U bent hier

Subscribe to RSS - Reviews

Review: Nikon AF-S Nikkor 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Nikon stopt de nieuwe AF-S Nikkor 16-80mm f/2.8-4E ED VR vol met nieuwe technologie, zoals een elektromagnetisch diafragma en een beschermende fluorcoat. Het objectief combineert een flink zoombereik met een relatief grote diafragmaopening. Is dit de ultieme allrounder voor Nikon DX-camera's?

Review: Nikon 1 J5

In september 2011 introduceerde Nikon het 1-systeem. Inmiddels zijn we alweer bij de vijfde camera in de J-serie aanbeland. Ten opzichte van zijn voorgangers zijn er flink wat verbeteringen doorgevoerd. De behuizing heeft een hip retro-uiterlijk gekregen en aan boord is een nieuwe 20,8-megapixelsensor te vinden. We zoeken uit wat dat oplevert.

Samyang 135mm f/2.0 ED UMC: Koreaans bokeh-monster

Hoewel 135mm-objectieven van oudsher gezien worden als ideaal voor portretfotografie, zijn er relatief weinig objectieven met dit brandpunt op de markt. Samyang springt daar slim op in en biedt met de 135mm f/2.0 ED UMC verreweg het goedkoopste objectief in deze categorie. Autofocus ontbreekt, maar de optische prestaties zijn uitstekend.

Betaalbare 4K-camera: Panasonic Lumix G7

Panasonic voorziet de Lumix G7 van veel eigenschappen uit het topmodel, de Lumix GH4. Niet alleen een 4K-filmfunctie, maar ook het DFD-autofocussysteem en de elektronische zoeker met hoge resolutie vinden hun weg naar de veel goedkopere G7. Daarmee biedt Panasonic's nieuwe mid-range-model veel waar voor je geld.

Review: Afdruk op HD Metal

Je werk online presenteren of met een tablet aan anderen laten zien is erg makkelijk, maar maakt niet zoveel indruk als een echte afdruk groot aan de muur. We bekijken de 'HD Metal'-print van Herinneringen op Linnen in het formaat 60x40cm.

Eerste indruk en testfoto's: Nikon AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8E ED VR

Nikon's nieuwe 24-70mm f/2.8E VR is een stuk groter geworden dan zijn voorganger, heeft een nieuwe optische constructie en is voorzien van VR-beeldstabilisatie. Hoe presteert de professionele standaardzoom? Wij deden een eerste indruk op en maakten een aantal testfoto's.

Testfoto's: Nikon AF-S Nikkor 24mm f/1.8G ED

Tijdens een persevenement van Nikon kregen we de kans om de nieuwe AF-S Nikkor 24mm f/1.8G kort uit te proberen in combinatie met een Nikon D810. Benieuwd naar de beeldkwaliteit? Bekijk hier een serie testfoto's in volledige resolutie.

Testfoto's: Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Art

In juni introduceerde Sigma een uniek objectief: de 24-35mm f/2 Art is 's werelds lichtsterkste zoom voor fullframe-camera's. Wij hebben inmiddels een testexemplaar in handen. Ben je benieuwd naar de prestaties? Lees hier onze eerste indruk en bekijk 35 onbewerkte testfoto's in volledige resolutie.

Review: Seagate Personal Cloud

Wil je wel de voordelen van de cloud, maar niet de beperkingen? Dan biedt de Seagate Personal Cloud uitkomst. Met dit apparaat maak je eenvoudig je persoonlijke cloud-opslag.

Review: Synology DS415play

Een nas is ideaal om je foto's op te slaan en direct een back-up te maken. Heb je veel data, dan biedt een 4-bay-nas uitkomst. Je kunt dan RAID 5 gebruiken, waarbij je minder schijfruimte opoffert. Daarom kijken we naar de Synology DS415play.

Pagina's

Fotowedstrijden

Facebook