apple OS X El Capitan biedt betere prestaties met Adobe CC

Deze herfst brengt Apple een nieuwe versie van besturingssysteem OS X uit. De update moet onder andere zorgen voor betere prestaties van de Adobe Creative Cloud-software. Dat is te danken aan Apple's Metal framework, waarmee de grafische kaart efficiënter kan worden ingezet.

Pagina's

Reacties

Pim Geerts: sow, dat is niet een heel klein beetje geleend...

Blaauw: Om te beginnen is het natuurlijk een geweldig...

julian: Je hebt gelijk, artikel iets aangepast.

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook