Preview Fujifilm X-Pro3

Preview Fujifilm X-Pro3

Eefke Burg 621 0
De afgelopen week kregen we een preview van de Fujifilm X-Pro3, al vóórdat deze camera in de winkels lag. Het bijzondere vlaggenschip richt zich erop anders te zijn dan andere camera’s en dit blijkt uit alles: zo heeft de camera een hybride viewfinder tot zijn beschikking, met de mogelijkheid om te schakelen tussen elektronische en analoge viewfinder.

Toelichting bij de foto’s: Deze foto's zijn geschoten met een pre- production exemplaar van de nieuwe FUJIFILM X-Pro3. beelden zijn slechts ter indicatie en niet ter beoordeling van het finale product. Fotograaf: Joep van Aert

Fujifilm X-Pro3 is gemaakt van titanium

De body van de Fujifilm X-Pro3 is gemaakt van titanium. Dit materiaal is voor veel producenten minder populair geworden nadat er andere materialen beschikbaar waren: immers is het moeilijker te bewerken dan andere materialen. Het harde materiaal zorgt echter voor extra stevigheid in de body die over zijn algemeenheid al robuust aanvoelt.

De camera is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: Black, DR Black en DR Silver. DR staat voor de Duratect coating, een koude plasmatechnologie die een elektrische stroom door waterstof en koolstofgassen geleidt om een koolstoflaag met het titanium oppervlak te vermengen. Een hele mond vol, maar daardoor is de coating sterker dan roestvrij staal en kwarts en is de camera beschermd tegen allerlei krassen.

Andere verbeteringen aan de Fujifilm X-Pro3

Het nieuwe OLED panel van de Fujifilm X-Pro3 heeft met 3,69 miljoen punten een hogere resolutie, maar ook een hoger contrast (1:5000). De helderheid is een stuk beter (1500cd) en de frame rate is verhoogd (100 fps).

Wat even wennen was toen ik met de camera aan de slag ging is dat de LCD verborgen is. Dit is gedaan zodat de camera nog duurzamer is doordat het scherm strak in de body ligt. Dit heeft als bijkomende voordeel dat je niet zo snel gaat ‘chimpen:’ je kijkt niet meer alle foto’s terug maar slechts een paar die je echt terug wil kijken.

Fotograaf Joep van Aert die aanwezig was bij de Fujifilm presentatie merkte dat hij anders naar fotograferen ging kijken door de camera: doordat hij bij de analoge viewfinder een veel breder kader zag ging hij nog meer nadenken over de composities. De nieuwe filmsimulattie Classic Negative en de nieuwe B&W functie Monochromatic color droeg hier aan bij. Daarnaast is het mogelijk om een Color Chrome Effect toe te passen waarbij je een kleur kan kiezen.

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke