U bent hier

Subscribe to RSS - Software

Lightroom update introduceert Boundary Warp voor rechte panorama's

Lightroom update

Adobe heeft een Lightroom update uitgebracht. Lightroom CC 2015.4 / 6.4 krijgt, naast nieuwe profielen voor camera's en objectieven, de nieuwe functie Boundary Warp. Hiermee kun je panorama's van aan elkaar genaaide foto's netjes rechthoekig maken, zonder dat je hoeft bij te snijden.

Facebook iOS app ondersteunt Apple Live Photos

Apple Live Photos

Apple introduceerde onlangs Apple Live Photos, een nieuwe mogelijkheid om van een foto een kort filmpje te maken. Facebook kondigt nu aan dat de Apple Live Photos ondersteund gaan worden door de Facebook iOS-app.

Essentiële digitale en optische beeldstabilisatie tips - Vloeiende dollyshots zonder dolly!

De snelle ontwikkelingen in systeemcamera's en dslr's maken de digitale fotocamera steeds geschikter om ook videobeelden mee te schieten. Echter, om goede shots te produceren is beeldstabilisatie van belang, wat in veel camera's en objectieven nog niet zo vanzelfsprekend is. Daarom behandelen we een aantal opties om videobeelden softwarematig te stabiliseren en geven we beeldstabilisatie tips om zowel tijdens als na het filmen de mooiste resultaten te bereiken.

Nieuwe Sony A7S II en Sony A7 R II firmware 3.0 beschikbaar

Als een extra kerstcadeautje van Sony krijgen de bezitters van de Sony A7R II en A7S II vandaag een nieuwe firmware-update. De Sony A7R II firmware 3.0 update voegt onder andere de mogelijkheid toe om langer in 4K te filmen met een vertical grip en in APS-C/Super 35mm modus. Tot slot voegt de update volgens Sony ook 'betere beeldkwaliteit' toe.

Sony Sky HDR app gelanceerd – HDR in Sony camera's

App-ontwikkelaar PlayMemories heeft de nieuwe Sky HDR app gelanceerd, waarmee het mogelijk is om in verschillende Sony camera's de hemel apart te belichten ten opzichte van het landschap.

Adobe winst verdubbeld dankzij Creative Cloud

Adobe heeft haar kwartaalcijfers bekendgemaakt en die zijn indrukwekkend. De Adobe winst is in korte tijd verdubbeld, dankzij een groeiend aantal abonnees van de Creative Clouddienst. Het bedrijf heeft inmiddels 833.000 betalende leden.

Google Shared Albums nu beschikbaar

Met de nieuwe dienst Google Shared Albums is het mogelijk om een fotoalbum te delen, waarbij meerdere mensen zelf hun eigen foto's kunnen toevoegen. De foto's kunnen vervolgens gemakkelijk worden bewaard en gedeeld op verschillende apparaten.

Pentax 645Z tethering nu mogelijk in Lightroom

Ricoh Imaging heeft vandaag een software plug-in vrijgegeven die Pentax 645Z tethering mogelijk maakt in Lightroom. Hiermee kunnen foto's vanaf de computer worden gemaakt die direct in Lightroom terechtkomen.

Android Lightroom Mobile nu gratis beschikbaar

Voor iedereen met een Android telefoon is het nu mogelijk om Lightroom Mobile gratis te downloaden vanuit de Google Playstore. Eerder was de Android Lightroom Mobile app alleen voor Creative Cloud-leden beschikbaar.

Twitter foto's nu in originele beeldverhouding

Tot voor kort werden alle Twitter foto's afgesneden en onder het tekstuele bericht geplaatst. Vanaf nu worden alle foto's niet meer automatisch bijgesneden, en worden ze in de originele beeldverhouding toegevoegd aan het bericht.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook

Nieuwste artikelen