U bent hier

Subscribe to RSS - Software

Zijn dit de features van Adobe Lightroom 6?

Het Franse mediawarenhuis Fnac heeft de gemoederen doen oplaaien door Adobe Lightroom 6 in haar webwinkel te plaatsen. De nieuwe versie zou onder andere gezichtsherkenning en een hdr-modus hebben. Het pakket kost 130,90 euro en verschijnt volgens Fnac op 9 maart 2015.

DxO Optics Pro 8 en Viewpoint 1 gratis t/m eind februari

DxO geeft regelmatig gratis licenties weg voor haar oudere softwarepakketten. Dat is nu weer het geval: tot eind februari 2015 kun je een code scoren voor Optics Pro 8 en Viewpoint 1, in ruil voor het achterlaten van je e-mailadres.

Geen 32-bit-versie van Adobe Lightroom 6

Lightroom 6 zal geen ondersteuning meer bieden voor 32-bits-besturingssystemen. Om straks Lightroom 6 te kunnen draaien, moet je minstens een 64-bits-versie van Windows 7, 8 of 8.1 hebben, of minimaal Mac OS X 10.8.

Lightroom mobile beschikbaar voor Android-smartphones

Adobe brengt Lightroom mobile nu ook uit voor Android-smartphones. De mobiele versie van het populaire fotobewerkingsprogramma verscheen eerder al voor iOS-apparaten. De Android-versie is nog niet geschikt voor tablets.

Adobe Lightroom 5.7.1 beschikbaar

Er is een nieuwe update uitgekomen voor Adobe's Lightroom: versie 5.7.1. De nieuwe update voegt enkele nieuwe lensprofielen toe en een enkel cameraprofiel: de Sony A7 II. Tussen de lensprofielen zit onder andere Canon's nieuwe EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM objectief en Leica's Zeiss Distagon T* 1,4/35 ZM.

Fujifilm kondigt Tethered Shooting Software HS-V5 voor Windows aan

Fujifilm brengt in januari 2015 een softwarepakket op de markt dat 'tethered shooting' met de X-T1 en X-T1 Graphite Silver Edition mogelijk maakt. De prijs van het Windows-pakket wordt bij de lancering bekendgemaakt.

Nederlandse startup Bundle haalt 250.000 euro op voor slimme fotoalbum-app

De Nederlandse startup Bundle werkt aan een gelijknamige iPhone-app die digitale fotoalbums overzichtelijk moet maken. De startup heeft 250.000 euro aan startkapitaal opgehaald bij investeerders. Vandaag is een bètaversie van de app gelanceerd.

Adobe Lightroom 5.7 en Camera Raw 8.7 beschikbaar

Adobe heeft de definitieve versie van Camera Raw 8.7 en Lightroom 5.7 beschikbaar gesteld. De updates brengen ondersteuning voor tal van nieuwe camera's en een waslijst aan nieuwe correctieprofielen voor objectieven. Ook zijn er bugs opgelost en nieuwe functies toegevoegd.

DxO Optics Pro 8 tijdelijk gratis te downloaden

Softwaremaker DxO geeft tot en met 31 januari 2015 gratis licenties weg voor DxO Optics Pro 8. Het softwarepakket is bedoeld voor het wegpoetsen van lensfouten en bevat een flinke lading aan presets voor tal van objectieven.

Flickr maakt app geschikt voor iPad

Flickr heeft al jaren een app voor Apple's iPhone, maar een variant voor het grotere scherm van de iPad was er nog niet. Daar is nu verandering in gekomen. Na een update van de app is Flickr geoptimaliseerd voor zowel de iPhones als iPads.

Pagina's

Reacties

julian: Klopt, het plaatje is een 'impressie', van...

mark Visser: Kan je dan niet net zo goed een x-e2 kopen? Ik...

Duko: Dit plaatje lijkt me geshopt. Die nul staat...

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook