Snel downloaden maar!

Grote firmware update voor Fujifilm X-T3

Siem van Woerkom 640 0
De update zorgt onder meer voor geavanceerde gimbal controls.

Fujifilm X-T3 krijgt nieuwe update

De X-T3 van Fujifilm is voor veel mensen de ideale keuze voor video, vooral als de lichte body op een gimbal is geplaatst voor soepele beelden. Dankzij een aankomende firmware-update wordt het een stuk praktischer om dat te doen, kondigt Fujifilm aan. Het bedrijf heeft samengewerkt met populaire gimbal-makers DJI en Zhiyung om zeer gedetailleerde controle over de X-T3 te geven met behulp van de Ronin S, Crane 2 en andere producten.

Tot nu toe was het enige wat je echt kon doen met de X-T3 deze aansluiten op een gimbal en foto's maken. Nu kun je video-opnames starten en stoppen vanaf de gimbal zelf. Daarnaast kun je de focusregelknop op de Crane 2, Ronin S / SC en andere gimbals gebruiken om de focus op elektronische lenzen handmatig te regelen waardoor de gebruiker de controle over belichtingsinstellingen zoals sluitertijd, ISO, diafragma en belichtingscompensatie volledig behoudt.

Slim om snel binnen te halen

Naast de functionaliteit voor de gimbals is er een mogelijkheid toegevoegd waarmee nu meerdere gezichten kunnen worden geselecteerd waarop scherpgesteld moet worden. Er kan tussen verschillende gezichten worden gewisseld door gebruik te maken van het aanraakgevoelige touchscreen of doormiddel van de joystick achterop de camera.

Het AF algoritme is verder verbeterd wat resulteert in een verbeterde nauwkeurigheid van het Gezicht- en Oogdetectie autofocus prestaties. Zo kunnen gezichten nu op grotere afstand worden waargenomen en is de autofocus tracking verder verbetert. Ook wanneer het zicht op een onderwerp tijdelijk wordt onderbroken door een obstakel. Deze verbeteringen omtrent het autofocussysteem zijn toegevoegd aan zowel de fotografie, als videomogelijkheden van deze camera.

De updates zijn meestal van toepassing op gimbals, maar helpen ook bij bepaalde DJI-drones. Samen met de gimbalbesturing zal de firmware-update ook Fujifilm's oog-AF-tracking, gezichtsdetectieprestaties en autofocus verbeteren in bepaalde complexe omstandigheden. De firmware update zal vanaf half december beschikbaar zijn zegt Fujifilm.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem