U bent hier

Subscribe to RSS - Reviews

Eerste indruk: Sony A7R II - Autofocus met Canon-objectieven

De nieuwe Sony A7R II beschikt over indrukwekkende specificaties, waaronder een autofocusysteem met 399 punten, dat ook nog eens zou moeten werken in combinatie met Canon EF-objectieven. Wij kregen de kans om een eerste indruk op te doen.

Review: Canon EF 11-24mm f/4L USM

Gelijktijdig met de EOS 5DS en 5DS R introduceerde Canon een indrukwekkend objectief: de EF 11-24mm f/4L USM. De 50,6-megapixelcamera's zijn pas later verkrijgbaar, maar de extreme ultragroothoek ligt al in de winkels. Zijn de praktijkprestaties net zo extreem als de cijfers?

Vogelfotografie met de Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM S

Bij vogelfotografie heb je nooit genoeg millimeters. Toen Sigma de 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports aankondigde, keken veel natuurfotografen dan ook reikhalzend uit naar de supertelezoom. Weet het objectief de beloftes waar te maken? Natuurfotograaf Han Bouwmeester nam de proef op de som.

Review: EIZO ColorEdge CG248-4K

EIZO bracht vorig jaar zijn eerste 4K-monitor uit in de FlexScan-serie. Intussen werd achter de schermen hard gewerkt aan twee 4K-schermen in de befaamde ColorEdge-reeks, voor grafische professionals, die in juli 2015 op de markt komen. We kregen de kans om alvast het 24-inchexemplaar aan de tand te voelen.

Review: Eyefi Mobi Pro

Vorig jaar introduceerde Eyefi een nieuwe serie geheugen-kaarten met draadloze functies en Eyefi Cloud, een dienst waar je ongelimiteerd foto's op kunt slaan. Nu is er een nieuwe Eyefi Mobi Pro-variant. Deze 32GB sdhc-geheugenkaart laat je ook draadloos raw-bestanden versturen en krijgt een aantal nieuwe functies.

Testfoto's: Canon EF-S 24mm f/2.8 STM

De Canon EF-S 24mm f/2.8 STM kun je zien als het aps-c-broertje van de EF 40mm f/2.8 STM. Het objectiefje levert op camera's als de EOS 70D, 700D en 7D Mark II een vergelijkbare beeldhoek. Benieuwd naar de optische prestaties? Bekijk hier onze testfoto's in volledige resolutie.

Testfoto's: Nikon D810

Binnenkort lees je in DIGIFOTO Pro 3.2014 onze uitgebreide review van de Nikon D810. Ben je benieuwd hoe de foto's die de camera maakt eruitzien in volle 36-megapixel glorie? We hebben een flinke set testfoto’s voor je klaargezet, te downloaden in volledige resolutie.

Review: Eizo ColorEdge CG277

De Eizo CG277 volgt de CG276 op als topmodel in de ColorEdge-serie. Deze lijn is gericht op grafische professionals in fotografie en filmindustrie. Daarvoor is kleurweergave natuurlijk van wereldbelang, maar ook de ergonomie moet top zijn. Hoe scoort de CG277 op deze punten? We zoeken het uit in deze review.

Review: Iiyama ProLite XB2483HSU

Testen we monitoren voor beeldbewerking, dan gaat dat meestal om schermen met een IPS-paneel of afgeleide daarvan. Deze Iiyama maakt echter gebruik een AMVA+-paneel en valt op vanwege het lage prijskaartje. Is het wat?

Testfoto's: Fujifilm X-T1 en Fujinon 56mm f/1.2R

Fujifilm heeft een flink assortiment objectieven met vast brandpunt voor de X-camera's, maar een echt portretobjectief ontbrak nog. Met de 56mm f/1.2R is daar verandering in gekomen. We gingen op pad met de Fujifilm X-T1 en het nieuwe objectief. Bekijk hier een serie testfoto's in volledige resolutie.

Pagina's

Reacties

JanHartog: HELEMAAL MEE EENS: Een SUPER objectief.

Hans_Dekeling: Bijtje op de griet, Bloempot op het balcon....

goorbiker: Avondfotografie in station Aarschot

Poll

Op welk apparaat bewerk jij meestal je foto's?

Fotowedstrijden

Facebook