U bent hier

Subscribe to RSS - Software

Instagram brengt Hyperlapse-app uit voor iOS

Instagram heeft een nieuwe app uitgebracht voor iOS. Met Hyperlapse kun je video's tot twaalf keer versnellen. De app gebruikt de gyroscoop van de iPhone, iPad of iPod om het beeld te stabiliseren.

Corel introduceert PaintShop Pro X7

Corel komt met een nieuwe versie van het bewerkingspakket PaintShop Pro. In versie X7 maakt een een nieuwe functie 'magisch vullen' zijn intrede. Daarnaast belooft Corel een verbeterde interface en betere prestaties. Ook is er een Ultimate-variant van het pakket met extra filters.

MustSee: Sterk staaltje Photoshop

De Zweedse fotograaf Erik Johansson laat in dit filmpje een sterk staaltje beeldbewerking zien: van schets tot eindresultaat toont hij hoe zijn foto 'Landfall', met behulp van 235 lagen, tot stand is gekomen.

OnOne Perfect Effects 8 Premium Edition (weer) gratis

Afgelopen mei stelde softwaremaker OnOne het filterpakket Perfect Effects 8 Premium Edition tijdelijk gratis beschikbaar. Heb je de actie gemist? Dan kun je nu alsnog je slag slaan. Hoe lang de actie dit maal duurt is niet bekend.

Adobe maakt gids voor overstap van Aperture naar Lightroom

Onlangs maakte Apple bekend dat de ontwikkeling van rawconverter Aperture wordt stopgezet. Adobe probeert gebruikers die op zoek zijn naar een nieuw pakket naar Lightroom te lokken. De softwarefabrikant heeft een overstapgids gemaakt en werkt aan een migratietool.

DxO FilmPack 3 gratis te downloaden t/m 15 augustus

Tot en met 15 augustus 2014 is DxO FilmPack 3 gratis te downloaden. Met het softwarepakket kun je foto's voorzien van een analoog tintje, zodat je foto's eruit zien alsof ze op Polaroid, Fuji- of Kodak-film geschoten zijn.

Adobe Camera Raw 8.6 en Lightroom 5.6 beschikbaar

Adobe heeft de definitieve versie van Camera Raw 8.6 uitgebracht en stelt nu ook Lightroom 5.6 beschikbaar. De software-updates brengen ondersteuning voor raw-bestanden uit de Nikon D810 en Panasonic FZ1000, daarnaast zijn er nieuwe lensprofielen.

Kimd is camera-app voor concerten en festivals

Kimd is een camera-app speciaal voor concertgangers. De app schakelt de flitser van je smartphone uit en dimt het scherm, zodat je de concertervaring van overige bezoekers en de artiesten niet verstoort. De app is beschikbaar voor iOS en komt ook naar Android.

Adobe Camera Raw 8.6 RC met ondersteuning voor Nikon D810

Adobe heeft de voorlopige versie van Camera Raw 8.6 en DNG Converter 8.6 beschikbaar gesteld. De update brengt ondersteuning voor raw-bestanden uit de Nikon D810 en Panasonic FZ1000. Daarnaast zijn er nieuwe lensprofielen.

Nikon Capture NX-D 1.0.0 vanaf nu beschikbaar

Nikon heeft de definitieve versie van Capture NX-D beschikbaar gesteld. De raw-converter is de opvolger van Capture NX 2 en is gratis te downloaden. De software is geschikt voor 64-bit Windows en Mac-systemen.

Pagina's

Reacties

Henk Luigens: Iso prestatie zal erg belangrijk worden. ...

W: Ik snap dat jullie snel nieuws willen brengen....

Rene Bogaard: Mij benieuwen wat hij gaat kosten en hoe het...

Poll

Hoe vaak laat jij een foto afdrukken?

tweets

Fotowedstrijden

Facebook