U bent hier

Subscribe to RSS - Software

Adobe Lightroom 5.4 en ACR 8.4 beschikbaar

Adobe heeft Lightroom 5.4 en Adobe Camera Raw 8.4 beschikbaar gesteld. De updates brengen ondersteuning voor diverse nieuwe camera's. Ook bevatten de updates kleurprofielen voor de Fujifilm X-camera's.

Adobe presenteert Lightroom Mobile voor de iPad

Dat Adobe werkte aan een mobiele versie van Lightroom was al lang geen verrassing meer, nu het programma officieel is gepresenteerd weten we alle ins en outs van de app. Het blijkt een verlengstuk van de pc-software door continue synchronisatie. Bewerkingen kunnen ook op de iPad gedaan worden.

Adobe Photoshop Photography Program: hoe werkt het en wat krijg je voor je geld?

Photoshop is niet langer te koop als los pakket, tegenwoordig neem je een abonnement af op de software. Tot en met 31 maart is er een speciaal abonnement voor fotografen, dat je toegang geeft tot Photoshop CC, Lightroom 5 en meer voor 12,29 euro per maand. Maar hoe werkt het precies en wat krijg je voor je geld?

Extra opslag bij Google Drive flink in prijs verlaagd

Google Drive, de cloudopslagdienst van Google biedt iedere gebruiker 15GB gratis opslagruimte. Handig om bijvoorbeeld een backup van je foto's te maken. Is 15GB niet genoeg, dan kun je meer ruimte kopen. Die prijzen zijn nu flink verlaagd.

Nikon vervangt Capture NX 2 voor gratis Capture NX-D, zonder lokale bewerkingen

Nikon trekt de stekker uit Capture NX 2. Het raw-bewerkingspakket krijgt een naamsverandering en wordt voortaan gratis aangeboden. Het nieuwe Capture NX-D verliest de mogelijkheid om van U points voor lokale bewerkingen gebruik te maken. Dat heeft te maken met de overname van Nik Software door Google.

Adobe Camera Raw en DNG-converter 8.4 Release Candidates beschikbaar

Net een nieuwe camera maar nog geen ondersteuning van Adobe? Grote kans dat je die vanaf heden wel hebt, want het softwarebedrijf heeft een nieuwe release candidate uitgebracht, versie 8.4 ditmaal. Onder de ondersteunde camera's zien we zelfs een model dat nog niet officieel is gepresenteerd.

Adobe Photoshop CC en Lightroom 5 voor 12,29 euro, voor iedereen beschikbaar

Adobe heeft het Photoshop-fotografieprogramma tot en met 31 maart 2014 opengesteld voor iedereen. Voor 12,29 euro per maand krijg je toegang tot Photoshop CC, Lightroom 5, een Behance ProSite en 20GB-cloudopslag. Je hoeft geen licentie te hebben om deel te nemen.

Lightroom komt als mobiele versie voor tablets

Een te vroeg op de Adobe-website verschenen product lijkt te wijzen op een toekomstige mobiele versie van Lightroom voor tablets. Veel details zijn er nog niet bekend, het blijft dus nog even de vraag of het mobiele pakket dezelfde mogelijkheden heeft als Lightroom voor de pc of Mac.

Zelf panorama's toevoegen aan Google Streetview

Google Streetview is handig als je de omgeving van je hotel wilt controleren, wil weten hoe de afslag die je moet nemen eruitziet, of als je even wilt gluren in een Siberisch dorpje. Tot op heden moest je het echter doen met de foto's van Google. Daar komt nu verandering in.

VSCO Cam nu ook voor Android

Fotobewerkings-app VSCO Cam is nu ook beschikbaar voor Android-toestellen. iOS-gebruikers konden al langer aan de slag met de app, waarmee je analoge filtereffecten kunt toevoegen aan je foto's.

Pagina's

Reacties

berk58: Deze foto maakt deel uit van een serie van 12...

julian: Aangepast.

Carmen Baanders - De Toonzaal: De donderdagopeningstijden zijn niet correct....

Poll

De Nikon Df is...

tweets

Fotowedstrijden

Facebook