Titanium camera met een twist

Eindelijk officieel aangekondigd, de Fujifilm X-Pro3

Siem van Woerkom 707 0
Het is de vreemde eend in de bijt van de Fujifilm line-up; de nieuwe Fujifilm X-Pro3. Naast vele grote verbeteringen heeft deze camera namelijk een andere unieke functie. .De achterkant.

Langverwachte X-Pro3

Veel mensen zaten er al op te wachten. En na het zien van de 'leaks' over de aparte achterkant van de camera was iedereen helemaal enthousiast! En nu is hij daar dan eindelijk, de Fujifilm X-Pro3.

Fujifilm heeft zijn X-Pro-serie gestart in 2012 met de X-Pro1 en de X-Pro2 volgde hierna ietsjes later in 2016. Met de hybride zoeker van de X-Pro3 kunnen fotografen onderwerpen op verschillende manieren benaderen, om zo de wereld waarin we vandaag leven te helpen documenteren. Het bedrijf heeft de X-Pro3 ontwikkeld met als doel een compacte, lichtgewicht en zeer duurzame camerabehuizing te produceren in een elegant maar ingetogen ontwerp zodat gebruikers een camera krijgen die gemakkelijk is om te dragen,  een uitstekende zoeker biedt die het makkelijker maakt om een onderwerp nauwkeurig en simpel de perfecte kadrering te geven, en altijd de juiste kleuren levert die afbeeldingen precies zo weergeven als bedoeld door de gebruikers.

Enorm stevig

Los van het feit dat de nieuwe camera veel gave professionele functies bevat, is hij vooral enorm sterk en stevig. De nieuwe X-Pro3 is een uitzonderlijk draagbare en duurzame spiegelloze digitale camera met een magnesiumlegering aan de binnenkant, die aan de buitenkant is bedekt met lichtgewicht titanium om een ​​ontwerp van topkwaliteit te verkrijgen, waardoor de prachtige toon en textuur naar voren komen. Door deze behuizing is de body ook weerbestendig en te gebruiken in weersomstandigheden tot bijna -10 graden celcius!

De X-Pro3 bezit een Advanced Hybrid Viewfinder. 'S werelds enige zoeker die kan schakelen tussen een optische zoeker (OVF) of elektronische zoeker (EVF). De EVF gebruikt een helder organisch EL-paneel met een hoge resolutie van 3,69 miljoen punten voor een betere zichtbaarheid. De camera beschikt ook over de 26.1MP X-Trans CMOS 4 sensor met achtergrondverlichting en de snelle X-Processor 4 beeldverwerkingsprocessor, die beide een sterke reputatie hebben verworven na hun gebruik in de Fujifilm X- T3 en Fujifilm X-T30. Dankzij geëvolueerde algoritmes kan de camera ook een snellere en nauwkeurige AF met fasedetectie realiseren bij de minimale luminantie van -6EV, wat in feite betekent dat de autofocus altijd perfect werkt, ook wanneer het pikkedonker is . De unieke filmsimulatiefunctie van Fujifilm is bij de X-Pro3 voorzien van de nieuwe "CLASSIC Neg" -modus, die kleurennegatief film simuleert die traditioneel wordt gekozen voor snapshots van dagelijkse scènes, zodat gebruikers kunnen genieten van hoogwaardige foto's met veelzijdige toonvariaties.

Belangrijkste verandering

En dan is daar die nieuwe achterkant.. De X-Pro3 beschikt over een kantelbare LCD-monitor met 1,62 miljoen dots die vlak aan de achterkant van de camerabehuizing past. Deze kan ongeveer 180 graden worden gedraaid, zodat gebruikers in verschillende stijlen kunnen fotograferen, van hoge tot lage hoeken. Het biedt uitstekend zicht dankzij de hoge resolutie, brede beeldhoek en sterk contrast. Belangrijk dus; dit scherm zit standaard ingeklapt. Dit betekent dat je niet ten alle tijden een LCD scherm op de achterkant van je camera hebt. Wat dan wel?

Het 1,28-inch kleurengeheugen LCD-scherm, een nieuwe functie op het achterpaneel van de camera, geeft opname-instellingen weer, ongeacht of de camera is ingeschakeld of niet. Het scherm kan worden ingesteld in de modus 'Klassiek' voor het weergeven van de geselecteerde filmsimulatiemodus, met behulp van het verpakkingspictogram van de bijbehorende fotofilm of de modus 'Standaard' voor het weergeven van sluitertijd, diafragma en andere opname-instellingen. Leuk om te zien is dat wanneer er gekozen wordt voor de 'klassieke' modus, het de illusie geeft alsof je het filmrolletje ziet zitten aan de achterkant van de camera. Een gave analoge knipoog naar Fuji's oudere camera's. 

Nederlandse prijzen zullen ieder moment bekend worden, maar zullen in ieder geval niet hoger uitvallen dan 1900eu.  

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem