U bent hier

Subscribe to RSS - Software

Black Friday fotografie-aanbiedingen – Tot 85% korting

Binnenkort is het weer Black Friday in de Verenigde Staten. Op vrijdag 27 november zijn er dan zoals gebruikelijk weer wat extreme deals te vinden, die alleen op die dag gelden. Langzaam komt dit concept overwaaien naar Nederland, waarbij we ook al kunnen profiteren van digitale deals, of onze eigen winkels die meedoen. Wij hebben de beste Black Friday fotografie-aanbiedingen op een rijtje gezet.

Lumix GH4 Post Focus beschikbaar bij firmware-update

De Panasonic Lumix GH4 krijgt binnen afzienbare tijd een firmware-update, die de zogenaamde Post Focus toevoegt; een functie waarmee je achteraf nog scherp kunt stellen. De 4K burst-modus van de camera maakt dit mogelijk.

Adobe Camera Raw 9.3 update beschikbaar

Om de zoveel tijd komt er een nieuwe update uit voor Camera Raw, de software van Adobe waarmee raw-foto's bewerkt kunnen worden. De Camera Raw 9.3 update ondersteunt de nieuwste camera's en objectieven, en is beschikbaar voor Lightroom en Photoshop CC.

Aurora HDR geïntroduceerd voor MacOS

Een succesvolle samenwerking tussen Macphun Software en HDR-fotograaf Trey Ratcliff heeft tot Aurora HDR geleid; een HDR ontwikkelingsprogramma, uitsluitend voor MacOS-gebruikers. Naast de standaardversie is er ook een pro-versie beschikbaar.

AfterShot Pro 2.3 voegt Photoshop-integratie en camera-ondersteuning toe

Corel heeft een belangrijke update uitgebracht voor AfterShot Pro, die het mogelijk maakt om makkelijker samen te werken met Photoshop. Ook voegt de update ondersteuning toe voor nieuwe camera-profielen, zoals de Canon 5Ds en Canon 5Ds R.

Adobe presenteert toekomstvisie Creative Cloud

Tijdens Adobe MAX heeft Adobe haar toekomstvisie voor de Creative Cloud gepresenteerd. Hier vallen onder meer nieuwe applicaties, Touch in desktop tools en video assets in Adobe Stock onder.

400 miljoen actieve gebruikers op Instagram

Instagram viert de mijlpaal van 400 miljoen actieve gebruikers. Per dag worden er meer dan 80 miljoen foto's gedeeld. Het sociale fotonetwerk is enorm gegroeid sinds Facebook in 2012 een miljard dollar neertelde voor de dienst.

Adobe demonstreert Photoshop Fix voor iPad Pro

Tijdens de introductie van de Apple iPad Pro, heeft Adobe een aantal nieuwe apps gedemonstreerd. De retoucheer-app Photoshop Fix is speciaal ontwikkelt voor gebruik in combinatie met de grote krachtige iPad.

Instagram stapt af van vierkant formaat

Sinds de lancering van Instagram in 2010, was het vanuit de app enkel mogelijk om vierkante beelden te uploaden. Nu kondigt Instagram een update aan die ondersteuning voor staande en liggende foto's en video's toevoegt.

Geheim menu in Olympus-camera's toegankelijk via toetsencombinatie

Heb je een Olympus E-, OM-D- of PEN-camera? Dan kun je via een toetsencombinatie toegang krijgen tot een geheim servicemenu waar je allerhande informatie over je camera kunt inzien, zoals het aantal sluiterbewegingen.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook