World Press Photo-tentoonstelling in Amsterdam

Jasper van Bladel 2937
Van 20 april tot en met 17 juni zijn de winnende foto's van World Press Photo 2012 te zien in De Oude Kerk in Amsterdam. Daarna is de tentoonstelling wereldwijd op ruim honderd plekken te bewonderen. Nieuw dit jaar is de Exhibition-app.

In De Oude Kerk hangen 56 prijswinnende foto's van World Press Photo. Daarvan zijn er vijf gemaakt door Nederlandse fotografen. De grote winnaar van de World Press Photo 2011, een foto van de Spanjaard Samuel Aranda, is natuurlijk ook te bekijken in de kerk.

Op die foto zien we een vrouw die haar gewonde zoon in de armen houdt. Dat gebeurde in een tot veldhospitaal omgebouwde moskee in Jemen. Aranda maakte de foto in opdracht van The New York Times.


De winnende foto © Samuel Aranda / World Press Photo

Exhibition-app

Naast de foto's zelf is ook achtergrondinformatie te vinden over de beelden. Nieuw dit jaar is de Exhibition-app, waarmee bezoekers uitgebreide informatie over de foto's en fotografen op kunnen vragen. Je kunt dan via je smartphone naar video-interviews met winnende fotografen kijken en meteen je favoriete foto delen via social-media. De app voor iPhone en Android kost 0,79 euro. Je kunt hem vanaf 19 april downloaden op de site van World Press Photo.

Jaarboek 2012

Een rondleiding (in Nederlands en Engels) over de tentoonstelling is net zoals vorige jaren weer mogelijk. Mocht je het World Press Photo 2012 jaarboek aan willen schaffen: dat is bij de balie te koop in zeven verschillende talen.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper