U bent hier

Subscribe to RSS - Software

Adobe Camera Raw 8.6 en Lightroom 5.6 beschikbaar

Adobe heeft de definitieve versie van Camera Raw 8.6 uitgebracht en stelt nu ook Lightroom 5.6 beschikbaar. De software-updates brengen ondersteuning voor raw-bestanden uit de Nikon D810 en Panasonic FZ1000, daarnaast zijn er nieuwe lensprofielen.

Kimd is camera-app voor concerten en festivals

Kimd is een camera-app speciaal voor concertgangers. De app schakelt de flitser van je smartphone uit en dimt het scherm, zodat je de concertervaring van overige bezoekers en de artiesten niet verstoort. De app is beschikbaar voor iOS en komt ook naar Android.

Adobe Camera Raw 8.6 RC met ondersteuning voor Nikon D810

Adobe heeft de voorlopige versie van Camera Raw 8.6 en DNG Converter 8.6 beschikbaar gesteld. De update brengt ondersteuning voor raw-bestanden uit de Nikon D810 en Panasonic FZ1000. Daarnaast zijn er nieuwe lensprofielen.

Nikon Capture NX-D 1.0.0 vanaf nu beschikbaar

Nikon heeft de definitieve versie van Capture NX-D beschikbaar gesteld. De raw-converter is de opvolger van Capture NX 2 en is gratis te downloaden. De software is geschikt voor 64-bit Windows en Mac-systemen.

Lightroom CC blijft deels functioneel na stopzetting abonnement

Adobe maakt bekend dat de Creative Cloud-versie van Lightroom deels functioneel blijft als je het abonnement stopzet. Het is niet meer mogelijk om foto's te bewerken in de Develop-module of te bekijken via de kaart, maar verder kun je het pakket gewoon blijven gebruiken.

Apple trekt stekker uit Aperture

Apple stopt met de ontwikkeling van rawconverter Aperture. Het nieuwe programma 'Foto's', dat begin volgend jaar in OS X Yosemite zijn opwachting maakt, is de vervanging voor het pakket.

Sigma Photo Pro 6.0 beschikbaar

Sigma heeft versie 6.0 van Photo Pro uitgebracht. Met de software kunnen de raw-bestanden uit camera's met Foveon-sensor worden omgezet. Sigma Photo Pro 6 biedt ondersteuning voor de nieuwe dp2 Quattro en voert verbeteringen door.

Adobe introduceert Photoshop CC 2014

Adobe heeft een flinke update voor de Creative Cloud uitgebracht. Alle desktop-applicaties zijn vernieuwd, zo ook Photoshop CC. De nieuwe versie gaat als Photoshop CC 2014 door het leven en bevat diverse nieuwe functies en verbeteringen.

Adobe Camera Raw 8.5 en Lightroom 5.5 beschikbaar

Adobe heeft de definitieve versie van Camera Raw 8.5 beschikbaar gesteld en Lightroom 5.5 uitgebracht. De updates brengen ondersteuning voor diverse nieuwe camera's, lensprofielen, bevatten nieuwe functies en lossen een aantal problemen op.

Adobe brengt Lightroom Mobile 1.1 uit, nu ook voor iPhone

In april bracht Adobe Lightroom Mobile uit, bij de lancering was de mobiele versie van Lightroom enkel beschikbaar voor de iPad. Nu komt Adobe met een update, Lightroom Mobile 1.1 krijgt een aantal nieuwe functies en is ook beschikbaar voor de iPhone.

Pagina's

Reacties

marc wieme: ik heb er eentje te koop met vier objectieven; ...

gamzenoa: Wat kan een zonsondergang toch mooi zijn.

superzappie: Trouw kapel in het Proosdij perk te Meerssen.

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook