Fujifilm brengt de Neopan 100 ACROS filmrolletje terug met ACROS II

Fujifilm brengt de Neopan 100 ACROS filmrolletje terug met Fujifilm ACROS II

Eefke Burg 397 0
Nadat Fujifilm zijn Neopan 100 ACROS filmrolletje officieel stopte, besloot het bedrijf om een nieuwe versie van de fotografische film te introduceren. Fujifilm NEOPAN 100 ACROS II zal naar verwachting begin 2020 in geselecteerde landen worden geïntroduceerd.

Fujifilm heeft aangekondigd dat de nieuwe generatie Fujifilm NEOPAN 100 ACROS II (ACROS II) zwart-witfilm vanaf 22 november 2019 beschikbaar zal zijn in Japan. Na de eerste lancering van ACROS II in Japan, introduceert Fujifilm de zwart-witfilm in begin 2020 in geselecteerde overzeese markten. De nieuwe Fujifilm ACROS II film heeft alle geliefde kenmerken van zijn voorganger, inclusief onovertroffen hoge resolutie, fijne korrel en scherpte. Om aan de behoeften van filmliefhebbers van de huidige markt te voldoen, is ACROS II beschikbaar in 35 mm en 120mm formaat.

Lees ook: Betekent HEIF het einde van JPEG?

Introductie Fujifilm ACROS II vanwege populariteit fotografie op film

Fujifilm stopte met de verkoop van zwart-witfilm in 2018 omdat de vraag naar film afnam en het moeilijker werd om grondstoffen aan te schaffen. Vanwege de recente belangstelling van millennials en GenZ's, die een voorliefde hebben voor film, ontwikkelde Fujifilm een ​​plan om zijn zwart-witfilm serie een nieuw leven in te blazen om aan nieuwe eisen van de markt te voldoen.

Lees ook: Dit algoritme kan water uit onderwaterfoto's verwijderen

Fujifilm ACROS II maakt gebruik van de eigen Super Fine-Σ -deeltjestechnologie van Fujifilm en biedt een hoge mate van granulariteit met een ongerepte resolutie en heeft een gevoeligheid van ISO 100. Fujifilm heeft dit niveau van beeldkwaliteit met een hoge gevoeligheid bereikt vanwege zijn lange geschiedenis van filmontwikkeling en productie, waardoor het de grootte en samenstelling van zilverhalogenide korrels in fotografische film nauwkeurig kon regelen, wat bijdroeg aan de uiteindelijke beeldkwaliteit en esthetiek in afdrukken.

Fujifilm ACROS II scherper en contrastrijker

De scherpte die wordt bereikt in ACROS II-film ontstaat door fijne texturen, waardoor het een ideale film is die te gebruiken is in een breed scala van soorten fotografie, waaronder landschap, portretten, commerciële, architecturale en zelfs astronomische en nachtfotografie. Voortbouwend op zijn voorganger biedt ACROS II een iets hogere contrastgradatie in markante gebieden in vergelijking met de conventionele ACROS-film.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke