De specificaties van de nieuwe Fujifilm F800EXR zijn weinig vernieuwend, we kennen ze vrijwel allemaal al uit de F770EXR. Zo zien we 20x-zoom met een effectief bereik van 25-500mm, een 3-inch lcd en full hd-video. Als een van de weinige camera's in zijn klasse beschikken de Fuji's over de mogelijkheid in raw te fotograferen.

Wifi

Nieuw is de wifi-functionaliteit, al blijft deze qua mogelijkheden wat achter bij concurrent Panasonic. Zo kunnen per keer tot maximaal dertig foto's verzonden worden van de camera naar een smartphone of tablet met een speciale app. Omdat gps is opgeofferd ten faveure van wifi, kun je met de Fujifilm camera app de locatie van je telefoon delen met de camera. Met de 'Landmark Navigator' kun je vervolgens zien welke bezienswaardigheden zich in de buurt bevinden.

Fujifilm F800EXR

Foto's delen

Volgens het persbericht is het delen van foto's voor veel mensen het belangrijkste wat ze doen met foto's. Des te vreemder dat er met geen woord wordt gesproken over de mogelijkheid om de foto's vanaf de camera bijvoorbeeld direct naar Facebook of Flickr te uploaden. Overigens is het ook niet duidelijk of je ook foto's in raw-kwaliteit kunt versturen, zoals dat met de WU-1a van Nikon kan. In de Verenigde Staten gaat het toestel 350 dollar kosten, een Nederlandse prijs is nog niet bekend.