U bent hier

Subscribe to RSS - Software

400 miljoen actieve gebruikers op Instagram

Instagram viert de mijlpaal van 400 miljoen actieve gebruikers. Per dag worden er meer dan 80 miljoen foto's gedeeld. Het sociale fotonetwerk is enorm gegroeid sinds Facebook in 2012 een miljard dollar neertelde voor de dienst.

Adobe demonstreert Photoshop Fix voor iPad Pro

Tijdens de introductie van de Apple iPad Pro, heeft Adobe een aantal nieuwe apps gedemonstreerd. De retoucheer-app Photoshop Fix is speciaal ontwikkelt voor gebruik in combinatie met de grote krachtige iPad.

Instagram stapt af van vierkant formaat

Sinds de lancering van Instagram in 2010, was het vanuit de app enkel mogelijk om vierkante beelden te uploaden. Nu kondigt Instagram een update aan die ondersteuning voor staande en liggende foto's en video's toevoegt.

Geheim menu in Olympus-camera's toegankelijk via toetsencombinatie

Heb je een Olympus E-, OM-D- of PEN-camera? Dan kun je via een toetsencombinatie toegang krijgen tot een geheim servicemenu waar je allerhande informatie over je camera kunt inzien, zoals het aantal sluiterbewegingen.

RNI Films - Analoge filter-app simuleert echte film

Really Nice Images heeft een iOS-app uitgebracht, waarmee je foto's van een analoog filtereffect kunt voorzien. Volgens de makers zijn de effecten gebaseerd op echte analoge film. De gratis app bevat een aantal filters, meer 'films' kunnen in-app aangeschaft worden.

Adobe Camera Raw 9.1.1 en Lightroom CC 2015.1.1 beschikbaar

Adobe Camera Raw 9.1.1 en Lightroom CC 2015.1.1 / 6.1.1 zijn vanaf nu te downloaden op de website van Adobe of via de Creative Cloud. De updates brengen verschillende bugfixes en ondersteuning voor nieuwe camera's en objectieven.

OnOne Perfect Effects 9 Free - 170 gratis presets

OnOne heeft een gratis versie van Perfect Effects 9 uitgebracht. Het softwarepakket met 170 presets is te gebruiken als los programma, of als plug-in voor Adobe Photoshop, Lightroom of Apple Aperture.

Serif lanceert Affinity Photo, Photoshop-alternatief voor Mac OS

Serif heeft Affinity Photo uitgebracht in de Mac App Store. De makers zeggen vijf jaar gewerkt te hebben aan het beeldbewerkingsprogramma. Het pakket, dat vijftig euro kost, bevat geavanceerde mogelijkheden en kan overweg met PSD-bestanden.

Gratis presets brengen Dehaze-effect naar Lightroom 6.1

Adobe bracht onlangs een update uit voor Photoshop en Lightroom. De Creative Cloud-versies kregen een nieuwe Dehaze-functie. In de losstaande versie Lightroom 6.1 ontbreekt deze functie. Dankzij een serie gratis presets kun je nu hetzelfde effect bereiken.

Samsung NX500 krijgt update

De compacte Samsung NX500 krijgt een flinke update. Firmware 1.10 brengt verbetering in het autofocussysteem en voegt een 'pro'-modus toe aan de filmfunctie, die de bitrate verhoogt en je langer laat filmen. De update is te downloaden bij Samsung.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook